Capata un bronz frumos in sezonul rece

Capata un bronz frumos in sezonul rece

Alexandra Leonte

A apus de multa vreme epoca in care o piele alba, sidefie reprezenta un semn care evidentia statutul femeii in societate. Moda fetelor palide si a imaginii serafice s-a impus inca din Antichitate, la Roma, cand femeile din inalta societate evitau sa-si expuna pielea la soare si incercau sa isi vopsesca parul blond, realizand bucle cu unelte rudimentare pentru a obtine o imagine de zeitate Antica.

In perioda Renascentista, femeile foloseau o solutie pe baza acid carbonic hidroxid si oxid de plumb pentru a dobandi pielea de portelan pe care si-o doreau. Desigur, acest ingredienti au reprezentat sursa unor paralizii faciale destul de severe. Apogeul acestei mode a fost atins in perioda lui Ludovic al XIV-lea si a reginei Elisabeth I (bine cunoscuta in istorie pentru pielea ei extrem de palida), cand au fost raportate cazuri de deces din cauza unor produse petru albit tenul. In Italia, o doamna pe numele ei, Toffana a creat o pudra de fata pe baza de arsenic indrumandu-si clientele bogate, care isi permiteau sa o achizitioneze, sa o foloseasca in preajma sotilor. Rezultatul, 600 de soti decedati si foarte multe vaduve bogate. Toffana a fost executata.

Asadar, pentru frumusete si moda acelor vremuri, femeile erau dispuse sa plateasca cu banii sau chiar cu sanatatea.
 


Multe nu s-au schimbat de atunci, femeile au ramas cu aceleasi obiceiuri doar ca moda s-a schimbat spre polul opus. Numaram pe degete vedetele internationale care promoveaza tenul alb, sidefiu, care nu mai este la moda inca de la inceputulul anilor `90. Fetele si chiar unii dintre baieti, isi doresc un bronz frumos, auriu-ciocolatiu care sa le sublinieze trasaturile fetei si liniile corpului. Un bronz frumos ascunde imperfectiunile si ne face mai supli.

Insa pana sa ajungem sa ne scaldam in razele soarelui e cale lunga. Ce facem in cazul acesta pentru a avea pielea ciocolatie pe care ne-o dorim si in sezonul rece?

Iata cele 3 solutii simple, cu avantajele si dezavantajele pe care le presupun.

1. Solarul


Solarul este un subiect tabu pentru ca a dat nastere unei intregi serii de controverse. Specialistii sunt de parere ca solarul este una dintre cauzele aparitiei cancerului de piele. In anumite tari precum America, Australia, Noua Zeelanda, Canada si Anglia a aparut o legistalie destul de restrictiva in privinta utilizarii solarului.

Pe internet exista o multime de interviuri atat ale medicilor cat si ale celor bolnavi de cancer de piele. Una dintre cele mai impresionante declararii apartine unei americance din Virgina de doar 24 de ani, Chelsea care dezvaluie amanunte din viata ei, vorbeste despre traumele operatiilor de extirpare a melanoamelor si despre rolul familia in acest proces.

poza solar

In ciuda tuturor avertismentelor, cei interesati si doritori de un bronz uniform, continua sa utilizeze acesta metoda de a se bronza.

In prezent exista doua tipuri de cabine de bronzat, cele orizonatele si cele verticale:

Prin comparatie, solarul verical are o putere mai mare, intrucat se foloseste de lampi cu o putere ce variaza intre 160 si 180W, in timp ce, solarul orizontal, are lampi cu o putere de pana in 100W. O cabina verticala numara pana la 60 de lampi, in timp ce in cea verticala pot exista maxim 28 de lampi. Intr-o cabina verticala, bronzul este uniform datorita lejeritatii in miscari.

Ca si beneficii generale:

-bronzare rapida
-bronzare unfirma
-cresterea productiei de vitamina D.

Daca alegi sa utilizezi aceasta forma de bronzare, informeaza-te pentru a constienza riscurile la care te poti expune. Se recomanda o utilizare moderata si ocazionala a solarului si utilizarea unei creme de protectie solara.

2. Bronzul Organic


Este una dintre cele mai noi metode de bronzat introduse la noi in tara si consta in pulverizarea pe intreg corpul a unei solutii naturale. Pentru ca bronzul sa fie perfect, este nevoie de o sedinta de doar 15 minute si de 4 ore pentru bronzul sa fie mai intens.

Inainte de a merge la un salonul de bronzare, este bine sa realizezi un peeling natural pentru ca bronzul sa fie uniform. Pentru retete si metode de realizare a unui peeling, poti citi articolul „Cele mai bune retete pentru gomaj".

Aceasta metoda este una rapida si se mentine aproximativ 10 zile. Pentru intretinerea culorii este recomandat ca bronzarea sa se repete o data la 7 zile. Preturile acestei proceduri variaza intre 45 si 60 de lei. Se recomanda ca imediat dupa bronzare sa ne imbaracam in haine largi si este recomandat sa nu facem dus sau sport timp de 8 ore de la aplicarea sprayului.

Cei care detin astfel de saloane sustin ca aceata metoda nu are contraindicatii si poate fi aplicat de catre oricine. Dermatologii sunt de parere ca utilizarea exceviva a acestei metode poate duce la uscarea pielii, de aceea se recomanda aplicarea unor creme de corp mai grase.
poza bronz organic

3. Crema/ Spary-ul autobronzant:


Aceasta metoda a fost una salvatoare in momentul aparitiei sale pe piata. Cremele si spray-urile au aparut intr-o gama extrem de variata, preturile fiind si ele dintre cele mai variate. O crema buna poate fi gasita si la pretul de 20 de lei, insa daca iti doresti una fabricata sub marca unui brand de lux, poti plati pana la 150 de ron. Continutul unui tub poate fi folosit de mai multe ori.

Ca si in cazul metodei anteriorae, peelingul este o etapa obligatorie in cazul in care doresti sa aplici o crema autobronzanta. Insista asupra genunchilor si coatelor. Doar asa vei indeparta celulele moarte si bronzul va fi unul frumos si uniform.

Maseaza bine corpul pana cand solutia autobronzanta intra foarte bine in piele. Intinde bine crema la incheietuiri si glezne. Dupa aplicare, spala-te bine pe maini si intre degete pentru a nu ramane cu palmele colorate.

Aceste creme au nevoie de timp pentru a intra in piele. Pentru o perioada trebuie sa ai rabdare ca aceasta sa se usuce. Nu face dus sau sport timp de 8 ore dupa aplicare.

Ai grija, aceste produse coloreaza asternuturile si hainele, insa se indeparteaza la spalat.

Poti utiliza crema pana ajungi la nuanta dorita si o poti mentine aplicand produsul o data la 3-4 zile.

Dezavantajul acestei metode de bronzare este ca pielea va avea un miros specific iar acesta poate deveni insuportabil.

Tu te bronzezi iarna, ce metode folosesti? Imparataseste-ne experienta ta.


Articolul urmator
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (22)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    itti
    27 ianuarie 2012 14:02

    Buna!Am citit articolul dar iarna prefer sa nu folosesc nimic pentru ca pielea sa isi revina dupa zilele de vara,si daca ar fi sa aleg o metoda de bronzare as alege solarul,dar nu in exces.De ce solarul...ptr ca soarele este si el foarte nociv iar o sedinta la solar nu te prajeste daca respecti timpul care este indicat...parerea mea:p in schimb mie de la Soare imi raman pete pe piele dupa un timp..iar solarul confera o bronzare uniforma si egala pe tot corpul;D