Beauty Fridays

Vezi ce beneficii are uleiul de camelie pentru ten, păr și piele

Joi, 25.08.2016
de Alexa Galgau

Uleiul de camelie este folosit în ritualul de frumusețe al femeilor asiatice încă din cele mai vechi timpuri, iar acum a început să primească atenția cuvenită si pe meleagurile noastre. Ce femeie nu și-ar dori să aibă o piele și un păr de gheișă? Se pare că aceste japoneze atât de frumoase foloseau minunatul ulei de camelie pentru a obține un ten de porțelan, o piele de catifea și un păr mătăsos și strălucitor. 

Află cât de benefic este uleiul de camelie pentru corpul tău și cum să îl folosești în ritualul tău zilnic de frumusețe!

Uleiul de camelie: beneficii pentru frumusețe

Uleiul de camelie se mai numește si ulei de ceai verde, fiind extras din semințele plantei din care se face ceai și este unul dintre cele uleiurile cele mai bogate în antioxidanți. Există mai multe tipuri de ulei de camelie:

  • ulei din Camellia sinensis, adică cel din semințele plantei de ceai;
  • ulei din Camellia japonica, cunoscut și sub numele de "ulei tsubaki", acesta fiind cel mai folosit în scopuri cosmetice (este și cel utilizat pe vremuri de gheișe);
  • ulei din Camellia oleifera, cunoscut și ca ulei de ceai.

Deși denumirile pot fi puțin derutante, este bine să ții minte că sinensis și oleifera sunt sortimentele care intră cel mai adesea sub denumirea "ulei de camelie", celălalt fiind mai degrabă cunoscut ca ”ulei tsubaki”. Oricare tip de ulei de camelie ai folosi, acesta va face minuni pentru corpul tău, atât prin folosire externă, cât și prin folosire internă. Iată care sunt principalele proprietăți ale acestui ulei atât de îndrăgit în Orient:

  • este emolient, putând fi folosit pentru a hidrata pielea și părul;
  • este plin de antioxidanți și râncezește foarte greu;
  • are proprietăți cicatrizante;
  • oferă protecție solară și protejează de radicalii liberi;
  • are efecte antimicrobiene;
  • este un bun antiinflamator, atât când este folosit extern, cât și când este consumat ca aliment.

Uleiul de camelie pentru piele și ten

Nu doar japonezele, ci și chinezoaicele folosesc foarte des ulei de camelie pentru întreținerea tenului și a pielii, în general. De fapt, uleiul de camelie este considerat în aceste țări mult mai bun decât multe produse chimice, pentru că este bogat în acid oleic în mod natural. Uleiul de camelie este foarte repede absorbit de piele și nu blochează porii, fiind deci sigur și pentru persoanele care au probleme cu coșurile.

Poți folosi uleiul de camelie pentru ten și piele în mai multe moduri:

- poți să îl aplici într-un strat subțire pe corp, după duș, în loc de loțiune hidratantă, pentru a preveni uscarea pielii și a-i spori elasticitatea. Este perfect de folosit dacă îți plac băile lungi și fierbinți, pentru că acestea usucă pielea în mod special;

- aplică o cantitate mică de ulei de camelie pe cicatrici și pe julituri, după ce dezinfectezi zona, pentru că grăbește vindecarea. Este foarte util și pentru cicatricile de după operații, cărora le reduce aspectul inestetic;

- adaugă puțin ulei de camelie în crema solară, pentru că îi sporește factorul de protecție și îți menține pielea hidratată în același timp, prevenind arsurile solare;

- masează zonele ridate ale tenului cu ulei de camelie în fiecare zi, înainte de culcare, lăsându-l să acționeze peste noapte. Va ajuta la reducerea ridurilor si la o elasticitate sporită a pielii;

- masează zonele foarte uscate cu ulei de camelie, precum călcâiele sau coatele. Acest ulei va hidrata profund acest zone delicate și le va face catifelate după primele aplicări. 

Uleiul de camelie pentru păr

Dacă vrei să folosești uleiul de camelie ca tratament pentru păr, alege uleiul tsubaki în acest scop, pentru că este mai eficient decât celelalte două sortimente. Metoda de folosire a uleiului de camelie pentru a face părul mătăsos și strălucitor este unică: trebuie lăsat un pieptăn de lemn la înmuiat în uleiul respectiv timp de câteva ore, apoi trebuie folosit pentru a pieptăna părul umed, proaspăt spălat. Astfel, aplici pe păr o cantitate mică de ulei, care acționează direct asupra firului și scalpului, făra a da acel aspect încărcat podoabei capilare. Desigur, poți folosi uleiul de camelie și în diverse rețete de măști pentru păr, la fel cum folosești uleiul de măsline, efectele celor două fiind similare.

Folosește și tu uleiul de camelie în ritualul tău de frumusețe și vei afla pe pielea ta cum reușesc femeile asiatice să fie atât de frumoase și lipsite de riduri.

 Descoperă și care sunt cele mai scumpe tratamente de înfrumusețare din lume!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016