Află dacă este indicat să folosești săpun de casă pentru păr

Află dacă este indicat să folosești săpun de casă pentru păr

Redactor Alexa Galgau

Femeile își vor dori întotdeauna o soluție mai simplă și mai ieftină pentru a obține o podoabă capilară de revistă, astfel încât nu mai fie nevoite să folosească produse cosmetice îmbuibate cu substanțe chimice dăunătoare. De aceea, multe femei recurg la tratamente cosmetice naturiste sau apelează la soluții care mai de care mai neobișnuite pentru a obține rezultate. Nici nu este de mirare că banalul săpun de casă a revenit astfel în atenția sexului frumos, de data aceasta nu pentru a spăla rufele, ci părul!

Citește în continuare și află dacă este indicat să folosești săpun de casă pentru păr

Săpun de casă pentru păr: da sau nu?

Dacă și pe tine te spăla bunica pe vremuri cu săpun de casă și îți aduci aminte că aveai un păr mătăsos și strălucitor, află că nu ești singura. Chiar dacă săpunul, cu atât mai puțin cel de casă, nu are scopul de a curăța podoaba capilară, el poate să dea rezultate în funcție de tipul tău de păr. Însă întrebarea este: poate fi folosit pe termen lung?

Despre șamponul obișnuit auzim tot mai multe lucruri rele, iar chimicalele pe care le conține nu au o reputație prea bună, deoarece elimină uleiurile naturale produse de scalp și pot provoca boli grave în timp. Nici săpunul de casă nu este o soluție ideală pentru curățarea sănătoasă a părului, deși conține mai puține chimicale.

Iată care sunt problemele cu care te poți confrunta dacă folosești săpun de casă pentru păr:

1. Dacă ai pielea scalpului sensibilă sau iritată, e posibil ca săpunul să îți provoace iritații severe și diverse afecțiuni dermatologice (dermatite, eczeme etc.).

2. În timp, săpunul de casă poate să ducă la uscarea scalpului, care poate favoriza apariția mătreții și aspectul tern al firului de păr, pentru că uleiurile pe care le produce organismul în mod natural nu vor mai fi prezente în cantități suficiente.

3. Săpunul se clătește foarte greu și, adesea, în combinație cu mineralele și substanțele din apa de la robinet, poate să formeze depozite în podoaba capilară, conferindu-i un aspect încărcat și gras. Soluția pentru această problemă este clătirea la sfârșit cu o soluție acidă făcută din două linguri de oțet și un litru de apă.

4. Dacă folosești săpun de casă, este foarte greu să speli uniform părul. În schimb, șamponul se întinde mult mai ușor pe suprafața podoabei capilare și se clătește fără prea mare efort, din moment ce este creat tocmai în acest scop. Sfat: dacă folosești săpun de casă pentru păr, încearcă să speli doar scalpul cu el.

5. Ca la orice schimbare ce ține de cosmetică, e posibil să ai nevoie de o perioadă de adaptare la spălarea cu săpun de casă. La început, părul nu va arăta foarte bine și e posibil să se îngrașe mai repede, mai ales dacă nu folosești un produs suficient de „blând” cu scalpul. Dacă acesta începe să se usuce, va produce mai multe uleiuri. În plus, pentru ca părul să arate așa cum îți dorești, trebuie să elimini complet substanțele chimice din șampoane și balsamuri.

6. Săpunurile de casă se fac cu leșie, o substanță care ar putea să afecteze părul și scalpul. Dacă observi că îți cade părul mai mult decât de obicei sau că firul a devenit foarte fragil, nu mai folosi săpun în locul șamponului.

Dincolo de aceste dezavantaje, săpunul de casă are, fără îndoială, mai puține chimicale în componență decât șampoanele din comerț. Dacă vrei să încerci această variantă de îngrijire a părului, îți recomandăm să folosești un săpun cât mai delicat, precum Castile, a cărui rețetă provine din regiunea Castilia a Spaniei. Acest săpun de casă pentru păr conține ulei de măsline, de cocos și de palmier, adevărate „balsamuri” naturale pline de nutrienți pentru podoaba capilară. La fel de bine poți încerca un săpun delicat din ulei de cocos, care îi conferă părului o strălucire aparte. Rețetele pentru aceste săpunuri homemade le poți găsi AICI.

În concluzie, săpunul de casă nu este o variantă care garantează rezultate excepționale, pentru că acestea depind de tipul de păr, de gradul de sensibilitate a pielii, de perioada de adaptare și de mulți alți factori. Cu toate acestea, poți încerca să te speli cu săpun de casă pe păr. Dacă observi că îți face bine, poți rări sau chiar renunța la folosirea produselor pline de chimicale.

Descoperă și o rețetă miraculoasă de șampon cu lapte de capră!

Articolul urmator
Dispozitiv microcurent: beneficii și recomandări
Dispozitiv microcurent: beneficii și recomandări
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.