Sauna faciala: beneficii pentru ten

Sauna faciala: beneficii pentru ten

Luiza Valsan

Vrei sa iti cureti profund pielea si sa te relaxezi in acelasi timp? Incearca sauna faciala, un ritual simplu si eficient de detoxifiere a pielii, care te va ajuta sa obtii un ten sanatos si frumos. Specialistii Diva Hair ti-au pregatit o lista cu beneficiile acestei proceduri si cu metodele prin care o poti face.
 

Ce beneficii are sauna faciala

Daca vrei sa scapi de micile imperfectiuni de la nivelul tenului (puncte negre, acnee, lipsa de stralucire), poti apela intotdeauna la un remediu eficient si deloc costisitor: sauna faciala.

Cum actioneaza aceasta? Iti deschide porii prin perspiratie si astfel te ajuta sa elimini toxinele din piele. Vasele de sange de la nivelul fetei se dilata, ducand la o crestere a fluxului sanguin in zona tratata. Implicit vei obtine o piele proaspata, radianta si sanatoasa.

Sauna faciala iti pregateste pielea si pentru alte procese de curatare, cum ar fi peeling-ul (care te scapa de celulele de piele moarta si de punctele negre superficiale) ori pentru tratamentele cu masti hidratante sau nutritive.

Un alt beneficiu ar saunei faciale ar fi ameliorarea sau chiar eliminarea simptomelor de raceala: nas infundat, dureri de gat, mai ales daca folosesti si un ulei esential (de exemplu, uleiurile de eucalipt, camfor, lavanda, rozmarin sau mandarin sunt foarte eficiente in combaterea racelii).

Este eficienta si in cazul persoanelor care sufera de alte probleme respiratorii, de bronsite sau alergii, sinuzite. Daca ai afectiuni pulmonare, aburul te ajuta sa fluidizezi secretiile bronsice.

La sauna faciala se pot folosi si diverse infuzii de ceai sau de uleiuri eterice: de exemplu, arnica are rol antiinflamator si poate vindeca acneea, musetelul si petalele de trandafir hidrateaza tenul, lamaia si menta ajuta la detoxifierea tenului, lavanda calmeaza tenul si are proprietati antifungice, uleiul de trandafir are o actiune puternic antialergica si emolienta, esenta de rozmarin combate ridurile.

Cum sa faci sauna faciala

Exista trei metode prin care poti sa iti faci sauna faciala: fie mergi la centrele de infrumusetare, fie iti achizitionezi un aparat cu aburi, care are sau nu incorporat un sistem de aromaterapie, fie te folosesti de produsele pe care le gasesti prin casa.

Indiferent de metoda aleasa, specialistii recomanda sauna faciala minimum o data pe saptamana tuturor femeilor care isi doresc un ten curat si frumos. Daca alegi sa mergi la un centru specializat, trebuie sa te pregatesti din punct de vedere financiar deoarece o sedinta te poate costa intre 50 de lei si 150 lei.

Daca nu vrei sa te programezi la un cabinet cosmetic, exista varianta de a-ti cumpara propriul aparat cu aburi, pe care il poti folosi acasa la tine. Investitia este una avantajoasa deoarece te tine o perioada indelungata si costa intre 100 si 250 de lei, in functie de caracteristici. 

Sursa foto:inno-webshop.com

In plus, nu trebuie sa-ti faci grija in privinta intretinerii lui deoarece este un aparat care se curata si manevreaza usor. Iti reglezi tu singura timpul si emisia de vapori in functie de necesitati.

Sau mai exista posibilitatea de a-ti face sauna faciala ca pe vremea buncii, cu produse pe care deja le ai in propria casa. Ai nevoie doar de un vas cu apa fierbinte (eventual apa distilata, de izvor sau apa florala, de trandafiri sau de flori de portocal) si cateva picaturi de ulei esential de lemn de trandafir, de arbore de ceai, de cimbru sau de palmarosa.

Tine capul deasupra bolului, inchide ochii si acopera-te cu un prosop timp de 10 minute sau chiar un sfert de ora, dupa cum rezisti. Ai grija sa mentii o distanta potrivita, circa 30 de centimetri deasupra vasului. Porii se vor dilata datorita aburilor iar tenul va absorbi principiile active ale uleiurilor esentiale. Daca vrei sa iti inchizi porii mai repede, aplica pe fata un prosop imbibat in apa de albastrele (sau hamamelis), pe care l-ai tinut in prealabil in congelator. Aplica apoi o crema hidratanta.

Sauna faciala este un ritual de ingrijire care nu ar trebui sa lipseasca din rutina ta saptamanala datorita efectelor benefice asupra tenului, dar si asupra starii de sanatate.

Articolul urmator
Coenzima Q10: beneficii și proprietăți
Coenzima Q10: beneficii și proprietăți
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.