Cinci remedii naturale pentru arsuri solare

Cinci remedii naturale pentru arsuri solare

Redactor Alexa Galgau

Vara ne bucurăm de atât de multe activități în aer liber, încât nu prea ne mai punem problema protejării pielii cu creme speciale, mai ales că ne place să ne bronzăm și să avem acea nuanță apetisantă a pielii. Din păcate, expunerea îndelungată la soare se poate lăsa cu arsuri, care sunt foarte dureroase și ne pot strica întregul concediu. Nu îți vei da seama pe loc că ai stat prea mult la soare, pentru că simptomele se instalează de obicei după câteva ore, ceea ce este cu atât mai rău, pentru că nu ne putem feri din timp.

Avem pentru tine câteva sugestii de remedii naturale pentru arsuri solare pe care să le folosești dacă și pe tine te-a prins soarele mai mult decât trebuie!

 

Remedii naturale pentru arsuri solare

Deși cel mai indicat este să te ferești pe cât posibil de razele UV, care pot provoca temutul cancer de piele prin expunere îndelungată, nu întotdeauna te poți gândi la absolut toate riscurile. Pielea arsă trebuie tratată cât mai repede, iar în acest sens poți folosi o mulțime de remedii naturale, pe care oricine le are la îndemână:

  1. Bicarbonat de sodiu: datorită compoziției sale alcaline, acest ingredient banal poate să amelioreze simptomele neplăcute ale arsurilor solare. În plus, are și proprietăți antiseptice și previne mâncărimea specifică acestui tip de arsură. Cea mai simplă metodă de a folosi bicarbonatul este să umpli cada cu apă călâie (nu fierbinte) și să adaugi o cană de bicarbonat în aceasta. Scaldă-te în apă circa 15 minute, apoi lasă corpul să se usuce natural, fără a-l șterge cu un prosop. Repetă procesul o dată pe zi și vei scăpa rapid de arsurile solare.

  2. Aloe vera: acest medicament minunat pe care ni l-a oferit natura este bun pentru aproape orice problemă care implică iritația pielii. Are proprietăți antiinflamatoare și calmează durerile. Poți să cumperi un gel de la farmacie, dar cel mai bine ar fi să ai planta în casă și să extragi gelul direct dintr-o frunză a acesteia. Aplică un strat subțire de gel pe zona afectată și lasă-l să se usuce de la sine, pentru ca pielea să absoarbă toate substanțele benefice. Repetă de 5-6 ori pe zi, pentru a obține rezultate cât mai repede.

  3. Ceai negru: pentru că este plin de antioxidanți, ceaiul negru îți poate ajuta pielea să se vindece mai repede. Taninii din ceaiul negru protejează pielea de razele UV, așa că îl poți folosi și pe post de protecție dacă nu ai o cremă specială la îndemână. Fierbe 2-3 pliculețe de ceai negru, apoi scoate-le din ceai și lasă lichidul la răcit. Îmbibă o bucată de material în acesta și tamponează cu ea zona afectată, apoi lasă ceaiul să se usuce complet. Mai tamponează de 2-3 ori fără să speli ceaiul. După câteva zile vei observa că arsura începe să se amelioreze și pielea începe să își revină.

  4. Lapte: grăsimile și proteinele din lapte calmează durerile și iritatia pielii și au un efect antiinflamator, ameliorând simptomele arsurilor solare. În plus, el hidratează pielea în profunzime, iar acest lucru este esențial pentru ca ea să se vindece rapid. Amestecă o cană de lapte degresat cu patru căni de apă, apoi adaugă câteva cuburi de gheață la acest mix. Pune o bucată de material în acest lichid și folosește-o pe post de compresă timp de jumătate de oră. Apoi tamponează ușor pielea arsă cu un prosop uscat și repetă procedura o dată la patru ore pentru a vindeca iritația.

  5. Ulei de cocos: acizii grași din acest ulei sunt exact ceea ce îi trebuie pielii pentru a-și reveni dacă a fost expusă prea mult la soare. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, care ajută la regenerarea pielii și scade inflamația cauzată de arsurile solare. Partea bună a acestui ulei, în comparație cu altele, este că el intră repede în piele și nu lasă acea senzație grasă neplăcută. Pentru că de obicei este în stare solidă, va trebui să topești uleiul de cocos la microunde sau la bain-marie, dar ai grijă să nu devină fierbinte. Apoi nu mai trebuie decât să îl aplici pe zona arsă și să masezi ușor până intră în piele. Repetă de trei ori pe zi pentru a vedea efectele.

Protecția solară este esențială dacă vrei să stai la plajă sau să ai activități în aer liber în timpul verii. Îți recomandăm totuși să nu stai în soare între orele 12-16, când acesta arde cel mai puternic și este cel mai periculos pentru pielea ta.

Încearcă aceste remedii naturale pentru arsuri solare și vei scăpa rapid de problemă. Descoperă și cum să îți faci singură o cremă de protecție solară la tine acasă!

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ce limbaj al iubirii folosești?
Incepe quiz
Ce limbaj al iubirii folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.