Cel mai bun tratament pentru unghii exfoliate

Cel mai bun tratament pentru unghii exfoliate

Diana Solomon

În zilele noastre, unghiile au un scop cosmetic, dar în vremurile primitive acestea erau de un real ajutor atunci când era vorba de activități ce implicau săpatul sau chiar apărarea de diverși atacatori. Unghiile protejează totodată degetele și îți îmbunătățesc abilitatea de a ridica diferite lucruri.

În cazul în care nu știai deja, unghiile, la fel ca părul, au în compoziție o proteină numită cheratină. De altfel, acestea au straturi multiple care se pot exfolia, lucru ce poate face ca unghiile tale să arate foarte subțiri și fragile.

Exfolierea unghiilor poate fi atât rezultatul unor traume externe, cât și interne. Deși sunt cazuri medicale mai rar întâlnite, această afecțiune poate indica o condiție sistemică sau un semn al unui proces patologic.

Descoperă cel mai bun tratament pentru unghii exfoliate!

De ce se exfoliază unghiile 

Anumite accidentări sau vătămări ale unghiilor pot cauza exfolierea acestora. Chiar și spălatul vaselor în apă fierbinte poate să aibă ca rezultat degradarea unghiilor.

Iată și alte cauze ale unghiilor exfoliate:

  • Orice activitate care include presarea unghiilor;
  • Pilirea exagerată a unghiilor;
  • Folosirea ojei sau a acetonei;
  • Aplicarea unghiilor false.

Dacă nu poți atribui unghiilor tale o cauză internă sau externă, o modalitate care să te ajute să îți dai seama de diferență este să compari unghiile de la picioare cu cele de la mâini. Dacă unghiile de la mâini sunt exfoliate, în timp ce unghiile de la picioare nu au nicio problemă, e clar că te confrunți cu o problemă de ordin extern.

În schimb, dacă realizezi că este vorba mai degrabă de o cauză internă, acest lucru poate indica o deficiență de vitamine, cel mai probabil o carență de fier în organism.

Cel mai bun tratament pentru unghii exfoliate în opt pași

Pasul 1

Analizează-ți cu atenție unghiile și vezi dacă acestea prezintă pete sau decolorări în anumite zone. Dacă ai aceste simptome, este recomandat să consulți un dermatolog, deoarece există riscul să ai o infecție fungică sau chiar psoriazis.

Pasul 2

Taie-ți unghiile scurt și menține-le așa. Unghiile lungi se pot agăța de diferite obiecte de-a lungul zilei, iar acest lucru poate provoca exfolierea.

Pasul 3

Hidratează-ți unghiile prin masarea acestora de două ori pe zi cu produse pe bază de ulei de jojoba și vitamina E.

Pasul 4

Folosește o cremă pe bază de acic lactic pe unghii, înainte de a merge la culcare. De altfel, pentru a-ți menține unghiile hidratate, poți purta mănuși speciale din bumbac.

Pasul 5

Adoptă o dietă alimentară variată, bazată pe nutrienți. De altfel, nu uita nici de peștele gras bogat în acizi grași Omega 3, care te ajută să-ți menții unghiile sănătoase.

Pasul 6

Ia suplimente sau multivitamine care includ complexul de vitamine B, deoarece acestea sunt de un real ajutor dacă vrei să ai unghii sănătoase.

Pasul 7

Poartă mănuși de cauciuc ori de câte ori speli vasele sau faci curățenie în casă. Atât apa, cât și ingredientele din produsele de curățat îți pot afecta unghiile și pielea.

Pasul 8

Fă exerciții fizice cu regularitate pentru a contribui la eliminarea endorfinelor și eliberarea tensiunii. Conform dermatologilor, unghiile exfoliate pot fi un semn de stres.

Bonus: Tips& tricks

Dacă vrei să ai din nou unghii sănătoase, renunță o perioadă la ojă, lacuri de unghii sau acetonă. De asemenea, ia o pauză și de la pilirea excesivă sau de la unghiile false.

Ce spui? Vei urma acest tratament pentru unghii exfoliate?

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.