Ulei de ricin pentru ten: beneficii si mod de utilizare

Ulei de ricin pentru ten: beneficii si mod de utilizare

Cristina Tarziu

Recomandat pentru arsuri, pentru cicatrici sau pentru indesirea parului sau a unghiilor, uleiul de ricin este unul dintre cele mai apreciate remedii naturiste de catre mamele si bunicile noastre si parte a copilariei celor mai multe dintre noi. Traim intr-o lume a comunicarii in hiperbole, insa nu e nicio exagerare sa spunem ca uleiul de ricin chiar este un ingredient natural minune, eficient pentru o multime de afectiuni si indispensabil in industria produselor de infrumusetare. Ti-am vorbit despre mastile de par cu ulei de ricin, despre beneficiile uleiului de ricin pentru sprancene si gene, iar azi te invitam sa descoperi cate intrebuintari si beneficii are uleiul de ricin pentru ten.

Iata de ce si cum sa folosesti uleiul de ricin pentru ten!

Ulei de ricin pentru arsurile solare


Pentru ca este un puternic antiinflamator, uleiul de ricin este un bun remediu pentru calmarea arsurilor solare. Daca ai mers mult prin soare sau ai uitat sa folosesti crema pentru protectie solara, aplica un amestec de ulei de ricin si ulei de cocos in proportii egale pe zonele afectate pentru calmarea simptomelor neplacute si pentru sustinerea vindecarii si regenerarii pielii.

Ulei de ricin pentru acnee


Acidul ricinoleic, un acid gras de tipul omega 9, este un component major (reprezentand 90% din continutul de acizi grasi) al uleiului de ricin. Acesta are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, ceea ce face ca uleiul de ricin sa fie un produs foarte eficient in tratamentul acneei. Se aplica pe zonele afectate, se maseaza foarte usor, apoi se lasa sa actioneze cateva ore sau peste noapte, dupa care se spala pielea cu apa calduta si cu un produs de curatare pentru piele acneica.

Ulei de ricin pentru cicatricile post acneice


Desi e nevoie de rabdare si perseverenta pe termen lung, tratamentul cu ulei de ricin functioneaza foarte bine pentru cicaticile post acneice. Acizii grasi patrund in tesutul cicatricii si sustin cresterea de tesut sanatos in jurul acesteia, ducand, in timp, la estomparea ei.

Ulei de ricin pentru petele pigmentare


Mai multe studii au demonstrat eficienta uleiului de ricin in reducerea pigmentarii. Acizii grasi din uleiul de ricin stimuleaza cresterea de tesut nou sustinand pielea in procesul de indepartare a celulelor pigmentate excesiv.

Ulei de ricin pentru hidratarea tenului


Uleiul de ricin este excelent pentru hidratarea pielii, in special in sezonul rece, cand pielea sufera din cauza frigului si a vantului. Sunt suficiente cateva picaturi, intinse bine pe ten cu miscari circulare, pentru a crea o bariera protectoare, pentru a preveni deshidratarea si pentru a hrani tenul in profunzime.

Ulei de ricin pentru prevenirea ridurilor


Acizii grasi din uleiul de ricin penetreaza pielea, o hidrateaza si stimuleaza producerea de elastina si colagen care mentin tenul elastic si previn aparitia ridurilor.

Ulei de ricin pentru detoxifiere


Uleiul de ricin sustine eliminarea toxinelor, dizolva sebumul si desfunda porii. Acidul undecilenic din compozitia sa ajuta la dezinfectarea pielii si distrugerea bacteriilor care cauzeaza inflamatiile. Pentru detoxifiere aplica ulei de ricin pe tot tenul seara, inainte de culcare, si spala-te pe fata de dimineata cu un produs adecvat tipului tau de ten.

Ulei de ricin pentru curatarea in profunzime a tenului


Uleiul de ricin are capacitatea de a curata celulele moarte de pe ten si de a patrunde in profunzimea porilor pentru a-i debloca prin dizolvarea sebumului si indepartarea impuritatilor. Cel putin o data pe saptamana aplica ulei de ricin pe toata fata, lasa-l sa actioneze pentru o jumatate de ora, apoi pune un prosop inmuiat in apa calda pe fata si mai stai asa pentru inca un sfert de ora sau pana prosopul s-a racit. Foloseste-l pentru a indeparta uleiul de ricin de pe fata, apoi clateste cu apa calduta si o spuma sau un gel bland cu pielea.

Foloseste si tu ulei de ricin pentru ingrijirea tenului si descopera pe pielea ta de ce este considerat un produs naturist minune!
Articolul urmator
Coenzima Q10: beneficii și proprietăți
Coenzima Q10: beneficii și proprietăți
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten
Incepe quiz
Ce mască de față să folosești, în functie de tipul de ten

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (29)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.