Hrean cu miere: beneficii pentru sanatate

Hrean cu miere: beneficii pentru sanatate

Viorica Ghinea, redactor

Nu mai este o surpriza pentru nimeni faptul ca ingredientele naturale au proprietati terapeutice asupra organismului. Iar atunci cand le combini, efectele sunt uimitoare. Spre exemplu, atat hreanul, cat si mierea sunt doua remedii naturiste care nu ar trebui sa iti lipseasca din casa, in special in sezonul rece. Iata ce beneficii iti aduce hreanul cu miere si cum il poti administra!

9 beneficii ale hreanului cu miere

Folosit atat la gatit, cat si in compozitia unor tratamente naturiste, hreanul este extrem de eficient in tratarea mai multor afectiuni. Iar despre miere nu mai este necesar sa detaliem ca este remediul bun la toate. Mai jos gasesti care sunt principalele efecte ale hreanului cu miere.

Hreanul cu miere...

1. ...intareste sistemul imunitar. Daca ti se pare ca in ultima perioada ai racit des, este clar ca sistemul tau imunitar are nevoie de intariri. Apeleaza la ajutorul acestui mix cu proprietati terapeutice si in doar cateva zile te vei simti mai bine.

2. ...are efect energizant. Nu doar cafeaua si ceaiul verde se numara printre cele mai bune energizante, ci si hreanul cu miere. Nu trebuie decat sa iti incepi ziua cu o lingurita cu miere si cateva grame de hrean ras. Astfel vei fi pregatita sa faci fata tuturor provocarilor de peste zi.

hrean

3. ...actioneaza ca un tonic cardiac. Previne instalarea bolilor de inima cu ajutorul hreanului cu miere. Este recomandat sa amesteci o lingura de hrean dat pe razatoare cu o lingura de miere. Ia doua lingurite pe zi din acest amestec. Urmeaza cura timp de o luna de zile, apoi ia o pauza si revino la ea dupa doua luni.

4. ...stimuleaza circulatia sanguina. Acest remediu naturist iti imbunatateste circulatia sangelui, avand efecte benefice chiar si asupra celei periferice. El echilibreaza tensiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange.

5. ...trateaza afectiunile respiratorii. Scapa de tuse, bronsita si diferite infectii ale sinusurilor cu hrean cu miere. In plus, cu ajutorul acestui remediu poti sa tii sub control si astmul. Ia o lingurita de miere cu hrean pe stomacul gol, inainte de mesele principale. Acest remediu are efecte antibiotice si expectorante puternice.

6. ...stimuleaza digestia lenta. Consuma cateva lingurite de hrean cu miere inainte de mesele principale pentru a preveni constipatia si a curata organismul de toxine.

lingura cu miere

7. ...trateaza anemia. Hreanul cu miere este bun atat pentru adultii, cat si pentru copiii care nu au pofta de mancare si se confrunta cu anemie. Este recomandat sa se administreze pana la refacerea organismului.

8.     ...previne paradontoza. Afectiunile gingivale sunt greu de tinut sub control, insa cu ajutorul remediilor potrivite iti poti mentine tesuturile sanatoase. Nu mai da hreanul pe razatoare, ci mesteca-l indelung. Mierea este ingredientul perfect care va atenua gustul iute si intens al radacinoasei.

9. ...imbunatateste memoria. Atat hreanul, cat si mierea sunt ingrediente bogate in vitamine, in special in cele din complexul B, utile pentru o buna functionare a sistemului nervos.

Introdu hreanul cu miere in dieta ta zilnica si vei reusi sa tii la distanta mai multe afectiuni. Daca simti o sensibilitate la nivelul stomacului, renunta la acest remediu naturist sau micsoreaza cantitatea zilnica. De asemenea, nu il urma pe o perioada lunga de timp, avand in vedere ca hreanul poate avea efecte iritante asupra sistemului digestiv.

 

Articolul urmator
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Alimentele ce NU trebuie să lipsească din alimentația femeilor aflate la menopauză, conform Mihaelei Bilic
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!
Incepe quiz
Planifică-ți luna de miere de vis și îți spunem când te căsătorești!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (76)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (326 vizite)