swipe

Patru motive să nu mai bei lapte

Laptele afectează sistemul osos

Ei bine, da! Chiar dacă laptele de vacă este recunoscut pentru faptul că protejează şi întăreşte sistemul osos, fiind bogat în calciu, se pare că lucrurile că nu stau tocmai aşa. Deşi laptele, într-adevăr, atunci când provine direct de la sursă, conţine o cantitate destul de mare de calciu, atunci când este supus procesului de pasteurizare, cantitatea de calciu este redusă considerabil. În plus, absorbţia calciului din lapte devine destul de dificilă, întrucât calciul are nevoie de vitamina D pentru a se fixa în organimsm. Mai mult decât atât, laptele de vacă pasteurizat conţine cazeină, iar pentru sintetizarea acesteia organismul nostru consumă o cantitate considerabilă de calciu, mai mare decât aportul în sine.

Patru motive să nu mai bei lapte

Nu protejează sistemul digestiv

Odinioară, laptele era considerat un adevărat „pansament” pentru sistemul digestiv, întrucât conţinea bacterii benefice, despre care ştim că protejează stomacul şi intestinul de eventualele afecţiuni. Din păcate, procesul de pasteurizare omoară toate acele bacterii benefice. În plus, laptele de vacă pasteurizat conţine anumite proteine destul de greu de digerat.

Patru motive să nu mai bei lapte

Conţine urme de antibiotice şi hormoni

Pentru a produce cât mai mult lapte şi pentru a nu se îmbolnăvi, vacilor le sunt administrate cantităţi considerabile de hormoni şi antibiotice. Aceste substanţe, care atacă intestinul uman şi slăbesc sistemul imunitar, se regăsesc, ulterior, în laptele produs de vacile respective, pe care îl găsim ambalat în cele mai atrăgătoare ambalaje.

Patru motive să nu mai bei lapte

Laptele de vacă provoacă acnee

Potrivit healthywildandfree.com, studiile arată că acneea este mult mai răspândită în cazul copiilor şi adolescenţilor care beau în mod regulat lapte decât în rândul celor care nu consumă acest aliment. Bineînţeles, asta se întâmplă tot din cauza procesului de pasteurizare care nu distug hormonii şi antibioticele administrate vacilor pentru a produce cât mai mult lapte, dar diminuează aportul nutritiv. Specialiştii au ajuns să le recomande pacienţilor cu diverse probleme ale pielii (acnee, psoriazis, iritaţii cutanate etc.) să renunţe la lapte, iar situaţia lor s-a îmbunătăţit considerabil.

‹ Vezi si