Beneficiul surprinzător al acneei pentru ten

Beneficiul surprinzător al acneei pentru ten

Eugenia Dinescu, redactor

Acneea poate fi un adevărat motiv de neîncredere pe parcursul adolescenţei, iar urmările sale pot rămâne vizibile chiar şi la maturitate. Totuşi ultimele cercetări arată că persoanele afectate de acnee au un beneficiu genetic surprinzător în comparaţie cu persoanele care nu s-au confruntat niciodată cu problema coşurilor sau excesului de sebum: acestea îmbătrânesc mai greu şi au mai multe şanse să îşi păstreze elasticitatea tenului, chiar şi la vârste înaintate.

Studiul efectuat de specialiștii de la King’s College, publicat în Journal of Investigative Dermatology, indică faptul că apariţia primelor semne ale îmbătrânirii, precum apariţia ridurilor şi subţierea pielii, apar mai târziu în viaţa persoanelor afectate la un moment dat de acnee.

Cercetarea a fost efectuată pe un grup de 1205 surori gemene, dintre care 25% au declarat că au fost  afectate sau încă se confruntă cu problema acneei. Rezultatele analizelor de sânge asupra celulelor albe şi ale testelor asupra pielii au fost  însă de netăgăduit: femeile afectate de acnee au structurile de ADN aflate la capătul cromozomilor, telomerii, mai lungi decât cele ale persoanelor din grupul neafectat de acnee.

Te întrebi cum influenţează lungimea telomerilor procesul îmbătrânirii? Gândeşte-te la telomeri ca la învelişul de plastic care împiedică vârfurile şireturilor de la pantofi să se destrame: atunci când celulele se divid, telomerii se scurtează și cromozomii devin mai susceptibili în faţa degradării care se produce în mod natural odată cu timpul.

Deoarece telomerii împiedică deteriorarea materialului genetic în procesul diviziunii celulare, aceştia joacă un rol deosebit de important în procesul îmbătrânirii. Rezultatul studiului asupra perechilor de gemene confirmă rezultatul cercetărilor efectuate până acum în domeniul îmbătrânirii celulare: persoanele ai căror telomeri rămân mai lungi de-a lungul timpului  îmbătrânesc mai greu în comparaţie cu cele care au o lungime mai scurtă a telomerilor.

Dacă promisiunea unui ten ferm şi elastic chiar şi după vârsta de 50 de ani nu este suficientă pentru a-ţi alina neplăcerile provocate de acnee, avem soluţii pentru tine: încearcă o mască naturală antiacnee şi ţine la distanţă semnele îmbătrânirii cu o cremă pe bază de retinol, preparată chiar de tine!

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.