5 greşeli de beauty care te îmbătrânesc

5 greşeli de beauty care te îmbătrânesc

Eugenia Dinescu, redactor

Paulina Buldumea

Articol revizuit de Paulina Buldumea

Specialitate
Make-up Artist
Despre
Sunt make-up artist de peste 16 ani si trainer de 9 ani, reusind in tot acest timp sa pun bazele scolii Paulina Buldumea Make-up School, de care sunt foarte mandra. In prezent, sunt si brand ambasador Kodi Professional Romania. De-a lungul timpului,...

Machiajul este una dintre cele mai simple modalităţi pentru a-ţi pune în valoare trăsăturile, dar se poate transforma rapid într-o armă cu două tăişuri: folosit în mod incorect,  el poate accentua tocmai aspectele pe care vrei să le camuflezi şi îţi poate adăuga ani pe chip, însă acesta nu trebuie să fie şi cazul tău.

Citeşte în continuare şi află cum să remediezi cinci dintre cele mai frecvente greşeli de make-up care te îmbătrânesc!

Foloseşti prea mult fond de ten


Am spus-o înainte şi o vom repeta: fondul de ten trebuie doar să echilibreze nuanţa tenului, fără a acoperi micile imperfecţiuni, cearcăne sau pete pigmentare. O cantitate prea mare de fond de ten nu îţi va conferi râvnitul efect „dewy” care te întinereşte, ci doar un look încărcat, artifical. În plus, un strat gros de fond de ten se va aduna în ridurile fine din zona ochilor şi din jurul gurii, conferindu-ţi un aspect îmbătrânit înainte de vreme.

Pentru a corecta diferenţele de culoare, foloseşte un anticearcăn, dacă vrei să conferi luminozitate ochilor, sau un corector de culoare, daca scopul tău este să neutralizezi cearcănele închise sau discoloraţiile tenului. În schimb, dacă porii dilataţi sau ridurile fine sunt motivul pentru care aplici mai mult fond de ten decât ai nevoie, trebuie să ştii că ele nu vor fi nivelate printr-o cantitate suplimentară de fond de ten. Pentru a corecta textura tenului, investeşte într-un primer pe bază de silicon, care umple şi estompează aspectul ridurilor fine şi al porilor dilataţi.

Zâmbeşti când îţi aplici fardul de obraz


Cu siguranţă ai auzit cel puţin o dată că blush-ul se aplică pe „mărul obrazului”, porţiunile care se ridică atunci când zâmbeşti. Sfatul a devenit un adevărat dicton în domeniul beauty, dar este una dintre cele mai frecvente greşeli de machiaj care te îmbătrânesc! Vei obţine efectul dorit doar dacă faţa ta ar fi încremenită într-un zâmbet permanent, însă poziţia blushului coboară odată ce îţi relaxezi muşchii fetei. Rezultatul? Trăsăturile tale se lasă în jos, iar chipul tău pare lipsit de fermitate şi elasticitate.  

Soluţia este cât se poate de simplă: foloseşte o pensulă de blush adaptată dimensiunii feţei tale şi aplică fardul nu în centru, ci mai aproape de pomeţi. Mişcă pensula în sens ascendent, pentru a „ridica” optic trăsăturile, un truc pe care îl vei aprecia în special după vârsta de 40 de ani.  

Nu îţi conturezi sprâncenele


Ştim că un număr suplimentar de paşi poate înseamna câteva minute în plus în rutina ta zilnică de machiaj, dar efectul pe care îl obţii în urma conturării sprâncenelor merită întregul efort. O pereche de sprâncene straşnice îţi conturează trăsăturile şi îţi adaugă un plus de expresivitate, astfel încât s-ar putea nici să nu mai ai nevoie de prea mult machiaj!

Pentru a obţine cel mai natural efect, umple micile goluri folosind un fard pentru sprâncene şi imită aspectul firelor de păr cu ajutorul unui creion bine ascuţit. Folosind două produse pentru sprâncene cu texturi diferite, vei reuşi să recreezi diferenţa de textură care le conferă sprâncenelor efectul multidimensional, cheia unui look care îţi şterge ani de pe chip!

Foloseşti creion negru doar pe conjunctivă


Se poartă mom jeans şi colierele choker, iar „Dosarele X” şi „Twin Peaks” se pregătesc să revină pe micile ecrane: nu încape nicio urmă de îndoială, anii ’90 s-au întors! Sperăm totuși că folosirea eyelinerului negru pe conjunctiva pleoapei inferioare să rămână un vestigiu al trecutului. Creionul kohl este secretul unui sex-appeal debordant şi al unei priviri conturate, dar, pentru a-l folosi la întregul său potenţial, aplică-l atât pe conjunctivă, cât şi pe marginea pleoapei inferioare, creând un efect smokey printre gene.


Poţi folosi puţin fard negru mat pentru o difuzare mai bună a nuanţelor, iar dacă îţi doreşti un efect mai discret, înlocuieşte kajalul negru cu un creion ivoire: arată mai natural decât unul alb, creează efectul de ochi mai mari şi neutralizează roşeaţa pe care ochii tăi o au uneori după o noapte albă. 

Nu îţi cunoşti subtonul pielii


Nu-i aşa că în garderoba ta există un anumit pulover care îţi place atât de mult, dar pe care eviţi să îl porţi tocmai pentru că te face să pari „ştearsă”? Ei bine, fardurile alese într-o nuanţă nepotrivită subtonului tău pot avea acelaşi efect, înăsprindu-ţi trăsăturile şi conferindu-ţi un aspect tern, obosit.  

Odată ce ai identificat nuanţele care se confundă cu pielea ta într-un mod armonios, vei reuşi să creezi un machiaj care îţi scoate în evidenţă trăsăturile, nu doar abilitatea de a crea un blending desăvârşit. Pentru a identifica subtonul pielii, priveşte-ţi venele de la încheietura mâinii în lumina naturală şi observă-le nuanţa: venele verzui indică un subton cald, în timp ce venele într-o nuanţă de albastru sau lila te introduc în categoria unui subton rece. Alege farduri în nuanţe coordonate tipului de subton de care aparţii şi ai toate şansele ca oamenii să îţi complimenteze frumuseţea, nu machiajul pe care îl porţi!

Fie că ai 18, 28 sau 38 de ani, aceste greşeli de make-up îţi vor adauga instantaneu 10 ani pe chip. Tu pledezi „vinovată” în faţa acestor greşeli de machiaj care te îmbătrânesc? Încearcă trucurile noastre şi spune-ne rezultatul în secţiunea dedicată comentariilor!

Surse foto: pinterest.com

Articolul urmator
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Plasturi pentru coșuri: ce sunt și cum îi folosești corect
Care este personalitatea ta beauty?
Incepe quiz
Care este personalitatea ta beauty?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (58)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte subiecte care te-ar putea interesa

    Dispozitiv microcurent: beneficii și recomandări