Potasiul

Potasiul

Redactor Divahair.ro

Este un mineral cu rol de reglare a tensiunii arteriale, un catalizator al reactiilor chimice prin care trec proteinele si glucidele. Potasiul activeaza functia renala si contribuie impreuna cu sodiul, la echilibrarea balantei apei in organism. Cand raportul normal intre sodiu si potasiu este dereglat, functionarea nervilor si a musculaturii este afectata. Hipoglicemia  (nivelul scazut al glucozei in sange) ca si diareea prelungita sau foarte severa determina pierderi de potasiu. Stresul mental cat si cel fizic pot determina carente de potasiu.

Care sunt beneficiile potasiului?

Potasiul se numara printre mineralele care contribuie la alimentarea creierului cu oxigen si la reglarea tensiunii arteriale, fiind folosit ca adjuvant in tratamentul hipertensiunii arteriale. Ajuta la eliminarea reziduurilor organice. Se mai foloseste in tratamentul alergiilor.

Afectiuni asociate cu lipsa de potasiu 

Carentele de potasiu produc edeme, hipoglicemie, oboseala, dereglarea ritmului cardiac, crampe muscular, confuzie si iritabilitate.

In ce alimente se gaseste potasiul?

Citrice, pepene galben, legumele verzi, menta, semintele de floare soarelui, rosiile, bananele, cartofii.

Contraindicatii

Consumarea unei cantitati de peste 18 g poate provoca efecte toxice.
potasiu

Alte indicatii

Cei care consuma mult alcool, cafea, dulciuri sunt diagnosticati cu deficit de potasiu, una dintre cauzele oboselii de care se plang. Daca sunteti hipoglicemic, aveti predispozitie la pierderi de potasiu odata cu retinerea apei in tesuturi, iar daca luati diuretice cantitatea de potasiu va fi si mai mica. Consumati mai multe vegetale verzi si luati o cantitate suficienta de magneziu, astfel incat sa va reechilibrati balanta mineralelor.

Articolul urmator
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești
Legume care îngrașă: ce să eviți, dacă vrei să slăbești

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - diete si slabire

    1. Ce este cetoza și de ce este benefică? (379 vizite)