Ulei de macese: beneficii si proprietati

Ulei de macese: beneficii si proprietati

Diana Solomon

Uleiul de macese provine de la semintele unei varietati specifice de macese. Prin metodele de extractie la rece sunt separate semintele de pulpa. Uleiul obtinut trebuie refrigerat sau tinut intr-un loc racoros si intunecat pentru a preveni rancezeala.

Cum sa introduci uleiul de macese in rutina ta de frumusete


Ulei de macese

Pentru ten, uleiul de macese ofera numeroase beneficii atunci cand este utilizat extern. Contine acizi grasi esentiali, vitamina E, vitamina C si betacaroten, o forma a vitaminei A.

De asemenea, uleiul de macese are un rol in incetinirea procesului de imbatranire. Antioxidantii din compozitia sa au capacitatea de a intra in toate straturile pielii, iar vitamina C stimuleaza productia de colagen.

Totodata, uleiul de macese ajuta la reducerea ridurilor fine. Vitamina A imbunatateste nivelul de hidratare a pielii, motiv pentru care uleiul de macese poate fi folosit si de persoanele cu pielea uscata. Uleiul de macese este un puternic hidratant si ajuta la eliminarea rosetii si a iritarii.

Razele ultraviolete ale soarelui pot cauza probleme ale pielii, pe langa riduri sau decolorare. Insa, folosind combinatia de proprietati a uleiului de macese se pot preveni aceste probleme chiar din fasa. Antioxidantii lupta impotrva radicalilor liberi, iar vitamina A ajuta la imbunatirea culorii pielii, a texturii si a pigmentarii. Expunerea la soare face ca nivelul de colagen sa scada, insa vitamina C din ulei contracareaza acest proces.

Macese

O alta proprietate a uleiului de macese este aceea ca ajuta pielea sa se regenereze. Astfel, datorita acizilor grasi care functioneaza ca niste emolienti, cicatricile se pot vindeca, iar textura si pigmetul pielii pot reveni la normal.

Pe langa numeroasele beneficii asupra tenului si a pielii, uleiul de macese este recomandat si pentru par, mai exact, pentru parul uscat. Este suficient sa adaugi cateva picaturi calde de ulei pe par si sa il masezi usor. Lasa uleiul de macese sa actioneze jumatate de ora, apoi clateste-te bine. Vei observa ca parul tau este matasos si revitalizat.

Acelasi lucru il poti face si in cazul in care te confrunti cu matreata. Dupa samponare, maseaza-ti scaplul cu ulei de macese si vei observa o diferenta vizibila.

De asemenea, daca te confrunti cu problema unghiilor fragile, le poti atat hidrata, cat si intari cu ajutorul uleiului de macese. Pur si simplu maseaza-ti unghiile cu acest ulei timp de o saptamana inainte de a te duce la culcare, iar dupa cateva zile vei avea unghii mult mai sanatoase.

Asadar, uleiul de macese este un produs care trebuie sa se regaseasca in rutina ta de frumusete, datorita proprietatilor benefice multiple. De asemenea, este recomandat pentru toate tipurile de ten, nu doar pentru cel uscat, dar si pentru par sau unghii.

Tu ai mai folosit pana acum ulei de macese? Ce rezultate ai obtinut?

 

Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.