Cu ce se curata vopseaua de par de pe piele

Cu ce se curata vopseaua de par de pe piele

Redactor Alexa Galgau

Daca ai obiceiul de a te vopsi singura, acasa, mai mult ca sigur ca pana acum ai avut suficiente accidente neplacute cu vopseaua de par, care pateaza iremediabil anumite obiecte daca nu ai grija. Si, oricat de priceputa ai fi, cu siguranta ca te-ai patat chiar tu cu vopsea. Chiar daca ti-ai facut „perciuni” sau ti-ai colorat mainile din neatentie, efectul este cat se poate de inestetic, iar vopseaua, din pacate, se cam incapataneaza sa ramana pe piele mult timp. Asadar, ce e de facut?

Afla cu ce se curata vopseaua de par de pe piele!

Cu ce se curata vopseaua de par de pe piele

Petele de vopsea de par sunt greu de scos de pe piele daca nu stii cateva trucuri. Din fericire, suntem aici sa te salvam si iti spunem exact ce sa faci daca te-ai patat cu vopsea!

Foloseste detergent ca sa scoti vopseaua de par de pe piele

Aceasta metoda se foloseste numai pentru petele de pe maini, in niciun caz pentru petele de pe fata! Pielea de pe maini este mult mai rezistenta decat cea de pe fata, care ar putea sa se irite serios, indiferent de tipul de detergent pe care il folosesti. 

Pentru a indeparta vopseaua de pe degete, aplica o cantitate mica de detergent lichid pe zonele patate si freaca usor pana se curata. Foloseste un detergent alb, fara coloranti, dar si fara parfum, pentru a evita iritarea pielii. Nu aplica aceasta metoda daca ai rani pe maini, eczeme, iritatii sau alte afectiuni ale pielii!

Clateste zona cu apa si tamponeaz-o cu o discheta demachianta. Repeta metoda daca nu a functionat din prima.

Curata pielea cu bicarbonat de sodiu

Aceasta metoda presupune, din nou, folosirea detergentului, asa ca foloseste-o doar pentru maini. Amesteca doua lingurite de bicarbonat de sodiu cu doua lingurite de detergent lichid pentru vase sau pentru rufe. Amesteca bine, pana se combina complet cele doua ingrediente. Aceasta metoda functioneaza pentru ca bicarbonatul de sodiu are un efect abraziv si elimina celulele moarte, iar detergentul atrage moleculele de vopsea si elimina petele de pe piele.

Amestecul se maseaza pe zonele afectate cu ajutorul unei dischete demachiante, in miscari circulare si blande, timp de 30-90 de secunde. Este de la sine inteles ca trebuie sa indepartezi de indata amestecul, daca simti mancarimi, arsuri sau alte semne ale iritatiilor. Clateste zona bine, cu apa calda, si, daca nu s-a curatat pielea, mai aplica o data aceasta metoda. 

Foloseste pasta de dinti ca sa cureti vopseaua de par de pe piele

Pasta de dinti poate fi folosita pentru orice portiune de piele patata cu vopsea de par, inclusiv pe fata. Aplica un strat subtire de pasta pe zona afectata si maseaza usor, timp de 30-90 de secunde. Pasta de dinti are acelasi efect ca bicarbonatul de sodiu, eliminand celulele moarte de la suprafata pielii. Poti sa folosesti orice tip de pasta de dinti, insa iti recomandam sa alegi una cu bicarbonat de sodiu, pentru ca are o granulatie mai mare. Clateste pasta cu apa calda si repeta metoda daca nu indeparteaza de la inceput pata de pe piele. 

Da-te cu vaselina cosmetica si scapa de vopseaua de par de pe piele

Aici ai doua variante de folosire. Dupa cum bine stii, preventia este cea mai buna solutie uneori, asa ca, daca stii ca te cam patezi cu vopsea de par, aplica vaselina pe zonele susceptibile. Metoda este buna pentru a indeparta cu usurinta petele de pe fata, de la baza podoabei capilare. 

Poti sa folosesti vaselina cosmetica si dupa ce ai facut „boacana”. Aplica un strat subtire pe pata si maseaza zona cu o discheta demachianta. Cand vopseaua incepe sa se impregneze in vaselina sterge zona cu o bucata de servetel. Daca nu functioneaza aceasta metoda, mai exista varianta sa aplici vaselina si sa acoperi zona, lasand-o sa actioneze cateva ore, apoi sa te stergi cu un servetel. Nu iti recomandam aceasta metoda pentru indepartarea petelor de vopsea de pe fata, pentru ca vaselina poate bloca porii, ducand astfel la aparitia cosurilor. 

Nu este foarte greu sa cureti vopseaua de par de pe piele, insa cel mai bine ar fi sa iti iei masuri preventive, ca sa nu fii nevoita sa folosesti tot felul de substante chimice periculoase. Da-te cu un strat de crema/lotiune inainte de a te vopsi si incearca sa cureti petele imediat, nu dupa ce se usuca. 

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.