De ce este bine să-ţi speli părul cu şampon şi sare

De ce este bine să-ţi speli părul cu şampon şi sare

Eugenia Dinescu, redactor

Dacă idealul tău în materie de beauty îl reprezintă un păr mai des, cu mai mult volum,  sarea de mare grunjoasă ar putea fi remediul pe care îl aşteptai! Tratamentele profesionale pentru redensificarea fibrei capilare folosesc substanţe precum keratină hidrolizată pentru a fortifia structura firului de păr şi a-l face să pară mai gros, dar se pare că există o alternativă mai puţin costisitoare. Adeptele produselor naturiste susţin că poţi obţine un efect similar cu ajutorul unui ingredient  pe care îl vei găsi cu siguranţă în bucătărie: sarea de mare grunjoasă.  

Eşti curioasă cum poţi folosi sarea de mare pentru a obţine cosițele la care ai visat dintotdeauna? Îţi dezvăluim secretul în rândurile următoare!

De când efectul şampoanelor cu SLS au început să ne sperie, metode mai blânde pentru curăţarea părului, precum co-washing şi no-poo, încep să câştige tot mai mult teren. Acum a venit rândul sării de mare să îşi demonstreze beneficiile: aceasta promite un păr mai gros şi mai des, în timp ce oferă o exfoliere uşoară care curăţă părul în profunzime.  Cu siguranţă posesoarele unui păr fin care, în ciuda desimii lui, refuză să se creeze bucle luxuriante, vor fi tentate să încerce acest truc simplu!

Cum foloseşti sarea de mare pentru spălarea părului

Dacă ai rezervat deja un spaţiu special în baia ta zaţului de cafea pentru exfolierea pielii, pregăteşte-te să faci loc şi recipientului de sare de mare. Modalitatea de aplicare nici nu ar putea fi mai simplă: amestecă o treime de sare de mare şi două treimi din şamponul tău preferat, apoi spală şi clăteşte părul aşa cum procedezi în mod obişnuit. Chiar dacă sarea se dizolvă, amestecul nu îşi va pierde efectul detoxifiant asupra părului, curăţând părul de celule epiteliale moarte, sebum şi praf,  fără să îi afecteze nivelul de hidratare.

Spre deosebire de sarea obişnuită de masă, care este supusă procedeelor de rafinare, sarea de mare conţine un nivel mai ridicat de minerale esenţiale marine. Acestea vor contribui la remineralizarea părului fragil, însă pot afecta echilibrul unui scalp sensibil sau cu tendinţă de deshidratare. În acest caz, adaptează metodă spălării părului cu sare de mare şi limitează aplicarea ei doar pe lungimea părului, evitând zona scalpului şi rădăcinii părului.

Tu vei încerca acest remediu natural pentru redensificarea părului fin, lipsit de volum?

Articolul urmator
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Mătreața la bărbați: cauze, simptome și remedii
Cat de rezistent este parul tau?
Incepe quiz
Cat de rezistent este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (30)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.