Ce formă de unghii să porţi ca să nu se rupă

Ce formă de unghii să porţi ca să nu se rupă

Eugenia Dinescu, redactor

Poate ai încercat să deschizi o cutie de suc sau nu ai fost atentă atunci când ai tras un fermoar, iar acum trebuie să suporţi consecinţele: ai o unghie ruptă care nu mai poate fi salvată. Poate dura între 3 și 6 luni pentru ca unghia să crească de la nivelul cuticulei până la vârf, însă există câteva trucuri care îţi vor ajuta unghiile fragile să crească lungi şi sănătoase.

Ştii deja că alimentaţia joacă un rol important, dar şi forma unghiilor poate influenţa durata în care te vei bucura de ele. Anumite forme pot îndura mai mult şocurile, îndoirile accidentale şi orele pe care le petreci tastând. Ţi le dezvăluim pe toate în rândurile următoare!

Rotunde

 

O fotografie postată de @devonnails pe

Dacă dezideratul tău în materie de beauty îl reprezintă unghiile lungi, trebuie să ştii că o alimentaţie sănătoasă este primul pas pentru a-l obţine. Structurile de cheratină (părul şi unghiile) sunt ultimele zone ale corpului în care nutrimentele ajung, aşa că asigură-te că dieta ta include alimentele benefice pentru păr şi unghii. Mai mult, le poţi da o formă rotundă pentru a te asigura că le protejezi împotriva ruperii. Unghiile rotunde arată cel mai bine în cazul în care forma patului unghial este alungită şi vin cu beneficiul de a fi practic indestructibile!

Ovale

 

O fotografie postată de Marzena (@mrzn89) pe

În general, forma potrivită a unghiilor ţine cont de lungimea, grosimea şi forma degetelor tale, dar există un truc prin care îţi poţi da seama care este cea potrivită ţie. Observă forma bazei unghiilor şi încearcă să o recreezi, în oglindă, la vârf. Dacă zona cuticulelor ale o formă circulară de semilună, optează pentru unghii ovale! Nu vei obţine doar una dintre cele mai rezistente forme de unghii, dar şi una care îţi alungeşte degetele şi este uşor de întreţinut indiferent de lungimea unghiilor tale.

Squoval

Unghiile pătrate sunt cele mai predispuse la rupere din cauza colţurilor ascuţite, însă nu trebuie să renunţi la marginea dreaptă dacă simţi că aceasta te reprezintă. Squoval, hibridul dintre pătrat şi oval, se obţine atât de uşor şi îmbină beneficiile unghiilor ovale şi ale celor pătrate! Pentru a crea o formă armonioasă, rotunjeşte uşor marginile, pilind dinspre exterior spre interior, cu mişcări lungi şi fluide.

Cheia unghiilor pilite perfect începe cu tehnica pe care o foloseşti. Pileşte unghia într-un singur sens, astfel vei evita  exfolierea unghiilor şi zonele mai subţiri care se vor transforma într-un punct slab al unghiei. Alegerea pilei este la fel de importantă, aşa că foloseşte una din sticlă, hârtie abrazivă sau ceramică. Spre deosebire de cele metalice, aceste materiale sunt mai puţin abrazive şi mai blânde cu unghiile naturale. În general, pilele profesionale sunt inscripţionate cu un număr reprezentând granulaţia. Cu cât granulaţia este mai mare, cu atât pila este mai fină şi are un risc mai mic de a crea leziuni unghiei naturale.

Dacă inevitabilul s-a produs şi ţi-ai rupt o unghie, nu te grăbi să le tai pe toate pentru a avea o manichiură armonioasă. Ţi-am pregătit un truc care îţi repară instantaneu unghia buclucaşă!

Articolul urmator
7 beauty devices în care merită să investești
7 beauty devices în care merită să investești
Ce formă geometrică are sufletul tău?
Incepe quiz
Ce formă geometrică are sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.