Cum îți afectează performanța sportivă echipamentul nepotrivit

Cum îți afectează performanța sportivă echipamentul nepotrivit

Redactor Divahair.ro

Femeia modernă a devenit tot mai atentă la modul în care arată. Înțelege perfect rolul pe care alimentația și mișcarea le au pentru a se menține în formă și a avea un corp sănătos. Nu-i mai lipsește motivația de a merge la sală sau de a face exerciții acasă. Cunoaște și respectă regulile alimentare pe care trebuie să le urmeze după fiecare antrenament.

Mai știe și că un echipament nepotrivit îi sabotează obiectivul principal, acela de a fi în formă. De aceea, este atentă să nu facă niciuna dintre următoarele greșeli atunci când își cumpără hainele sport!

Echipament prea strâmt sau prea larg

Pantalonii sau bluzele sport nu trebuie să fie prea largi. Dacă urmezi un program asistat de un antrenor, acestuia îi va fi greu să-ți corecteze postura dacă e greșită, pentru că nu-ți va vedea poziția corpului printr-un astfel de echipament. Nici hainele sport prea strâmte nu sunt indicate. Te vor împiedica să execuți corect mișcările, din cauza presiunii pe care țesătura o pune pe mușchi. În plus, există riscul ca materialul să cedeze în timpul exercițiului, lucru care cu siguranță ți-ar întrerupe, dacă nu încheia, antrenamentul.

Haine din bumbac 100%

Contrar așteptărilor, bumbacul 100% nu este cea mai bună alegere pentru antrenament. O țesătură care absoarbe și menține transpirația, așa cum este acest material, trebuie evitată în timp ce faci mișcare. Pe lângă disconfortul creat, hainele ude sunt și mai grele și compromit corectitudinea execuției, afectându-ți agilitatea.

Alege combinații între bumbac și formule sintetice, pentru că astfel îți vei face un scut anti-umezeală care va ține transpirația departe de corpul tău. Verifică pe etichetă ca hainele pe care le cumperi să aibă în componență, pe lângă bumbac, și microfibră sau poliester, materiale sintetice care se usucă foarte repede și care îți permit continuarea antrenamentului fără probleme.

Poartă sutien, în loc de bustieră

Anumite exerciții, cum ar fi cardio, jogging, fitness, implică mișcări energice, iar ca femeie ai nevoie de susținere fără disconfort în zona bustului. Sutienul nu este o variantă indicată, pentru că majoritatea au sârme și sunt confecționate din materiale care nu lasă pielea să respire. Poartă bustieră atunci când mergi la sală: îți susține sânii, nu îți afectează ligamentele Cooper, de care depind poziția, forma și susținerea sânilor, iar durerea cauzată de mișcare va fi diminuată. La fel ca în cazul echipamentului, trebuie evitate bustierele confecționate din bumbac 100%, pentru că materialul menține umezeala. Dacă ai sânii mici, alege bustiere care îți comprimă sânii. Dacă mărimea decolteului este medie sau mare, cel mai potrivit este sutienul sport încapsulat, fără elemente dure.

Pantofi sport rigizi și grei

Pantofii prea mari ori prea mici și cei cu talpa rigidă ori grea îți pot afecta performanțele fizice, dar și sănătatea. Dacă ai ales o pereche de pantofi sport a căror talpă nu se flexează, îți pui în pericol tendoanele și articulațiile. Nici pantofii sport pe care îi ai de prea multă vreme, chiar dacă sunt aleși special pentru tipul de sport  pe care obișnuiești să-l practici, nu sunt o idee bună. Specialiștii avertizează că aceștia, din cauza uzării, nu mai asigură suportul necesar în timpul antrenamentelor.

Sportul pe care îl faci îți decide alegerea. Dacă ieși la alergat, trebuie să alegi încălțămintea care amortizează impactul în regiunea degetelor. Pentru fitness, mers, cardio, aerobic, ai nevoie de pantofi sport care să îți susțină călcâiul, deci cu întărituri în această zonă, cu o talpă nici prea rigidă, dar nici prea moale, și să fie cât mai ușori.

Cat de sportiva esti?
Incepe quiz
Cat de sportiva esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.