Beauty Fridays

De ce e bine sa folosesti ulei de cocos pentru ten

Luni, 29.02.2016
de Cristina Babii

Daca nu te-ai gandit pana acum sa folosesti ulei de cocos pentru ten, poate ar fi cazul sa iei in calcul aceasta varianta. Uleiul de cocos, mai ales in forma sa naturala, organica, este o varianta grozava si mult mai ieftina pentru tenul tau decat cremele pe care le gasesti in comert. Acesta are rezultate remarcabile si atunci cand este folosit ca balsam de par sau pe post de crema de corp, fiind extrem de hidratant - asa ca de ce nu l-ai include in rutina ta zilnica de frumusete?

Utilizarea uleiului de cocos in procesul de infrumusetare nu este o noutate. Acesta este folosit de secole in randul femeilor, mai ales in tari precum Filipine, de unde se si procura acest ulei.

Iata de ce este bine sa folosesti ulei de cocos pentru ten!

Ulei de cocos pentru curatarea tenului

 

Orice tip de ten are nevoie de o curatare temeinica, mai ales daca folosesti makeup. Lucrul acesta ar trebui sa fie parte din rutina zilnica de ingrijire a pielii, iar daca alegi sa incluzi uleiul de cocos e si mai bine.

Foarte multe sapunuri si lotiuni demachiante disponibile in comert au in compozitie substante chimice dure si alcool din abundenta, care nu face decat sa iti curete pielea de uleiurile sale naturale, fapt care poate duce in cele din urma la probleme precum porii infundati si acneea. Acesta este un cerc vicios, pentru ca tu crezi ca doar iti ingrijesti tenul, fara sa stii ca, de fapt, ii faci rau. Aici intervine deliciosul ulei de cocos pentru ten!

Acesta este demachiantul ideal pentru toate tipurile de ten, chiar si pentru cel gras, deoarece indeparteaza cu delicatete orice urma de murdarie si chiar produsele de machiaj rezistente. Cu toate acestea, nu ii „rapeste” pielii tale niciunul dintre uleiurile pe care le secreta in mod natural. Asadar, vei avea un ten curat, dar si hidratat in profunzime!
 
Sfat: masoara jumatate de lingura de ulei de cocos pe care sa o amesteci usor intre degete, urmand ca apoi sa masezi usor tenul si sa indepartezi orice urma cu apa calduta, folosind tot timpul miscari circulare.

Hidratare cu ulei de cocos

 

Poti folosi uleiul de cocos in loc de crema hidratanta sau il poti combina cu alte uleiuri pentru acelasi efect. Important de retinut este ca orice tip de ten are nevoie de hidratare! Desi tenul uscat beneficiaza cel mai mult de pe urma folosirii uleiului de cocos, si cel gras se bucura de ele in aceeasi masura, cu toate ca ai putea opta mai degraba pentru uleiurile mai usoare, precum cel de argan sau de masline. Cheia este sa stii sa ajustezi cantitatea de ulei pe care o folosesti in functie de nevoile pielii tale. Si tenul sensibil se poate bucura de aceste bunatati pe care uleiul de cocos le ofera, deoarece nu contine substante chimice si alte ingrediente care ar putea irita pielea. 

Tot „secretul” sta in grasimile saturate din acest ulei, care ofera o hidratare profunda si de durata si nu actioneaza superficial, doar la suprafata porilor. Din acest motiv uleiul de cocos ajuta si la estomparea porilor dilatati.

Foloseste ulei de cocos pentru intinerirea pielii

Sunt atat de multe motive pentru care este indicat sa folosesti ulei de cocos pentru ten. Printre ele se numara si continutul sau bogat de antioxidanti, care ajuta la prevenirea imbatranirii pielii, dar si a petelor cauzate de expunerea la soare. 

Este bine sa stii ca proprietatile antioxidante ale uleiului de cocos ajuta pielea sa isi recapete stralucirea, exfoliind bland stratul de celule moarte si intarind tesutul conjunctiv. Masajul tenului cu ulei de cocos este un mod fantastic si extrem de simplu de a preveni imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor.

Ulei de cocos pentru protectie solara si afectiuni ale pielii

Daca te-ai expus prea mult la soare, foloseste ulei de cocos pentru a-ti calma pielea iritata si a-ti hidrata tenul in profunzime. Una dintre cele mai vechi intrebuintari ale acestui ulei este cea de protectie solara. De ce? Pentru ca are abilitatea extraordinara de a vindeca pielea si de a bloca razele UV. Aici intervin si antioxidantii care previn arsurile. Cu toate acestea, iti recomandam totusi sa folosesti uleiul de cocos mai degraba ca lotiune hidratanta dupa expunerea la soare.

 

Uleiul de cocos este recunoscut si ca adjuvant in tratamentul afectiunilor de piele precum eczemele, psoriazisul, dermatitele sau alte infectii cutanate. Un studiu recent arata ca 46% dintre pacientii care sufereau de boli cronice ale pielii au avut un raspuns mult mai pozitiv in tratarea afectiunii lor dupa ce au inceput sa foloseasca ulei de cocos. Il poti folosi pe post de unguent cicatrizant, insa retine ca doar utilizarea constanta a acestuia iti garanteaza efectele dorite. 

Daca folosesti ulei de cocos pentru ten, e bine sa stii ca il poti utiliza la fel de bine si ca scrub pentru corp, pe post de crema de ras, ulei de masaj, balsam de buze sau ca remediu impotriva vergeturilor. 

Tu la ce folosesti uleiul de cocos?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016