Cei mai buni acizi pentru piele sănătoasă și strălucitoare

Cei mai buni acizi pentru piele sănătoasă și strălucitoare

Redactor Alexa Galgau

Visul oricărei femei este să găsească elixirul tinereții și să se țină departe de riduri cât mai mult timp, astfel încât să nu își arate niciodată adevărata vârstă. Și mare este bucuria femeii moderne în acest sens, pentru că pe piață există o abundență de produse cosmetice minunate, care ajută pielea să radieze de sănătate. Există și un mare dezavantaj al acestei mari diversități de creme, serumuri și loțiuni: este greu spre imposibil să alegi un produs potrivit pentru tine și, din acest motiv, adesea ajungi să folosești unul care nu îți face bine. 

Un prim pas pe care îl poți face spre alegerea cremei sau loțiunii perfecte este să știi exact care sunt cei mai buni acizi pentru o piele sănătoasă!

Acizi pentru piele sănătoasă

Acidul lactic

Acesta este un acid solubil în apă care lucrează la suprafața pielii, fiind ideal pentru persoanele cu ten sensibil. Efectul principal este de ușoară exfoliere, eliminând celulele de piele moartă și stimulând producția de colagen. Așadar, dacă știi că ai pielea sensibilă și ușor iritabilă, este recomandat să folosești produse care conțin acest acid sau, alternativ, să introduci în ritualul de beauty produse precum iaurtul, laptele, kefirul etc. 

Acidul glicolic

Acidul glicolic se găsește în mod natural în trestia de zahăr și este acidul antiîmbătrânire ideal pentru femeile care au pielea uscată și sensibilă. El exfoliază pielea cu blândețe, întărește derma și epiderma, elimină factorii de risc ai acneei și uniformizează culoarea tenului. Dintre toate tipurile de acizi, acesta este cel mai puțin iritant pentru ten, iar rezultatele lui se văd în timp. Așadar, dacă vrei să ai o piele sănătoasă, este indicat să urmezi tratamentele cu acid glicolic cât mai devreme.

Acidul salicilic

Poate că ai mai „făcut cunoștință” cu acidul salicilic, ingredientul cel mai folosit în cremele antiacneice, care nu este altceva decât banala aspirină. El exfoliază nu doar pielea, ci și porii blocați care devin coșuri, și este cel mai eficient acid când vine vorba de penetrarea glandelor sebacee. Tratamentele și cremele cu acid salicilic sunt în general recomandate femeilor care au un ten cu tendință acneică. Foarte eficientă împotriva acneei este și masca pe bază de aspirină!

Acidul hialuronic

Marele avantaj al acidului hialuronic constă în faptul că poate să atragă umezeala din atmosferă în piele și să o hidrateze pe termen lung. Se știe că o piele uscată este mult mai predispusă la îmbătrânire prematură decât cea grasă, în special dacă este expusă la soare, iar din acest motiv, femeile care au un astfel de ten ar trebui să utilizeze cât mai multe produse cu acid hialuronic, care hidratează în profunzime.

Acidul ferulic 

Acesta este un antioxidant care se găsește în mod natural în mere și în semințele de portocale, iar principala lui acțiune este cea de combatere a efectelor negative pe care le au radicalii liberi asupra pielii. Deși este considerat un „acid”, el nu are același efect de ușoară iritare pe care îl au ceilalți acizi. Uneori, el este combinat cu vitamina C și vitamina E pentru a deveni și mai potent și pentru a-ți menține pielea foarte sănătoasă. Antioxidanții ajută la stimularea producției de colagen, așa că orice sursă care îi conține din plin este bine-venită pentru ten!

Acidul ascorbic

Vitamina C sintetizată (acidul ascorbic) este tot un antioxidant, al cărui principal efect constă în diminuarea petelor de pe piele, reducerea producției de melanină (rezultând în albirea pielii) și creșterea producției de colagen. Acidul ascorbic este potrivit oricărui tip de ten, iar forma în care dă cele mai bune rezultate este serumul, deoarece acesta reprezintă un mediu acid în care vitamina C păstrează o formă stabilă și o concentrație ridicată. Pentru a nu anula efectul vitaminei C, nu o folosi împreună cu retinolul (vitamina A). 

Acidul retinoic

Acidul retinoic este foarte eficient în combaterea acneei și a îmbătrânirii pielii. Este un derivat al vitaminei A care reduce inflamația la nivelul tenului și se „luptă” cu ridurile, reușind chiar să le vindece și sporind în același timp producția de colagen. Retinolul este un ingredient pe care trebuie să îl folosească femeile trecute de 35 de ani, care vor să arate cu câțiva ani mai tinere, ori cele care au adesea erupții acneice pe față. 

Este important să știi care sunt acizii ideali pentru o piele sănătoasă, ca să poți să îi asiguri tenului tău un aspect strălucitor, demn de invidiat!

Articolul urmator
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Totul despre bakuchiol: beneficii și mod de utilizare
Cât ești de sănătoasă?
Incepe quiz
Cât ești de sănătoasă?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.