Dieta antiraceala: 3 retete naturiste care cresc imunitatea

Vineri, 02.10.2015
de Cristina Tarziu
Fiecare familie are micile sale trucuri si secrete pentru stimularea imunitatii la inceput de sezon rece. Daca, insa, cauti solutii cu adevarat puternice si eficiente, iti venim in ajutor! Am combinat beneficiile celor mai recomandate ingrediente naturale pentru stimularea imunitatii in 3 retete naturiste pentru o dieta antiraceala.

Reteta „de foc" pentru raceli

Aceasta reteta este numita „de foc" nu doar din cauza gustului, ci in special pentru ca are in compozitia sa o adevarata explozie de ingrediente benefice pentru stimularea sistemului imunitar si pentru tratarea racelilor:


 
hreanul - antibacterian si decongestionant,
ghimbirul - eficient pentru tuse si pentru tratarea infectiilor tractului respirator,
ceapa - un puternic antiinflamator,
usturoiul - imunostimulator si antibiotic natural,
ardeiul iute - calmeaza durerile de cap cauzate de sinuzite, e decongestionant,
portocale si lamai - bogate in vitamina C, esentiala pentru sanatatea sistemului imunitar,
turmeric - imunostimulator, antiinflamator si antiseptic,
otet de mere - benefic pentru detoxifiere, bogat in vitamina C, minerale si aminoacizi 
miere - anti-fungica, anti-virala, calmeaza durerile in gat si tusea.
 

Ai nevoie de:

o radacina mare de hrean
o bucata mare de ghimbir (cam 15 cm in total)
o ceapa mare
o lamaie
o portocala
15 catei de usturoi
3 ardei iuti
o lingura de turmeric macinat
otet de mere
miere

Mod de preparare:

Curata toate legumele si da pe razatoare hreanul si ghimbirul.

Taie marunt ceapa, portocala, lamaia si ardeii iuti.

Amesteca-le pe toate si imparte-le in doua borcane mari de 800-900 ml.

Presara turmericul deasupra, apoi toarna otet de mere cat sa umpli borcanele.

Pune capacul si pastreaza borcanele intr-un loc racoros pentru cel putin 4 saptamani, avand grija sa le agiti o data pe zi.

Dupa 4 saptamani strecoara continutul, adauga miere dupa gust si toarna lichidul obtinut intr-o sticla sterilizata.

Depoziteaz-o intr-un loc racoros si intunecos pana la maxim un an si agita sticla intotdeauna inainte de folosire.

Pentru intretinere si preventie, consuma o lingura de lichid pe stomacul gol in fiecare dimineata. In caz de raceala, poti consuma pana la 3-5 linguri pe zi.

Lapte cu turmeric


Numit si „laptele de aur", laptele cu turmeric este bogat in curcumina, un polifenol cu beneficii extraordinare pentru sanatate - este antioxidant, antiinflamator, anticancerigen. Combinatia de lapte si turmeric da nastere unui produs cu proprietati antivirale, antibacteriene, antifungice, imunostimulatoare, bogat in proteine, niacina, vitamine si minerale. Pe langa beneficiile pentru sistemul imunitar si pentru prevenirea si tratarea racelilor, laptele de aur ajuta si la detoxifierea ficatului, regleaza nivelul de colesterol, stimuleaza metabolismul, reduce crampele menstruale, este benefic pentru tratarea insomniei.
 


Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi o lingurita de turmeric macinat intr-un pahar de lapte caldut. Indulceste cu miere dupa gust, si serveste! Pentru un gust ceva mai familiar si mai placut, poti adauga si vanilie sau coaja de portocala.

Supa de ceapa si usturoi pentru raceli si gripe


Putine alimente au o reputatie mai buna decat ceapa si usturoiul cand vine vorba de cresterea imunitatii si de prevenirea si tratarea racelilor si gripelor. Supa de ceapa si usturoi este grozava pentru ca aduce la un loc beneficiile celor doua ingrediente minunate intr-o formula usor de suportat chiar si de cei mai mofturosi. Usturoiul distruge virusurile si bacteriile responsabile de raceli si gripe, lupta impotriva infectiilor si este un excelent imunostimulator. Ceapa are proprietati antibacteriene si antiseptice si trateaza eficient congestiile nazale.
 


Ai nevoie de (4 portii):

15 catei de usturoi in coaja
o lingura de ulei de masline
o bucatica de ghimbir proaspat (aproximativ 5 cm)
doua cepe taiate in feliute
cimbru, paprika, foi de dafin si/sau rozmarin, dupa gust
o lingura de unt
un litru si jumatate de supa (de pui sau de legume). Poti folosi si apa, insa gustul va fi mai putin intens.

Mod de preparare:

Coace usturoiul in cuptor, apoi curata-l de coaja.

Pune untul intr-o tigaie si caleste ceapa pana incepe sa se caramelizeze.

Intr-un blender pune supa, ceapa calita, usturoiul si ghimbirul si lasa-le pentru cateva minute, pana obtii un lichid omogen.

Toarna-l intr-o cratita, adauga sare si ierburi dupa gust si lasa-le sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 10 minute.

Strecoara si serveste fierbinte!

Profita de darurile naturii, incearca aceste retete naturiste pentru imunitate si bucura-te de un sezon rece fara raceli si gripe!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016