Top șapte alimente bogate în iod

Top șapte alimente bogate în iod

Nicoleta Soare

Iodul este un mineral esenţial pentru buna funcţionare a glandei tiroide, responsabilă pentru stimularea metabolismului şi dezvoltarea celulelor nervoase. Un deficit de iod poate provoca simptome precum oboseală, colesterol mărit, nivel scăzut al energiei, depresie şi umflarea gâtului. Este necesar să previi această deficienţă printr-un consum de alimente bogate în iod

Cele mai bune alimente bogate în iod 

Alge de mare

Algele reprezintă cea mai bogată sursă de iod pe care ţi-o poate furniza un produs alimentar. Doar o porţie de alge marine îţi asigură până la de patru ori necesarul zilnic de iod. Încearcă să introduci o cantitate mică de alge în supe sau salate măcar odată pe săptămână, pentru a beneficia de proprietățile acestor produse marine. 

Lapte

De obicei, laptele este alegerea potrivită când vrei să eviţi o deficienţă de calciu sau vitamina D, dar trebuie să ştii că face parte și din categoria alimentelor bogate în iod. Laptele conține numeroase elemente nutritive care îţi pot asigura până la 37% din necesarul zilnic de iod.

 

Merişor

Acest fruct bogat în antioxidanţi este un alt aliment bogat de iod. Merișorul are o mare concentraţie de vitamina C, vitamina K şi fibre, iar o porţie îţi poate aduce până la 400 micrograme de iod. 

Ouă

Ouăle sunt o sursă sănătoasă de vitamine şi minerale. Este important să nu prăjeşti oul, deoarece adaosul de ulei nu face altceva decât să-ţi aducă nişte calorii în plus. Pentru a beneficia de conţinutul lor de iod, consumă ouă fierte tari şi combină-le cu o salată verde.

 

Iaurt

Un probiotic natural, iaurtul este un aliment bogat în iod pe care trebuie să-l adaugi în dieta ta. O porţie de iaurt conţine aproximativ 90 micrograme de iod, adică mai mult de jumătate din necesarul zilnic. 

Banane

Consumul unei banane este o modalitate rapidă şi sănătoasă de a obţine un plus de energie, datorită conţinutului ridicat de potasiu. Dar bananele au şi un conținut important de iod, ceea ce ajută la îmbunătățirea sistemului nervos, precum și la ameliorarea diverselor afecțiuni ale organismului.

Fasole

Fasolea face parte din categoria alimentelor bogate în iod, este sănătoasă şi versatilă. Pentru a-i asigura organismului cantitatea necesare de proteine, potasiu, calciu, acid folic şi iod, consumă cu încredere fasole. O porţie de fasole conţine 32 micrograme de iod şi doar 128 calorii. 

Iodul este o parte esenţială a unei diete sănătoase și echilibrate. Din moment ce organismul nu poate sintetiza acest mineral, este important să incluzi diverse alimente bogate în iod în dieta ta. Din fericire, există multe fructe, legume, produse lactate și cereale care te ajută să obţii necesarul de iod de care corpul tău are nevoie în fiecare zi.

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Ce carte de joc te reprezinta?
Incepe quiz
Ce carte de joc te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (326 vizite)