Remedii si tratamente pentru pielea grasa

Remedii si tratamente pentru pielea grasa

Redactor Alexa Galgau

Atunci cand ai pielea grasa, te poti simti ca si cum te-ai lupta cu morile de vant incercand sa rezolvi problema tenului lucios si incarcat. Acest tip de piele se transmite pe cale genetica, insa poate avea la baza si schimbari hormonale, in special in adolescenta, dar si in timpul menstruatiei.

Daca ai si tu aceasta problema si ai vrea sa mai diminuezi aspectul tenului tau, facandu-l mai mat, incearca aceste remedii pentru piele grasa!

Tratamente pentru pielea grasa de incercat acasa

Probabil esti foarte frustrata din cauza pielii grase, insa iata ca exista si o veste buna in legatura cu aceasta mostenire genetica: previne imbatranirea prematura. Oamenii cu un astfel de ten fac riduri mult mai greu, pentru ca acesta este mult mai hidratat. In schimb, daca ai o predispozitie spre acnee, de exemplu, este cazul sa iei niste masuri prin care sa diminuezi cantitatea de sebum secretata de piele.

Iata cateva sfaturi in acest sens!

1. Spala-te pe fata dimineata si seara. Aici, insa, trebuie sa acorzi multa atentie produselor de curatare pe care le folosesti. Investeste in cosmetice mai scumpe, speciale pentru ten gras . Chiar daca dai un ban, rezultatele vor fi multumitoare si, in plus, vei preveni sau diminua acneea si diferitele pete de pe piele. Daca ai nevoie de o recomandare personalizata nevoilor tale specifice, adreseaza-te unui dermatolog, care iti va indica cele mai bune produse.

2. Include in trusa ta de curatare a fetei si gel de aloe vera. Atunci cand il aplici pe fata, acesta absoarbe substantele uleioase si iti curata porii, racorindu-ti tenul si lasandu-l luminos. Acest tratament este recomandat inclusiv in cazul persoanelor care au iritatii sau cosuri pe fata, deoarece acestea au de obicei la baza acumularea impuritatilor in pori si infectarea acestora din ruma.

3. Nu te da cu crema hidratanta, chiar daca reclamele te indeamna sa faci acest lucru. Pielea ta deja este destul de grasa pentru a nu avea nevoie de astfel de tratamente. In schimb, atunci cand iesi din casa, in special vara, este recomandat sa te dai cu lotiune impotriva razelor UV. Iar daca uneori simti nevoia sa te dai si cu crema, alege una speciala pentru ten acneic, deoarece este gandita special pentru pielea grasa.

4. Foloseste masti pentru fata. Mierea este aliatul tau in acest caz, in special daca o amesteci cu migdale maruntite. Aplica masca pe fata si maseaza cu blandete tenul, apoi clateste-te bine cu apa calduta. O alta masca foarte utile in cazul pielii grase este cea din fulgi de ovaz si aloe vera. Amesteca cele doua ingrediente pana obtii o pasta, aplic-o pe fata si las-o sa isi faca efectul timp de 15 minute inainte de a o clati. Atentie, insa, daca ai eruptii acneice pe fata! In acest caz, cel mai indicat ar fi sa eviti orice procedeu de curatare care prezinta cel mai mic risc de a irita porii. In acest caz, cumpara o masca din argila si foloseste-o zilnic timp de o saptamana, apoi, o data la doua zile. Vei observa cum acneea se amelioreaza.

Iata inca doua produse care pot deveni aliatele tale in lupta cu pielea grasa: merele si ouale. Amesteca 100 gr de mere date pe razatoare cu 50 gr de fulgi de ovaz, albusul de la un ou si o lingura de suc de lamaie. Lasa masca pe fata timp de 15 minute, apoi clateste-te usor, fara a freca prea tare pielea. Chiar si galbenusul de ou simplu poate fi folosit cu succes pentru a usca tenul. Lasa-l pe fata 15 minute, clateste-te si vei observa diferenta!

5. Sarea de mare este sfanta pentru persoanele cu pielea grasa. Acest dar de la natura poate fi folosit pentru uscarea tenului. Umple un pulverizator cu apa, apoi adauga o lingurita de sare si da-te pe piele de fiecare data cand simti ca a devenit prea uleioasa. Bonus: daca inchizi ochii, iti poti imagina ca esti pe plaja, la mare.

Aceste 5 sfaturi pretioase te vor ajuta sa combati aspectul inestetic al pielii grase si sa ai un ten mai mat, de care sa te mandresti. Totusi, de retinut este ca, in cazul acneei, aceste tratamente pentru acasa nu sunt de ajuns in general, ci ai nevoie de un consult specializat.

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Test de beauty: Ce spune pielea despre tine?
Incepe quiz
Test de beauty: Ce spune pielea despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.