Ghidul de lupta impotriva acneei adulte

Ghidul de lupta impotriva acneei adulte

Gabriela David, redactor Divahair.ro

Acneea adulta este mai comuna decat ai putea crede, dar si mult mai dificila decat cea specifica adolescentilor. In primul rand, acneea adulta este cauzata de stres. Acesta este cel care forteaza glandele suprarenale sa creasca productia de hormoni androgeni, care creste n acelasi timp si productia de uleiuri, care duce la acne. Daca esti supusa stresului continuu, nivelul hormonilor este in crestere constanta si acneea devine o problema la fel de constanta ca si stresul. Mai jos iti oferim cateva sfaturi, raspunsuri la intrebari arzatoare, tratamente si produse care sa te ajute sa tii aceasta problema sub control.

CU CE ESTE DIFERITA ACNEEA ADULTA

Cred ca ai putut observa si singura ca ceea ce privesti in oglinda acum, nu se asemenea prea mult cu enervantele cosuri din adolescenta. Profesionistii spun ca acneea adulta este mult mai dureroasa, mai adanca si poate lasa cicatrici, se poate inflama, inrosi si este mutl mai incapatanta decat cea din adolescenta. In plus, cosurile adulte apar in general in zona inferioara a fetei, pe barbie si mandibula.

Tratamentul pentru acneea adulta este, de asemenea, diferit, trebuie sa cauti produse destinate adultilor, cu ingrediente anti-inflamatorii, cu antioxidanti de protejare a pielii si sa ai grija sa hidratezi pielea, de la o anumita varsta aceasta se usuca foarte usor. Adolescentii nu au astfel de probleme.

 

TRATAMENT

Pasul 1: Curata

Foloseste un cleanser bazat pe ulei. Chiar daca suna ciudat, uleiul atrage ulei, iar un astfel de cleanser va atrage uleiul din ten si va permite o penetrare mai buna a tratamentului ales. Apoi, foloseste un cleanser cu acid salicilic, dimineata si seara, care sa contina si ceai verde deoarece ajuta in lupta cu inflamatiile.

 Pasul 2: Exfolieaza

Tenul cu acnee pierde de patru ori mai multe celule moarte decat cel normal, iar pielea moarta infunda porii. Insa nu trebuie sa exagerezi cu exfolierea. Nu folosi un scrub cu granule deoarece poate imprastia bacterii. Foloseste mai degraba o masca exfolianta de trei ori pe saptamana cu acizi hidroxi si enzime si chiar si cu acid salicilic.

Pasul 3: Trateaza

Investeste intr-un tratament antiacneic de calitate si tine-l la indemana de fiecare data cand iti apare un cos. Nu este recoamdat sa spargi cosurile, este mai bine sa folosesti un astfel de tratament. Cosurile adulte sunt un balon umflat de sebum, piele moarta si bacterii, iar daca le spargi nu vei face decat sa le imprastii pe suprafata curata a tenului. Tot asa apara si cicatricile, deoarece nu lasi pielea sa se vindece.

Pasul 4: Hidrateaza

Da, trebuie sa si hidratezi tenul, chiar daca ti se pare prea gras. Foloseste un hidratant usor in zonele cele mai afectate de acne, care sa contina si ingrediente tratament: acid salicilic, ceai verde, niaminacid sau zinc. Pentru restul fetei incearca un hidratant dedicat tipului tau de ten. Daca pielea este uscata, vei avea nevoie de un hidratant mai puternic.

 Pasul 5: Ascunde

E, bineinteles, foarte tentant sa acoperi un cos cu straturi groase de fond de ten, pudra si concelear, dar asta nu ajuta deloc. Foloseste produse minerale, sau care contin ingrediente ce se lupta cu acneea, deoarece machiajul poate inrautati situatia. Lanolina din produsele de make-up infunda porii, iar Isopropyl Myristate irita pielea. Uleiul mineral poate impiedica exfolierea corecta a celulelor moarte, iar uneori pielea poate fi iritata de parfumul din produse.

Pasul 6: Evita stresul

Toate tratamentele antiacneice din lume nu vor avea un efect sigur daca nu le ajuti prin evitarea stresului. Fa-ti timp pentru tine, du-te la sala, fa yoga, aerobic, orice te ajuta sa mentii hormonii stresului la un nivel coborat. De asemenea, alti factori precum lipsa de somn, nutritia proasta, dezhidratarea si fumatul au un impact masiv asupra tenului, stresandu-l la fel de tare precum stresul tau zilnic. Limiteaza consumul de cofeina, aceasta este tot un factor de stres asupra organismului.

REZULTATE

In prima saptamana de tratament, aspectul tenului tau se va inrautati, din cauza faptului ca produsele curata tenul de sebum si bacterii. Nu te descuraja! In urmatoarele doua saptamani tenul va capata un aspect mai sanatos, iar dupa o luna vei putea observa ca aspectul pielii s-a imbunatatit considerabil.  

 

Tratamentul poate fi eficient numai pentru o anumia perioada de timp, o data la 6-7 luni trebuie schimbat si imbunatatit, daca vezi ca nu mai are efect. Pentru asta consulta un dermatolog, dar si daca acneea devine mai dureroasa. 

PRODUSE

 

Shu Uemura High Performance Balancing Cleansing Oil, 190 lei

Clinique Acne Solutions Clearing Moisturizer Oil Free, 51 lei

Clean and Clear Gel exfoliant de curatare a pielii - 14 lei

Ivatherm - Akne-Syt - tratament pentru acnee - 44 lei

Gama NIVEA Visage Oxigen Power - 89.7 lei

L'Oreal Apa Tonifianta Derma Genese - 21.99 lei

Garnier Nutritionist Detox Gel spumant purifiant - 14 lei 

No7 Gentle Renewing Lotiune exfolianta fara granule - 31 lei

  

 

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ce fel de dieta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de dieta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (71)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Cornelia (anonim)
    3 noiembrie 2013 13:01

    Problema poate fi interna, hormonala si trebuiesc eleiminate lactatele si carnea, pline de hormoni care creeaza dezechilibru in organism. Trebuie mancate cruditati si bauta multa apa, iar ca si cosmetice, cele mai bune sunt cele naturale sau BIO. Un produs care a avut efect foarte bun la o adolescenta plina de acnee si care incercase totul din farmacii a fost un namol de la Marea Moarta cu uleiuri tamaduitoare din plante pe care l-a aplicat ca masca.: http://www.rosebeauty.ro/DynamicContentPage.aspx?BrandId=13&Name=SEA.LINE

    jerry (anonim)
    4 februarie 2010 16:04

    va recomand produsele clean&clear sunt extraordinare ptr mine au dat cu adevarat rezultate! nu doar curata bine pielea ci si are efect asupra acneelor si cosuriloe adolescentine :D mult noroc

    lili (anonim)
    21 ianuarie 2010 09:09

    da stiu raspunsul dermatologilor: invariabil roacutanne numa asa ca sa ne stricam organismul, iar rezultatele sunt efemere ca si eu am incercat. de cand cu skinoren gel 15% am o fata super, deci chiar exista un remediu.

    dydy (anonim)
    20 ianuarie 2010 14:02

    sincer....nici o crema nu ii buna:|....nu ar trb sa fol creme pentru ten fara acordu dermatologului......eu m-am dat cu tot felu de prostii si mi-am stricat fatza.acum am 3 luni de cand folosesc ceva creme recomandate de dermatolog si ceva pastile:)...si am tenu mai curat :)...asa ca... recomand tuturor sa mergeti la dermatolog totu ii gratuit:)

    lili (anonim)
    20 ianuarie 2010 14:02

    raspunsul este SKINOREN GEL 15% cu mentiunea ca trebuie folosit zilnic macar seara dupa demachiere. eu il folosesc de cateva luni; rezultat suuuuper si fara efecte secundare gen ten iritat etc. bafta!

    luminita (anonim)
    19 ianuarie 2010 20:08

    am 4o de ani...in adolescenta si pana acum 1o ani,nu am avut probleme cu acneea...fetelor mergeti si verificativa hormonii si ovarele si apoi la dermatolog si tot restul...succes...eu n am gasit pana acum niciun tratament...cu cosmeticele e o aiureala...va spun din experienta...nu fac decat sa acopere ...

    ioana (anonim)
    19 ianuarie 2010 17:05

    buna fetelor. am 23 de ani si pana nu de mult aveam si eu acea acnee suparatoare. am scapat de ea prin 2 tratamente cosmetice deloc costisitoare- microdermoabraziune si tratament cu ultrasunet combinat cu o crema cu antibiotic, pe langa curatarea, tonifierea si hidratarea din fiecare zi. costa 15 lei fiecare si se pot face in saloanele de cosmetica

    stefi (anonim)
    19 ianuarie 2010 16:04

    buna fetelor,va inteleg foarte bine.am 24 de ani si am avut acnee. am folosit ca si voi o gramada de produse...gresit!!! ce iti trebuie e un dermatolog bun si apoi tot procesul de curatare si hidratare. intr-adevar e un tratament pe baza de medicatie si este important sa fie urmarit de un dermatolog. nu mergeti la medicul de familie sa va dea trimitere la dermatolog, mergeti la unul privat daca tot vreti sa scapati de acnee si intrebati de tratamentul cu ISDIBEN sau ROACUTAN doar ca cel din urma e un pic mai puternic. iar durata tratamentului este de 5 luni depinzand si de greutatea fiecaruia si foarte important analize aproape in fiecare luna. si dupa cum v-am zis conteaza foarte bine si curatarea tenului, hranirea si exfolierea. eu va spun sincer ca am scapat, imi mai iese cate un cos la menstruatie, dar e ceva normal ca la orice femeie iar acum lupt cu cicatricile si cei apropiati imi spun ca se vad imbunatatiri, dar nu uitati daca vreti sa scapati de acnee trebuie sa faceti un efort!!va pup si mult succes!!

    ursan dorina (anonim)
    19 ianuarie 2010 15:03

    Eu am 27 de ani, casatorita de 4, si am o acnee adulta foarte persistenta, insa nu in zona tenului (chiar deloc) ci pe fese si spate. Nu ma pot imbraca mai sumar vara, nu pot purta un maieu iar de costum de baie nici vorba... Am complexe foarte mari in acest sens. Acneea mea a inceput pe la varsta de 16 ani si de atunci nu a trecut niciodata. Folosesc tot felul de produse, unele chiar dezinfectante peste care apl;ic tratamente pe baza de antibiotic si nimic... nici nu apuca sa treaca bine ca la menstruatie apar altele!! Nu stiu ce sa mai fac. Va rog ajutati-ma!

    gia papadia (anonim)
    19 ianuarie 2010 15:03

    eu am apropae 20 de ani...si urmez cu strictete tot procesul asta de curatare tonifiere hidratare bla bla...si nu imi trce acneea nici cum..am fost si la 2 dermatologi pana acum si no way...se incapataneaza sa persiste...nu mai stiu ce sa fac...