Ulei cuticule: aplicare, beneficii si alternative naturale

Ulei cuticule: aplicare, beneficii si alternative naturale

Geanina Ichim

Uleiul pentru cuticule este un produs de hidratare utilizat in ingrijirea unghiilor, fiind realizat din diferite tipuri de uleiuri. Acesta este conceput pentru a fi aplicat cu o pensula sau cu un tampon de vata pe cuticule, intarind usor pielita de la baza unghiilor.

Uleiul pentru cuticule trebuie folosit in procesul zilnic de ingrijire si infrumusetare sau macar atunci cand ne facem manichiura si pedichiura, pentru ca substantele pe care le contine au scopul de a pastra pielea hidratata. De asemenea, el pastreaza pielea din jurul unghiilor moale si supla, prevenind ruperea si infectiile.

Acest produs este realizat de obicei din ulei de avocado, de jojoba, din arbore de ceai sau din ulei de migdale. Alte ingrediente precum untul de shea sau untul de cacao ar putea fi incluse, la fel ca vitamina E.

Beneficiile uleiului pentru cuticule

Uleiurile pentru cuticule pe baza de alte uleiuri pot servi ca emoliente si au rolul de a forma o bariera de protectie care previne pierderea umiditatii. Acest produs tine cuticulele moi si previne fisurarea lor. Anumite uleiuri au si proprietati antifungice, astfel incat sa previna infectiile de la nivelul unghiilor.

Vitamina E, adesea adaugata in uleiurile pentru cuticule, este un antioxidant care lupta impotriva radicalilor liberi care produc daune celulelor pielii. Utilizarea regulata a acestui produs contribuie si la cresterea unghiilor mai puternice si mai sanatoase.

Chiar daca un ulei pentru cuticule este destul de scump, comparativ cu alte produse de hidratare, efectele sale dureaza o lunga perioada de timp. Totusi, poti realiza acasa propriul tau ulei pentru cuticule, cu ingrediente pe care le gasesti in camara.

  

Aplicarea uleiului pentru cuticule

Multe uleiuri pentru cuticule sunt comercializate la pachet cu o perie speciala pentru aplicare, dar daca nu o ai, poti folosi un tampon de vata sau un buretel. Indiferent de metoda pe care o folosesti, dupa aplicare trebuie sa lasi uleiul timp de cateva minute ca sa se usuce, fara sa atingi nimic. Eventual, poti pune un prosop la nivelul mainilor sau al picioarelor.

Cand mergi la salon, profesionistii aplica uleiul pentru cuticule la finalul unei sesiuni standard de manichiura-pedichiura. Acasa poti folosi zilnic, inainte de culcare, un astfel de ulei, mai ales in cazul in care ai maini foarte uscate si crapate. Poti adauga ritualului de ingrijire si o crema hidratanta pentru maini.

Indeparteaza oja de pe unghii cu ajutorul unei acetone, apoi spala-te pe maini cu apa calda si sapun pentru a elimina orice urma de reziduuri. Usuca-ti unghiile si cuticulele cu un prosop. Maseaza-ti uleiul pe cuticule cu varfurile degetelor, apoi spala-ti unghiile cu apa calda si sapun si usuca-le cu un prosop.

Foloseste un impingator pentru cuticule, apoi un cleste special cu care sa elimini pielea moarta. Sterge cu ajutorul unui tampon de vata resturile ramase, apoi aplica o crema hidratanta pentru maini, insistand la unghii si la cuticule.

Mai aplica o picatura sau doua din uleiul pentru cuticule pentru fiecare deget si freaca-l usor pana cand este absorbit complet. Nu te mai spala pe maini timp de o ora sau chiar mai mult. Cel mai bine ar fi sa realizezi aceasta operatiune inainte de culcare. Citeste si respecta recomandarile producatorului privind numarul de aplicari.

Atunci cand iti ingrijesti cuticulele, ar fi bine sa nu folosesti instrumente de metal, pentru ca ar putea fi daunatoare pentru pielea delicata. Nu taia cuticulele, pentru ca ai putea lasa astfel frau liber infectiilor.

Sfaturi privind aplicarea uleiului pentru cuticule

Uleiul pentru cuticule a devenit o parte a procesului de manichiura-pedichiura si are rolul a mentine unghiile sanatoase si puternice. Folosirea sa regulata duce la hidratarea cuticulelor, insa trebuie sa tii cont si de alte cateva reguli de ingrijire pentru a profita de toate beneficiile acestui tratament.

In primul rand, mainile si unghiile, in special, trebuie sa fie bine curatate, spalate si uscate inainte de a incepe aplicarea uleiului. Foloseste doar o picatura sau doua pentru fiecare unghie, deoarece este foarte puternic si ar putea dauna intr-o cantitate prea mare. Nu te spala pe maini dupa aplicarea uleiului pentru cuticule.

Alternative naturale la uleiul pentru cuticule

Daca uleiul pentru cuticule este o optiune prea costisitoare pentru tine, este important sa stii ca ai cateva alternative naturale care pot fi folosite, avand in mare masura aceleasi beneficii, pastrand cuticulele moi si sanatoase.

1. Uleiul de masline este cea mai simpla si mai practica alternativa. Poti aplica o cantitate mica de ulei pe cuticule si pe unghii, masand usor, in timp ce pielea il absoarbe foarte repede.

  

2. Uleiul de migdale si uleiul si arbore de ceai pot fi gasite in cele mai multe supermarketuri, dar si online. Amesteca 10 picaturi de ulei din arbore de ceai cu doua linguri de ulei de migdale si depoziteaza solutia obtinuta intr-un borcan mic.

Cand ai nevoie sa folosesti uleiul pentru cuticule, incalzeste putin amestecul, apoi maseaza-l pe unghii si pe pielea din jur. Nu te spala pe maini timp de ora, pentru a-i permite uleiului sa se absoarba in piele.

3. Uleiul din seminte de afine si uleiul de lavanda pot fi gasite in magazinele de specialitate, cu produse de ingrijire sau in magazinele naturiste. Poti prepara un ulei pentru cuticule amestecand 15 grame de ulei din seminte de afine cu cinci-opt picaturi din ulei esential de lavanda.

Pune solutia obtinuta intr-o sticluta si amesteca bine ingredientele. Cu ajutorul unei perii maseaza-ti usor cuticulele, unghiile si pielea din jur ori de cate ori este necesar, pentru a ti le mentine moi si santoase.

Atentie la resturile care se aduna in sticluta din cauza periei. Arunca restul de ulei la fiecare doua saptamani, apoi curata sticluta si peria, pentru a prepara un nou ulei pentru cuticule.

Uleiul pentru cuticule este un produs destul de simplu, realizat din amestecul mai multor uleiuri, deseori avand printre ingrediente si vitamina E. Acesta este folosit ca un emolient pentru pielitele unghiilor, care trebuie sa fie hidratate in permanenta, deoarece ele formeaza o bariera de protectie pentru unghii, atat timp cat sunt sanatoase si ingrijite corect. Daca achizitionarea unui ulei pentru cuticule este prea costisitoare pentru tine, poti folosi una dintre alternativele naturale.

Truc!

Ti-ai terminat manichiura si pedichiura, iar unghiile tale sunt perfect hidratate? Acum nu mai trebuie decat sa alegi o tinuta seducatoare! Scoate-ti in evidenta pedichiura cu o pereche de sandale peep-toe.


Dasha - 179 lei 

Dasha - 235 lei

Articolul urmator
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare
Ulei de marula: beneficii și mod de utilizare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.