Căpșunile, un pericol pentru sănătate. Redu consumul lor!

Căpșunile, un pericol pentru sănătate. Redu consumul lor!

Viorica Ghinea, redactor

Căpșunile se numără printre cele mai consumate fructe ale verii. Sunt aromate, suculente și apetisante, așa că nimeni nu se mai gândește la pericolul pe care îl ascund aceste fructe cu aspect inofensiv. Ceea ce nu știu multe persoane este că ele sunt o bombă cu otravă.

Iată de ce ar trebui să reduci consumul de căpșuni de acum încolo!

De ce au devenit căpșunile inamicul nostru?

Cercetările în domeniu au scos la suprafață faptul că aceste fructe au un conținut ridicat de pesticide, ceea ce este destul de periculos pentru sănătatea noastră. Din nefericire, ele se află chiar în fruntea listei.

Studiul organizat de Environmental Working Group (EWG) se bazează pe testele realizate pe mai mult de 35.000 de soiuri de fructe și legume. Aceste analize au fost susținute și de Departamentul de Agricultură din Statele Unite. Merele ocupă al doilea loc în topul celor mai periculoase fructe și legume. Ele sunt urmate de nectarine, piersici, țelină, struguri, cireșe, spanac, roșii cherry, castraveți și ardei iuți.

Căpșunile ocupă locul fruntaș în privința pesticidelor: potrivit rezultatelor obținute, aproape 98% dintre căpșunile testate au diferite tipuri de pesticide în compoziția lor, astfel că puține fructe pot fi consumate fără griji. Agricultura industrială utilizează des produse chimice, pentru a ține la distanță dăunătorii, dar și buruienile. Din păcate, acestea ne afectează în timp sănătatea.

Nimeni nu contestă faptul că aceste fructe de sezon au și beneficii pentru organism, însă pesticidele din compoziția lor le transformă într-un pericol pentru noi. Prin urmare, consumă-le cu moderație și încearcă să le achiziționezi doar din surse care îți inspiră încredere. De asemenea, dacă ai grădină, profită de acest spațiu pentru a le cultiva acolo. Vei avea numai de câștigat dacă vei consuma fructe din producția proprie. Citește AICI de ce trebuie să ții cont pentru cultivarea lor.

Ți-ai imaginat vreodată că aceste fructe pot fi atât de periculoase pentru sănătatea ta?

Surse foto: pixabay.com

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?
Incepe quiz
Cum stai cu norocul in 2020? Iti va merge bine in dragoste, sanatate, cariera sau bani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (11)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (378 vizite)