Cum te poți îmbolnăvi dacă te epilezi inghinal

Cum te poți îmbolnăvi dacă te epilezi inghinal

Redactor Alexa Galgau

Pentru multe femei, epilatul inghinal ține de igienă, nu doar de estetică. În această privință, părerile sunt împărțite, la fel ca preferințele: multe femei tund părul din zona intimă, unele îl epilează parțial, în vreme ce altele preferă să îl elimine complet, considerând că este mai igienic astfel. Se pare însă că epilatul inghinal ar putea fi mai periculos decât ne-am imaginat până acum.

Studiile recente au făcut o legătură nebănuită între lipsa părului pubian și contactarea bolilor cu transmitere sexuală, iar specialiștii încurajează acum femeile din toată lumea să nu mai renunțe complet la părul din zona intimă!

De ce este periculos epilatul inghinal

Deși este un obicei relativ recent, tot mai multe femei se epilează inghinal, iar o mare parte dintre ele elimină tot părul din zona respectivă, pentru că, aparent, este mai igienic. Părul pubian nu este considerat sexi de către o mare parte din populație, iar standardele de frumusețe ale societății presează femeile să urmeze trendul epilatului inghinal pentru a se simți mai atrăgătoare. Cu toate acestea, studiile recente vin cu vești tulburătoare: eliminarea părului pubian poate crește riscul de a lua boli cu transmitere sexuală.

Un studiu realizat pe 7.580 de adulți din America, publicat în Sexually Transmitted Infections, a găsit o legătură între epilatul inghinal, activitatea sexuală și istoricul medical privitor la bolile cu transmitere sexuală. Se pare că femeile și bărbații care se epilează parțial în zona inghinală prezintă risc mai mare cu 8% de a lua o boală cu transmitere sexuală decât cei care nu o fac. Persoanele care se epilează complet în zona inghinală mai des de 11 ori pe an au prezentat riscul cel mai mare de a contacta o astfel de boală (18%). Cercetătorii sunt de părere că rănirea pielii prin epilarea de orice tip ar putea să favorizeze infecțiile și inflamațiile. Totuși trebuie luat în considerare și faptul că persoanele care recurg la epilatul inghinal sunt de obicei mai active sexual decât cele care nu fac acest lucru.

Nu doar pielea iritată și sensibilizată crește riscul de a face infecții, ci și faptul că părul pubian are un rol precis - acela de a proteja zona intimă tocmai de bacterii. Atunci când îl eliminăm, distrugem o barieră care există special pentru a feri zona genitală de boli. Desigur, cu sau fără păr pubian, orice persoană se expune unui risc major de a lua boli cu transmitere sexuală dacă nu face sex protejat.

Epilatul total în zona intimă ar putea crește și riscul de a face infecții urinare, deoarece bacteriile migrează mai ușor dinspre anus spre aparatul urinar dacă nu există păr în zona intimă.

Nu trebuie să renunți la epilatul inghinal, însă este bine să știi că acest obicei ar putea să favorizeze instalarea unor infecții genitale. Atât timp cât folosești prezervativul și ai o igienă intimă corespunzătoare, riscul este destul de mic încât să nu trebuiască să iei măsuri drastice.

Articolul urmator
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Blond cenușiu peste șaten: cât de ușor se obține?
Pe cine nu poti sa ierti in viata?
Incepe quiz
Pe cine nu poti sa ierti in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.