Beauty Fridays

Cum se face branza de capra, cate calorii are si alte informatii nutritionale

Luni, 05.10.2015
de Cristina Tarziu
Branza de capra este acea branza cremoasa, pufoasa, adesea cu ierburi sau condimente, pe care o gasesti in supermarketuri si in magazinele de specialitate de cele mai multe ori sub forma de batonase subtiri. Daca ai acces la lapte proaspat de capra, o poti prepara chiar tu, la tine acasa, incredibil de usor si cu rezultate minunate.

Cum se face branza de capra


Procedeul este foarte simplu, insa pentru rezultate sigure ai nevoie de un termometru de bucatarie. E o investitie grozava, insa! Il gasesti in orice magazin pentru casa si iti va fi util pentru o multime de alte retete.
 


Ai nevoie de:

1 litru de lapte
Sucul de la doua lamai
Sare (dupa gust) - aproximativ o lingurita
Ierburi aromatice - poti folosi orice, dar sunt recomandate rozmarinul, ierburile de Provence, semintele de fenicul, mararul.

Mod de preparare:

Intr-o cratita, incalzeste laptele pana ajunge la temperatura de 82-85 de grade Celsius. Daca nu folosesti un termometru (desi e recomandat), poti sa stii cu aproximatie ca laptele a atins temperatura optima cand e aproape de fierbere si se formeaz bule deasupra.

Imediat ce a atins temperatura dorita, ia laptele de pe foc si adauga zeama de lamaie. In aproximativ 20 de secunde laptele va incepe sa se coaguleze. Ai rabdare si nu turna mai multa lamaie decat e cazul daca observi ca nu se intampla asta imediat, insa mai poti adauga cateva picaturi daca e nevoie.

Intr-o strecuratoare pune mai multe straturi de tifon (pentru a evita ca branza, inca foarte subtire, sa se scurga) si pune branza la scurs. O poti acoperi cu tifon si poti pune o greutate deasupra pentru a grabi procesul.

In aproximativ o ora si jumatate branza va capata consistenta branzei ricotta.

Mut-o intr-un bol si adauga sarea si ierburile tocate marunt. Amesteca si serveste!

Branza de capra preparata dupa aceasta reteta rezista in frigider cateva zile, daca o tii intr-un recipient cu capac.

Branza de capra: calorii si alte informatii nutritionale


- in functie de tipul de sursa de provenienta a laptelui folosit si de modalitatea de preparare, branza de capra are intre 300 si 370 de calorii pe suta de grame;

- branza de capra este recomandata persoanelor cu intoleranta la lactoza. Contine mai putina lactoza decat branza de vaca si globule de grasime mai mici, care o fac mai usor de digerat.

- branza de capra contne mai putine grasimi saturate decat alte produse lactate si este recomandata persoanelor cu un nivel crescut de colesterol;

- este bogata in proteine;

- contine cantitati mari de calciu, vitamina D, K, tiamina (B1), niacina (B3), riboflavina (B2), vitamina A si fosfor.

Descopera si tu branza de capra, prepar-o in casa, daca ai posibilitatea, si bucura-te de o gustare delicioasa si sanatoasa!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016