Cat de sigura este manichiura la salon?

Cat de sigura este manichiura la salon?

Luiza Valsan

Cu siguranta faci parte din acea categorie de femei care isi fac manichiura la salon cel putin o data pe luna. Cine nu ar vrea sa aiba tot timpul unghii frumoase, bine ingrijite? Insa cat de sigure sunt serviciile salonului la care apelezi?

Afla care sunt argumentele pro si contra manichiura la salon.

Argumente pentru manichiura la salon

Timp economisit. Cu siguranta te numeri printre persoanele foarte ocupate, care nu au timp sa serveasca micul dejun, dar sa mai stea pentru o sedinta de manichiura acasa, realizata chiar de ele. Iar solutia cea mai la indemana ti se pare sa apelezi la serviciile unui profesionist.

Unghii perfecte. Un tehnician de unghii urmeaza cursuri de specializare si este pasionat de ceea ce face si, prin urmare, serviciile sale sunt de calitate. Dupa procedura unghiile tale vor arata perfect, ingrijite si frumoase, exact cu modelul si culorile dorite de tine. Si nici nu vei risca sa te alegi cu taieturi sau rani din cauza lipsei tale de indemanare.

Manichiura in tendinte. Atunci cand optezi pentru o manichiura facuta la salon presupui ca personalul este la curent cu ce se poarta in materie de nuante de oja, modele si aplicatii pe unghii.

Gama variata de produse. In privinta materiei prime, un salon contine numeroase produse care sa satisfaca pana si cele mai pretentioase cliente. Vei gasi un univers al ojelor, cu o multitudine de culori, al lacurilor de unghii si al instrumentelor de manichiura. Orice salon care se respecta are in dotare o gama variata de produse.

Manichiura la salon, argumente contra

Un moment de rasfat la salonul de infrumusetare se poate transforma intr-un cosmar daca nu ti-ai luat toate masurile de protectie. Oricum este un fapt dovedit ca atunci cand alegi o manichiura la salon mergi intotdeauna la risc.

Reguli precare de igiena. Pot exista saloane care nu respecta regulile de igiena si nu sterilizeaza instrumentele dupa fiecare utilizare. Fii atenta la curatenia din locatia respectiva si uita-te daca manichiurista dezinfecteaza corect instrumentele, procedura care ar trebui realizata in fata clientului.

Risc de infectii. Trebuie sa stii ca exista cateva riscuri la care te expui atunci cand alegi sa-ti faci manichiura la salon: poti sa te infectezi cu ciuperci specifice unghiilor (ciuperca yeats, fungul dermatophytes, tipul dermatophytes, ciuperca de pamant - mucegaiul), poti sa capeti negi sau chiar herpes. Pana acum nu am intalnit saloane care sa intrebe clientii daca sufera de vreo infectie in organism, cum ar fi cancer, HIV, hepatita, diabet, care pot provoca rani sau transmite boli atat personalului, cat si urmatorului client.

Produse contrafacute. Multe saloane folosesc produse contrafacute pentru reducerea costurilor sau inlocuiesc substantele originale din sticle cu solutii ieftine. Astfel, salonul iti poate cere o suma de bani mai mare pe motivul ca folosesc produse scumpe. In mod similar, oja care s-a intarit si a expirat poate fi diluata cu acetona si astfel calitatea sa va fi afectata.

Produse cu chimicale. O parte dintre produsele care se gasesc la saloanele specializate contin o paleta larga de chimicale (ftalati, formaldehide, acetona, toluen) care iti pot afecta sanatatea (vaporii lor irita pielea, ochii, nasul si caile respiratorii).

Recomandari pentru femeile care opteaza pentru manichiura la salon

Salonul trebuie sa se asigure ca are niste clienti sanatosi, fara probleme ale unghiilor. Daca ai herpes, HIV, hepatita, cancer sau rani deschise pe piele (inclusiv muscaturi de insecte, zgarieturi sau orice alte rani) este recomandat sa o informezi pe manichiurista. De exemplu, persoanele care sufera de diabet au o conditie de sanatate mai speciala si din acest motiv in cazul acestora trebuie sa se lucreze cu grija in timpul manichiurii pentru a evita eventuale rani.

Asigura-te ca mergi la un salon curat, care respecta regulile de igiena, si ca acolo sunt persoane calificate. Poti sa iei cu tine propria trusa de manichiura sau sa ii ceri personalului sa curete instrumentele si sa le sterilizeze inainte de a le folosi pe tine.

Cand alegi sa iti faci manichiura la salon, evita sa iti tai cuticulele, deoarece distrugi astfel bariera de aparare a pielii impotriva bacteriilor. Cere produse pe baza de crema, care nu pot transmite infectii.

Daca observi la cateva zile dupa ce ti-ai facut manichiura la salon ca unghiile sau degetele sunt umflate, te dor, au scurgeri de puroi (iti curge un lichid galben), ar trebui sa ii faci o vizita medicului. S-ar putea sa ai o infectie care trebuie tratata de urgenta.

A venit randul tau sa decizi daca o manichiura la salon mai este ceea ce iti doresti sau preferi sa ti-o faci singura, acasa, cu riscul ca unghiile tale sa nu arate tocmai perfect. Exista si o varianta de mijloc, prin care sa imbini cele doua proceduri: vorbeste deschis cu tehnicianul de unghii, spune-i ce rezultat vrei sa obtii si pune-i la dispozitie ustensilele proprii.

 

Articolul urmator
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Acupuncutura facială: beneficii și recomandări
Cat de sigura pe tine cred barbatii ca esti?
Incepe quiz
Cat de sigura pe tine cred barbatii ca esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.