Oja semipermanenta - tot ce trebuie sa stii despre ea

Oja semipermanenta - tot ce trebuie sa stii despre ea

Elena Gherasim

Aspectul unghiilor este unul dintre punctele esentiale asupra carora femeile trebuie sa isi canalizeze atentia, deoarece, indiferent de ocupatie sau varsta, mainile ingrijite reprezinta o dovada a feminitatii si a elegantei. In cazul in care oja este nelipsita din trusa cosmetica, iar unghiile tale sunt mereu in centrul atentiei datorita culorilor indraznete si puternice pe care le folosesti, rutina de ingrijire a acestora se complica si mai mult. Oja ciobita sau neuniforma creeaza una dintre cele mai neplacute imagini, care cu siguranta afecteaza intreaga aparitie a unei femei.

Daca doresti sa eviti aceasta situatie jenanta, sa scapi de chinul de a-ti reface manichiura la fiecare 2-3 zile, incearca oja semipermanenta. Afla care sunt caracteristicile acestui produs cosmetic inovator si ce avantaje si dezavantaje implica!

Ce este oja semipermanenta?

Devenita extrem de populara mai ales in ultimii doi ani, oja semipermanenta  detroneaza incet, dar sigur, moda unghiilor cu gel, reprezentand, pentru tot mai multe femei, o alegere inteleapta, sanatoasa si accesibila din punct de vedere financiar. In ceea ce priveste compozitia, oja semipremanenta se aseamana foarte mult cu cea normala, insa are in plus o stralucire aparte si o textura mult mai rezistenta. De asemenea, diferenta dintre aplicarea ojei comune si a celei semipermanente consta in faptul ca cea din urma necesita un procedeu putin mai complex, care include si folosirea unei lampe cu raze UV. Tocmai din acest motiv, manichiura semipermanenta poate fi realizata doar la saloanele specializate sau acasa, in cazul in care ai un astfel de aparat.

Cum se aplica oja semipermanenta?

La fel ca in cazul manichiurii obisnuite, aplicarea ojei semipermanente se face dupa ce au fost indepartate cuticulele, iar suprafata unghiilor a fost netezita si degresata cu o solutie speciala. Urmeaza o baza incolora, cu rol protector si de intarire a unghiilor, care favorizeaza aderenta perfecta a ojei semipermanente.

Aceasta se aplica in doua straturi, cu o sesiune intermediara de 2 minute, timp in care unghiile sunt expuse razelor UV. La final se aplica un lac protector, al carui rol este de a mentine intensitatea si stralucirea culorii. Durata in care se realizeaza manichiura semipermanenta nu depaseste 45 de minute.

Care sunt avantajele ojei semipermanente?

Conform specialistilor din domeniul cosmetic, manichiura semipermanenta prezinta mai multe avantaje fata de cea cu gel, atat din punct de vedere estetic, cat si in privinta sanatatii unghiilor.

1. Manichiura semipermanenta se preteaza oricarui tip de unghie, indiferent de marime sau forma, datorita faptului ca poate fi realizata cu orice culoare si nu necesita ingrosarea unghiilor cu gel.

2. Oja semipermanenta isi pastreaza intensitatea si ramane intacta aproximativ 2-3 saptamani, chiar daca gatesti, speli vase sau faci curatenie. Nu-i asa ca este grozav sa stai fara stresul ca ti-ar putea sari oja de pe unghii chiar in timp ce te pregatesti pentru o intalnire importanta?

3. Acest tip de oja nu afecteaza sanatatea unghiilor, dimpotriva, este recomandat femeilor care au unghii casante sau exfoliate, deoarece le protejeaza si le intareste. De asemenea, baza pentru unghii imbunatatita cu vitamina A este hranitoare si contribuie la fortifierea acestora.

4. Datorita faptului ca intareste unghiile si are o textura putin mai rigida, oja semipermanenta te poate ajuta sa scapi de nesanatosul obicei de a-ti roade unghiile.

5. Manichiura semipermanenta este o alegere excelenta pentru persoanele cu prea putin timp liber sau care vor sa aiba o manichiura impecabila fara a cheltui prea multi bani, deoarece intregul proces nu depaseste mai mult de 45 de minute, iar pretul se situeaza intre 60 si 100 de lei (acesta depinde de salonul pentru care optezi). In functie de ritmul de crestere al unghiilor, manichiura semipermanenta se poate reface chiar si la un interval de trei saptamani.

6. Daca te-ai plictisit de culoarea pentru care ai optat, poti sa aplici peste oja semipermanenta un strat de oja obisnuita. O poti sterge oricand doresti iar stratul initial, aplicat in salon, nu va fi afectat in niciun fel.

7. Spre deosebire de manichiura cu gel, indepartarea ojei permanente nu cauzeaza subtierea unghiilor, nici exfolierea acestora.

Care sunt dezavantajele ojei semipermanente?

In comparatie cu avantajele pe care le implica, dezavantajele manichiurii semipermanente sunt irelevante, am putea spune. Principalul inconvenient al acesteia este reprezentat de faptul ca oja semipermanenta este rezistenta la dizolvantii folositi in cazul ojei comune, pentru indepartarea acesteia fiind nevoie de o solutie speciala pe care o gasesti in saloane. Totodata, un minus il poate constitui necesitatea unei lampi cu raze ultraviolete pentru a realiza acest tip de manichiura.

Unde iti poti face manichiura cu oja semipermanenta?

Majoritatea saloanelor, fie ca vorbim despre cele de renume sau de cele de cartier, ofera astfel de servicii. Avand atat de multe avantaje, oja semipermanenta a reusit sa-si faca loc mult mai usor printre serviciile de manichiura. Asa ca, nu-ti ramane decat sa intrebi in cel mai apropiat salon daca au oja semipermanenta si sa incerci procedura, care reprezinta solutia multor probleme de aceasta natura.

Per ansamblu, manichiura semipermanenta pare sa fie o optiune demna de luat in seama de catre femeile ocupate, care trebuie sa arate bine in orice situatie. Pentru a evita cazurile in care culoarea ojei este in discordanta totala cu stilul vestimentar abordat sau cromatica hainelor, atunci cand alegi oja semipermanenta mizeaza pe culori neutre sau clasice, precum: negru, nude, rosu, burgund, ciocolatiu, gri inchis.

Ca si manichiura, care este considerata a fi cartea de vizita a unei femei, un portofel care sa iti exprime stilul este la fel de important. Alege-l pe cel care te reprezinta si care iti defineste cel mai bine personalitatea!

Portofel - 120 lei

Portofel - 125 lei

Tu ai incercat pana acum oja semipermanenta?

 

Articolul urmator
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Dieta pentru acnee: ce să mănânci pentru a scăpa de coșuri
Ce nuanta de oja a sezonului ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce nuanta de oja a sezonului ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (227)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    lavinia (anonim)
    24 ianuarie 2014 23:11

    Si eu am fost incantata de oja semipermanenta la inceput, ulterior totusi am descoperit printre dezavantajele enumerate de voi, unul foarte mare, acela de distrugere a unghiilor.... nu stiu carui fapt se datoreaza asta, dar e adevarat ca unghia are de suferit, devine fragila, se exfoliaza, etc.... nu stiu, poate e de vina calitatea produselor.....dar fetelor , dati-mi voi un sfat, care e cea buna si de calitate care nu afecteaza unghia.

    moona (anonim)
    27 septembrie 2013 22:10

    dak nimeriti o manikiurista kare nu stie sa aplice oja semi,lasati va pagubase mai bn.e normal sa sara si sa se exfolieze.eu sunt manikiurista si am cliente carora le a rezistat si o luna.in primul rand varful unghiei si laturilese sigileaza si....appose scoate cu acetona(impaketari)dupa c afost desigilata.succes

    simona (anonim)
    26 august 2013 09:09

    am unghiile facute de exact 4 saptamani nu s-a schimbat cu nimic aspectul la ele atat ca au crescut prea mult si se vede unde au crescut dar am completat cu lac de unghi ,cred ca cel mai important este calitatea ojei si priceperea celui care ti-o aplica ,eu sunt foarte multumita de (imi fac unghiile numai french)

    ene mirabela (anonim)
    28 mai 2013 14:02

    recomandati mi va rog ce oja semipermanenta de buna calitate sa imi cumpar am avut ceva dar nu imi tine mi mlt de 2 zile ca imi sare ...si vreau ceva mai bun.va rog!

    Ileana (anonim)
    18 mai 2013 23:11

    Eu am folosit toata sarcina manichiura cu oja semipermanenta si am un bebe exceptional. E foarte avantajoasa, dar folositi numai produse de foare buna calitate, nu falsuri!!!

    this (anonim)
    15 mai 2013 12:12

    Ai voie sa-ti faci manichira cu oja semipermannta in timpul sarcinii? Am citit ca oja obisnuita e toxica pentru bebe.

    timofte margareta (anonim)
    9 aprilie 2013 15:03

    de unde pot achizitona un set complet de produse pt manichiura semipermanenta? (oja. pensula, geluri, lampa....etc.)

    Y-ana (anonim)
    21 decembrie 2012 11:11

    Eu tot nu inteleg ceva...care este diferenta intre gelurile soak-off si gelul lac semipermanent?

    Manu (anonim)
    27 noiembrie 2012 19:07

    Bebe, asa cum am promis am revenit cu feedback-ul. Mi-am pus pe unghii de la cupio lacuri semipermanente culoarea salsa. Am aplicat o baza si topcoat tot de la ei. Pana acum sunt multumita de produs. Le am deja de 5 zile si par sa fie ok. Au luciu si vad ca sunt si rezistente. Daca vrei sa incerci oja semipermanenta de la cupio, eu iti recomand. Spor in toate

    Manu (anonim)
    23 noiembrie 2012 20:08

    Bebe, eu acum cateva zile mi-am cumparat cateva lacuri semipermanente de la Cupio. Inca nu am apucat sa le probez. Revin sper...in weekend pentru a-ti spune cum se comporta pe unghie.

    Bebe (anonim)
    20 noiembrie 2012 21:09

    prima oara am fost la salon unde mi-am facut french. am facut o investitie si mi-am luat lampa si oja semipermanenta de pe un site (nu cupio, altul dar nu mai stiu) si sunt incantata de ele. o sa incerc si de pe cupio, pt ca astea(sunt unguresti) au inceput sa "faca figuri". poate nu le aplic eu cum trebuie sau mai stiu eu, dar oricum, in ansamblu este o investitie buns!

    NIKI (anonim)
    20 noiembrie 2012 18:06

    Am avut si eu manichiura semipermanenta french, care m-a avantajat, pentru ca nu se vedea partea de crestere a unghiei (spre deosebire de culorile inchise). A rezistat perfect (nicio zgarietura) 2 saptamani si a inceput apoi (ajutata si de mine) o usoara exfoliere. Am dat-o jos dupa 3 saptamani, ocazie cu care am constatat ca unghiile sunt foarte degradate. Au trecut 2 luni de atunci si inca nu si-au revenit. Asa ca, nu recomand aceasta manichiura decat pentru ocazii speciale (concedii, Craciun, Paste) cand, noi femeile, ocupate cu curatenia si gatitul, nu reusim sa mai avem si unghii ingrijite.

    Cristina (anonim)
    20 noiembrie 2012 16:04

    De unde pot cumpara oje semipermanente?

    Madalina (anonim)
    20 noiembrie 2012 15:03

    La mine a functionat ceva mai bine. Am incercat o singura data, french. A tinut aproximativ 2 saptamani ok (la mine oja rezistand de obicei in jur de 3-4 zile), iar pe la inceputul celei de-a treia a inceput sa se exfolieze. Eu am fost multumita, desi pentru cat costa merita mai degraba sa-ti faci de 2-3 ori. Si poti si varia culorile (uite un dezavantaj pe care nu l-ati mentionat. Mie una imi place sa le schimb mai des, ma plictisesc de o singura nuanta).

    gabriela (anonim)
    20 noiembrie 2012 14:02

    Rezistenta lacului semipermanent de 2-3 saptamani este un mit!!! Asa mi s-a spus si mie, am incercat si eu aceasta varianta, are intr-adevar un luciu mai puternic si dupa ultima etapa de UV unghiile sunt complet uscate (asa incat nu risti sa le strici pe drum spre casa), insa dupa nici 2 zile se vedeau marginile de jos si de sus ale unghiei. Nu pot sa spun ca a sarit lacul propriu zis, ci ca s-a tocit cumva, e drept ca m-am spalat pe cap in acest timp, dar nici lacul normal de calitate nu sare dupa 2 zile. Probabil depinde si de calitatea lacului si de modul de aplicare, dar ce te faci cand au trecut 2 zile, esti plecat din oras si poate nu ai acces la un alt salon, nu poti sa te prezinti undeva cu asa manichiura si nici nu ai cu ce sa o dai jos, iar daca aplici alt lac normal peste, va arata oribil peste locurile unde cea originala a fost ciobita!

    Ioana (anonim)
    20 noiembrie 2012 13:01

    ce stiti despre oja permanenta? french de exemplu?

    Cynthia Hartman
    20 noiembrie 2012 12:12

    Oja semipermanenta nu poate sa inlocuiasca gelul, pt ca exista foarte multe cliente care doresc unghii mai lungi... asta nu se poate face cu oja semipermanenta... deci mai puneti la dezavantaje