10 produse homemade, de beauty, pe care merita sa le incerci

10 produse homemade, de beauty, pe care merita sa le incerci

Redactor Divahair.ro

Natura este un depozit inepuizabil de sanatate si frumusete, iar produsele handmade de beauty capteaza esenta si beneficiile resurselor sale, fiind elaborate in spiritul eco promovat de societatea moderna. Diva Hair a apelat, din nou, la ajutorul bloggerilor pasionati de produsele de frumusete 100% naturale si iti prezinta 10 produse pe care trebuie sa le incerci.

Sampon solid cu pelin

Ingrediente: imbogatit cu ulei de galbenele, parfumat cu ulei esential de ienupar, cu extract uleios de menta, adaos de frunze de pelin, nuc si urzica.

Este un sampon din ulei de masline, floarea soarelui, ulei de ricin, foarte bun impotriva caderii parului, dar si pentru regenerarea acestuia.


Este bun pentru orice tip de par, combate eficient matreata prin hidratarea scalpului.


Pentru mai multe detalii, acceseaza www.alecosmetics.blogspot.com

Sapun natural "Cafeaua de Dimineata"

Ingrediente: uleiuri saponificate de cocos, floarea soarelui, palmier, orez, masline, cafea macinata, boabe cafea, ulei esential menta.

Un sapun proaspat, revigorant si energizant, cu ulei esential de menta si cafea macinata, avand un usor efect exfoliant.


Tonifica si revigoreaza peielea, lasand-o supla si catifelata, iar uleiul esential de menta, prin proprietatile sale antiseptice, confera vitalitate, energie si optimism.

Cafeaua macinata adaugata are un excelent efect exfoliant asupra pielii, indepartand celulele moarte si lasand tesutul intinerit si luminos.

Pentru mai multe detalii, acceseaza http://alecosmetics.blogspot.com

Crema de corp intens hidratanta

Ingrediente: 50 g unt de shea, 25 ml ulei de argan, 25 ml ulei de cocos, cateva picaturi vitamina E  (actioneaza ca si conservant natural)

 

Untul de shea se topeste pe baia de aburi. Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se adauga restul ingredientelor, amestecand usor pana la omogenizarea completa. Se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic, la loc uscat si racoros si se foloseste in decurs de trei luni. Este o crema pretioasa, deosebit de hranitoare pentru piele, ce hidrateaza in profunzime, lasand pielea catifelata si matasoasa. 

Pentru mai multe detalii, acceseaza kzarinnewordpress.com

Ulei demachiant

Ingrediente: ulei de samburi de struguri - 50 ml, ulei de migdale dulci - 30 ml, ulei de argan - 20 ml, 2.5 ml Vitamina E 

Se amesteca toate ingredientele, la rece, si se pastreaza intr-un recipient bine inchis, de preferinta la frigider. Acest ulei demachiant este necrutator cu machiajul, insa bland si delicat cu pielea. In timpul curatarii hidrateaza pielea in profunzime si o protejeaza de riduri.

Pentru mai multe detalii, acceseaza http://kzarinne.wordpress.com/

Deodorant

Ingrediente: unt de cacao dezodorizat, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, amidon, ulei esential de tea tree si de portocale.
Rezultatul: un deodorant cremos, usor de aplicat, care se absoarbe destul de repede in piele, nu pateaza hainele, nu raman urme albe, se curata usor, miroase delicios si, cel mai important, are actiune si 24 de ore!

De la pursisimplunatural.blogspot.com am aflat aceste ingrediente minune ale unei retete perfecte pentru un deodorant homemade.

Formula deodorantului este mai eficienta,  acesta nu blocheaza porii, nu contine aluminiu sau parabeni (ambele legate de cancerul la san si boala Alzheimer), ne lasa sa transpiram in voie, dar distruge bacteriile responsabile cu mirosul neplacut, specific. 

Pentru mai multe detalii, intra aici.

Sampon solid

Ingrediente: ulei de cocos, ulei de ricin, unt de cacao, unt de avocado, ulei de masline, decoct de nuci de sapun, ceai negru+rozmarin(par brunet) si galbenele (par blond), NaOH si ulei essential  de portocale si rozmarin.

Avantaje: nu ingrasa parul, il curata in profunzime, ii confera volum si este foarte usor de utilizat, ramanand in stare intacta de bloc pana la consumarea totala.

 

Pentru mai multe detalii, intra aici.

Crema de corp

Ingrediente: unt shea nerafinat, unt cacao rafinat, ulei de orez, ceara, apa minerala, conservant vegetal de samburi de grapefruit .

Untul de shea nerafinat contine vitamine si este  foarte hidratant , fiind indicat pentru pielea cu probleme fiindca ajuta la refacerea epidermei).

Untul de cacao  este  un puternic antioxidant, un redutabil remediu impotriva radicalilor liberi, stimuleaza producerea de colagen, pastreaza elasticitatea pielii si fermitatea tesutului, avand proprietati hidratante. 

 

Uleiul de orez  este un puternic antioxidant, de 10 ori mai puternic decat vitamina E, protejeaza pielea de agresiunile externe, calmant si emolient datorita fitosterolilor din compozitie, activeaza microcirculatia, lupta impotriva imbatranirii cutanate, dreneaza si descongestioneaza, patrunde rapid in piele si o la lasa moale si catifelata, iar  ceara este foarte buna in diverse probleme ale pielii, avand un efect benefic asupra circulatiei sangvine si asupra intregului echilibru al corpului. Conservantul vegetal din sambure de grapefruit este antibacterian si antifungic cu spectru larg.

Pentru mai multe detalii, acceseaza http://sapunurikabea.blogspot.com/

Balsam pentru picioare obosite

Ingrediente: unt de avocado, unt de babassu, ulei de struguri, ceara, cristale de menthol, uleiuri esentiale de geraniu, lime, lavanda si ceai verde, vitamina E.

Este un balsam foarte racoritor datorita cristalelor de menthol, iar uleiurile esentiale au rol antiimflamator, de tonifiere si stimulare a circulatiei sanguine, recomandate si  pentru reumatisme, varice si alte probleme ale pielii.In plus, toate dau o aroma minunata acestui balsam, pe langa proprietatile benefice pe care le are asupra picioarelor obosite.
Datorita unturilor din compozitie este hidratant, lasand pielea moale si catifelata. 
 

Untul de avocado este bogat in vitaminele A, D ?i E fiind remarcat pentru  proprietatile sale de hidratare ?i regenerare. Compus în principal din acizi: oleic, linoleic, precum ?i palmitic, untul avocado este foarte bun emolient.

Untul Babassu formeaz? un strat de protec?ie, el fiind benefic atat pentru tenul gras, cat si pentru ten uscat, hidrateaza pielea, fara a contribui la un luciu uleios. Are proprietati similare cu ale uleiului de cocos si este folosit atat in scopuri cosmetice, cat si alimentare. Uleiul de struguri are actiune de regenerare si restructurare care ajuta la mentinerea echilibrului hidratant al pielii. Balsamul contine si Vitamina E care previne oxidarea acizilor grasi.
Pentru mai multe detalii, acceseaza http://sapunurikabea.blogspot.com/

De asemenea, pentru zilele in care iti simti picioarele grele, iti recomandam sa renunti la incaltamintea cu tocuri in favoarea unor sandale cu talpa joasa, chic si comode.

 sandale cu talpa joasa

Sandale Dasha - 165 lei

 sandale cu talpa joasa

Sandale Dasha - 165 lei

Balsam de buze incolor

Ingrediente: ulei de brad,  ulei de migdale dulci, ulei de ricin, ceara de albine.

Balsamul de buze  are la baza o compozitie de ceara proaspata de albine si uleiuri vegetale naturale, fara coloranti si uleiuri esentiale. Un rol important il are uleiul de brad facut in casa care contribuie si la aroma discreta de brad a balsamului si uleiul de migdale dulci.

Ceara de albine a fost folosita inca din antichitate recunoscandu-i-se virtutile terapeutice.

Este cunoscuta pentru proprietatile sale antitoxice, emoliente, cicatrizante si antiinflamatorii, fiind folosita in cosmetica si pentru continutul sau bogat de vitamina A. Se foloseste si in loc de conservant.

Uleiul de ricin, alaturi de ceara, sunt componente de baza in rujuri si balsamuri. Fiind bogat in Omega 3, este folosit inclusiv in industria cosmeticelor. Migdalele au o mare putere nutritiva, fiind bogate in vitaminele A, B si E. Uleiul de migdale este utilizat frecvent in cosmetica, este absorbit cu u?urin??, nu las? pielea gras? ?i îngrije?te datorit? calit??ilor emoliente ?i calmante. Hraneste pielea si o catifeleaza (contine acizi grasi benefici pentru piele, dar si pentru sanatate).  

Pentru mai multe detalii, acceseaza www.veronicadascalu.blogspot.com

Crema dermato-cosmetica

Ingrediente: faina de soia, ulei de masline. Trateaza diferite afectiuni ale pielii ca: arsuri, eczeme, prurit, impetigo, chiar psoriazis.  

De cand oamenii de stiinta au descoperit multitudinea de beneficii oferite de fabuloasa soia - scade colesterolul, reduce simptomele menopauzei si protejeaza de mai multe tipuri de cancer - a fost declarata drept o mancare foarte sanatoasa.

In prezent, multe companii de produse cosmetice o numesc "super ingredientul" ce actioneaza foarte delicat asupra pielii, de la reducerea ridurilor la reducerea hiperpigmentarii. Astfel, soia a devenit un protector atat pentru interiorul cat si pentru exteriorul corpului nostru.

 

Pentru mai multe detalii, acceseaza www.veronicadascalu.blogspot.com

Tu ce produs homemade de ingrijire vei incerca?

Articolul urmator
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Care este personalitatea ta beauty?
Incepe quiz
Care este personalitatea ta beauty?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    RR (anonim)
    20 septembrie 2011 02:02

    eu folosesc astfel de produse de aproximativ 2 ani. Dintre producatorii mentionati am folosit produse de la pursisimplunatural, alecosmetic si veronica dascalu. Äm pornit de la "hai sa vad cum sunt"si am devent client fidel. Deodorantul "tine"foarte bine si nu am avut probleme cu pete si altele asemenea. Este bine de stiut: daca ati folosit numai produse "chimizate' va spun din proprie experienta ca nu aveti idee ce belele aveti pe piele. Abia dupa ce renunti la chimicale constati cu stupoare ce dezastru ai creat. Revenirea pielii "in parametri" dureaza cateva luni bune. Merita? Enorm. Nu se compara starea pielii din "era chimicalelor" cu starea pielii de acum - am 42 de ani si vad bine de tot diferenta. Si chiar am avut si am posibilitatea sa-mi cumpar produse chiar foarte scumpe si nu de putine ori o crema de noapte ma costa aproape 100 de euro - in variante bio, organice etc. Dar am renuntat la toate dupa ce am trecut la "naturiste". Intre timp, prietenele mele din alte tari "s-au abonat" la cadouri pe care le iau de la persoanele care fac aceste produse handmade - homemade. Imi iau cremele si mastile si la cosmeticiana (cu ea am si verificat o parte din creme) , pur si simplu nu mai folosesc nimic din produsele nenaturale. Cam asta este experienta mea.

    Madalina (anonim)
    25 august 2011 11:11

    Sunteti nebuni, sa folositi voi deodorant facut in casa! Am incercat odata un deodorant prost si pot sa va zic: diferenta este ca de la cer la pamant! Si asta era totusi cumparat din comert. Daca s-ar face asa de usor un deodorant cred ca ar fi fost reusit si acesta!

    FLORANCE (anonim)
    25 august 2011 11:11

    bune,nimic de spus,dar....cantitatea ingredientelor.....??? de unde o aflam si de unde procuram materia prima? de ex,la deodorantul natural prezentat aici....continand atatea uleiuri,cum sa nu pateze hainele(este o aberatie sa sustina k nu pateaza) si in alta ordine de idei care este cantitatea acestor ingrediente? daca tot vreti sa dati sfaturi utile,ATUNCI PREZENTATI TOTUL CAT MAI COMPLECT.

    Oana.Zidaru
    26 august 2011 10:10

    Draga Florance, sub fiecare reteta este mentionat "Pentru mai multe detalii, acceseaza ......" si este si un link. Daca faci click pe linkurile respective vei afla mai multe.

    khaleeji_princess
    25 august 2011 02:02

    am acasa ulei de cocos, migdale si argan...le pot folosi cumva?... cu uleiul de migdale ma masez inainte sa ma epilez cu ciocolata sa nu mi se arda pielea si sa nu se raneasca atunci cand trag de fasie si ...it makes me feel more relaxed...

    den (anonim)
    25 august 2011 02:02

    foarte buna idee :)

    khaleeji_princess
    25 august 2011 01:01

    divaHair... va ador!!!

    Stefania (anonim)
    24 august 2011 19:07

    A folosit cineva aceste produse? Suna foarte bine, e prima data cand aud de ele.