Beauty Fridays

Cum poţi să găteşti varza chinezească

Joi, 16.06.2016
de Nicoleta Soare

Varza chinezească este o legumă cu puţine calorii, cu un gust aromat, apropiat de cel al verzei clasice, care poate fi consumată atât în stare crudă cât şi gătită în diverse preparate.

Mai mult de atât, varza chinezească este indicată pentru reglarea sistemului digestiv, scade riscul apariţiei diabetului şi ajută la pierderea kilogramelor acumulate în plus.

Deşi numele o plasează la vecinii noştri asiatici, unde este cultivată încă din cele mai vechi timpuri, ea a prins popularitate şi pe teritoriul ţării noastre. Deoarece nu este o legumă pretenţioasă, ea poate fi plantată, îngrijită şi cultivată pe solurile noastre.

 

Află cum poţi să găteşti varza chinezească

Poţi folosi varza chinezească tăiată mărunt în diverse combinaţii de salate, cu porumb, ton şi paste, sau ca umplutură pentru pachetele de primăvară, în preparate chinezeşti alături de legume călite în tigaie, o poţi folosi chiar şi în supe sau tocăniţe. Iar frunzele le pot înlocui cu succes pe cele folosite la sarmale sau în prepararea unor rulouri cu orez.

Astăzi o să-ţi spun cum poţi să găteşti varză chinezească cu ardei, brocoli şi urechi de lemn

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

½ de varză chinezească

1 ardei gras roşu

3 buchețele de brocoli

8 ciuperci urechi de lemn / ciuperci champignon

3 căţei de usturoi

1 lingură de ulei de susan

1 linguriţă de sos de soia

sare, piper şi ierburi aromatice

Mod de preparare:

Varza spălată şi scursă bine se taie în fâşii potrivite. Ardeiul se taie cubuleţe, iar ciupercile se lasă la înmuiat în apă pentru 10 minute. Dacă folosești ciuperci champignon, le cureți și le tai feliuțe. Buchețele de broccoli se spală si se lasă la scurs.

Pui pe foc o tigaie în care laşi la încins uleiul de susan şi adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi. Apoi adaugi ardeii tăiaţi cubuleţe, brocoli şi urechile de lemn întregi şi le laşi la călit timp de 10-15 minute. Adaugi varza chinezească şi la final condimentezi cu sosul de soia, sare, piper şi ierburi aromatice, mai laşi pe foc 5 minute şi poţi servi că o garnitură la o mâncare cu orez sau carne.

Tu cum găteşti varza chinezească?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016