14 beneficii ale uleiului de orez pentru frumusete

14 beneficii ale uleiului de orez pentru frumusete

Viorica Ghinea, redactor

Unul dintre secretele de înfrumusețare al femeilor asiatice, uleiul de orez este extrem de eficient în îngrijirea pielii și a părului. Având în vedere că el conține o mulțime de vitamine și este bogat în antioxidanți, oferă nenumărate beneficii care îl clasează pe lista celor mai bune ingrediente naturiste. Află din acest articol care sunt principalele efecte terapeutice ale uleiului de orez pentru frumusețe!

Ulei de orez: beneficii pentru frumusețe

Uleiul de orez este extras din tărâțe de orez, stratul exterior al bobului de orez. În general, acest ulei este folosit ca ingredient pentru diverse preparate culinare în țări asiatice, precum Japonia, India sau China, fiind cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice (sănătatea inimii, efecte antiinflamatoare, îmbunătățirea sistemului imunitar).

Însă, studii recente au arătat că el poate avea nenumărate efecte benefice și pentru frumusețe, inclusiv:

1. Acționează ca un produs cosmetic antiîmbătrânire. Acest ingredient naturist previne îmbătrânirea prematură, luptând împotriva radicalilor liberi.

ulei de orez

2. Hrănește pielea în profunzime. Bogat în vitamina E și acizi grași, uleiul de orez penetrează în profunzime straturile pielii, menținând hidratarea pe o durată mai mare de timp. 

3. Îmbunătățește elasticitatea tenului. Dacă ai început să observi că pielea de pe față nu mai este la fel de fermă ca înainte, aplică în fiecare seară acest ulei. Aspectul tenului se va îmbunătăți vizibil încă de la primele utilizări.

4. Stimulează procesul natural de regenerare. Uleiul de orez poate ajuta la creșterea nivelul de vitamina E în organism care, la rândul său, poate fi de folos la regenerarea celulară, accelerarea vindecării pielii, netezirea tenului și reducerea ridurilor. Cu cât celulele se refac mai repede, cu atât pielea ta va arăta mai bine. Fresh, fermă și curată sunt cuvintele-cheie atunci când folosești ulei de orez pentru față. Acest ulei poate fi folosit exfoliant. Amestecă uleiul de orez cu fulgi de ovăz sau zahăr și apoi aplică-l pe piele, frecând ușor cu mișcări circulare.

5. Calmează iritațiile. Având în vedere că are acțiune antiinflamatorie, acest ingredient naturist favorizează vindecarea anumitor eczeme.

6. Luptă împotriva factorilor externi agresivi. Uleiul de orez te protejează de tot ceea ce ar putea să dăuneze frumuseții tale, și anume: vânt, temperaturi reci, poluare, radicali liberi, etc. În plus, el poate fi folosit ca demachiant, fiind eficient pentru îndepărtarea substanțelor chimice de pe fața ta.

7. Reduce așa-zisele pete de bătrânețe. Aplicat frecvent, acest remediu-minune ajută la estomparea petelor apărute odată cu înaintarea în vârstă.

8. Poate să înlocuiască cu succes un anticearcăn. Dacă nu ai reușit să combați cearcănele cu nimic până acum, apelează și la acest remediu. Efectele vor fi extraordinare.

9. Este bun pentru pielea afectată de acnee sau cuperoză. Uleiul de orez oferă avantaje și tenului cu roșeață și edeme datorită squalenului, o substanță prezentă în compoziția sa. Acest compus este ușor de absorbit de piele și o menține moale, suplă și netedă.

spa

10. Elimină mătreața. Masajul cu acest ulei este extrem de eficient pentru că te scapă de cojile albe apărute la nivelul scalpului.

11. Echilibrează secreția de sebum. Indiferent că ai pielea scalpului uscată sau se îngrașă repede, uleiul de orez îți oferă echilibrul de care ai nevoie pentru starea de confort.

12. Întărește rădăcina firelor de păr. Ai probleme cu căderea părului? Nu vei mai avea dacă vei apela la un tratament cu ulei de orez. Nu trebuie decât să îl aplici cu o jumătate de oră înainte de a te spăla pe cap.

13. Oferă un aspect sănătos podoabei capilare. Folosește periodic ulei de orez în ritualul de îngrijire a părului și vei putea să observi încă de la primele aplicări că firele tale sunt mai lucioase, nu se mai rup atât de ușor și se aranjează mai bine.

Cum incluzi uleiul de orez în rutina de frumusețe?

Proprietățile extraordinare ale uleiului de orez îl fac o alegere excelentă pentru produsele de îngrijire corporală. 

Mască cu ulei de orez

Masca cu ulei de orez îți împrospătează tenul, hidratând și menținând pielea moale, suplă și fermă. Îți poți face singură acasă o mască cu ulei de orez, iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum o poți prepara:  

Ingrediente:

  • 2 linguri de tărâțe de orez
  • 1 lingură de lapte rece
  • 2 lingurițe de ceai verde foarte concentrat 
  • 1 lingură de suc de portocale
  • 2 lingurițe de ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare și folosire:

1. Amestecă toate ingredientele într-un castron mic până obții o consistență cremoasă, care să poată fi întinsă cu ușurință pe față și pe gât. Masca nu trebuie să fie nici prea apoasă ca să se scurgă, nici prea uscată, ca să se sfărâme, așadar adaugă mai multe tărâțe de orez sau lichid, până obții consistența potrivită.

2. Spală-te pe față cu demachiantul obișnuit, apoi adaugă masca pe față, gât și claviculă. Las-o până când se usucă, apoi udă pielea și îndepărtează masca, frecând ușor cu mișcări circulare.

Ulei de orez pentru ten

Pentru a obține un produs cosmetic bun pentru ten, încălzește puțin ulei de cocos, apoi amestecă-l cu făină de orez. Încălzește amestecul din nou, apoi strecoară excesul de făină de orez. Depozitează uleiul de orez obținut în borcan, adăugând și câteva picături de ulei esențial în el.

Ulei de orez pentru păr

Iată cum îți poți pregăti sigură uleiul de orez pe care să-l folosești pe păr:

1. Spală orezul, apoi lasă-l într-o cană cu apă timp de aproximativ o jumătate de oră sau până când apa este complet absorbită.

2. Macină orezul înmuiat într-un blender până se formează o pastă. Dacă trebuie măcinat mai fin, adaugă-l din nou în blender după ce ai mai pus un pic de apă.

3. Strecoară amestecul printr-o cârpă de muselină pentru a separa pasta de orez de ulei.

4. Adaugă 1 linguriță de semințe de muștar, apoi fierbe uleiul. 

5. După ce a fiert aproximativ 10 minute, oprește focul. Lasă uleiul să se răcească pentru a preveni orice reacții chimice cu alte  ingrediente, apoi stoarce pasta de orez și strecoară-l din nou.

6. Transferă uleiul într-o sticlă sau borcan curat și uscat și aplică zilnic pe scalp, masând ușor cu vârful degetelor. Lasă o oră, apoi spală părul cu șampon. De obicei, se recomandă să faci tratamentul cu ulei de păr de orez peste noapte.

7. După șamponare, spală urmele de ulei de orez de pe păr cu un balsam.  

Contraindicațiile uleiului de orez

În general, uleiul de orez este sigur și poate fi folosit de toată lumea. Cu toate acestea, unele persoane pot avea reacții alergice la el, de aceea este bine să-l testezi pe o suprafață mică de piele înainte de a-l folosi. Aplică o cantitate mică pe porțiunea interioară a brațului. Dacă nu apare nicio reacție alergică timp de 48 de ore, înseamnă că este sigur pentru pielea ta.

De asemenea, tărâțele de orez pot infesta pielea cu un acarian care provoacă mâncărime, iritații și roșeață pe piele. Pentru a evita infestarea, asigură-te că uleiul pe care îl folosești nu este foarte vechi.

Așadar, include uleiul de orez în ritualul tău de îngrijire și înfrumusețare și te vei putea bucura de o mulțime de avantaje. Pentru rezultate cât mai bune, achiziționează un produs bio.

Surse foto: iStock.com

Surse articol: healthline.com

Articolul urmator
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai
Incepe quiz
Test de frumusete: ce tip de frumusete ai

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (33)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.