Cum sa te epilezi inghinal

Cum sa te epilezi inghinal

Adelina Ion

Vara este aproape, asa ca daca statul la plaja se numara printre prioritatile tale in acest sezon, ar fi timpul sa iti pregatesti corpul pentru expunerea la soare. Tine o dieta rapida, mergi la sala cat de des poti, fa masaje anticelulitice si... nu uita sa scapi de parul nedorit! Din multitudinea de metode de epilare inghinala, noi iti propunem clasica epilare cu ceara. Este cea mai eficienta si o poti face singura. Nu este deloc greu daca urmezi recomandarile noastre in materie de epilat inghinal. Pana te vei duce la plaja, vei avea timp sa te epilezi o data sau chiar de doua ori, in asa fel incat sa capeti indemanare si sa nu ti se mai irite pielea.

femeie cu benzi de ceara

Pregatirea pentru epilatul inghinal

Zona inghinala este, de regula, mai dificil de epilat, intrucat pielea este foarte sensibila, firele de par sunt mai groase decat in alte regiuni ale corpului si, fara adoptarea unor masuri de precautie, se poate irita usor. In plus, pot aparea cosuri, iar pe viitor, firele de par pot creste sub piele. De aceea, inainte de a incepe epilatul inghinal, este necesara o pregatire prealabila.

Pentru aceasta, efectueaza un gomaj si hidrateaza pielea cu scopul de a o inmuia, epilatul devenind astfel mai usor de efectuat. Daca firele de par sunt prea mari, taie-le cu foarfeca, lasandu-le la o lungime de un centimetru. Daca sunt lungi, in timpul epilarii pot fi rupte in loc sa fie smulse. Incepe intotdeauna epilatul cu dezinfectatul pielii pentru a evita infectiile, care cauzeaza de regula aparitia cosurilor. In acest scop, foloseste o lotiune pe baza de alcool (insa nu spirt, care e mult prea puternic si poate provoca iritatii severe).

Metoda cea mai recomandata pentru epilatul inghinal este cea cu ceara foarte calda, dar la o temperatura suportabila, intrucat aceasta dilata porii si faciliteaza smulgerea firelor de par. In plus, pielea ramane fina si delicata aproximativ trei saptamani. Dimpotriva, ceara calduta sau rece nu este recomandata, pentru nu agata foarte bine firele de par, iar procedura este mult mai dureroasa.

Pentru a evita ca pielea sa fie agresata in timpul epilarii, aplica putina pudra de talc: astfel, ceara va agata firele de par fara a trage de piele. Inainte de a folosi ceara, verifica-i temperatura pentru a evita orice risc de arsura in timpul epilarii. Cu ajutorul unei spatule, aplica ceara pe piele in directia cresterii firelor de par. Las-o sa se usuce cateva secunde, apoi smulge-o cu o miscare rapida, executata in sensul invers cresterii firului de par, de jos in sus. De mare ajutor pentru epilatul inghinal sunt si benzile speciale din hartie care se lipesc pe ceara imediat ce aceasta a fost aplicata pe zona de epilat (a nu se confunda cu benzile depilatoare, care contin ceara). Si pentru smulgerea benzii de hartie se va respecta aceeasi regula a miscarii in sensul invers cresterii parului. 

Dupa smulgere, aplica presiune cu ajutorul degetelor pe zona epilata. Daca exista fire care nu s-au lasat smulse, indeparteaza-le cu ajutorul unei pensete dezinfectate in prealabil, apoi, treci la o alta zona. Finalizeaza epilatul inghinal cu o noua dezinfectare a pielii, cu ajutorul lotiunii pe baza de alcool. La final, aplica o cantitate generoasa de crema hidratanta cu efect calmant.

Tu ce metoda folosesti pentru epilatul inghinal?

Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (33)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.