Nas infundat la copii si bebelusi: solutii la indemana

Nas infundat la copii si bebelusi: solutii la indemana

Viorica Ghinea, redactor

Micutul tau a racit, are nasul infundat aproape tot timpul si nu mai stii cum sa il ajuti sa treaca peste aceasta perioada chinuitoare? Daca ai apelat de prea multe ori in ultimul timp la produsele din comert, este normal sa iti fie teama ca nazdravanul tau ar putea sa devina dependent de ele cu timpul. Iata la ce solutii poti apela in caz de nas infundat la copii si bebelusi, fara teama de reactii adverse si fara cheltuieli mari!

Baile de aburi si inhalatiile desfunda nasul copiilor

Transforma baia intr-o sauna si stai cu cel mic in jur de 10-15 minute in aburul de acolo. Nu trebuie decat sa inchizi usa si sa lasi dusul sa curga. In plus, nici nu este nevoie sa ii faci celui mic o baie fierbinte, mai ales daca a facut deja, ci lasa-l sa inhaleze aerul respectiv. Vei putea sa observi ca respiratia i se usureaza si ca simte nevoia sa doarma. Daca copilul tau este mai mare, il poti pune sa faca inhalatii cu ceaiuri din plante sau cu apa si uleiuri esentiale (menta, eucalipt, brad, pin). Curata-i nasul daca este nevoie. Apeleaza la acest procedeu in fiecare dimineata si seara (inainte de culcare).

nas infundat la copii

Masajul pune circulatia in miscare

Un masaj delicat al spatelui il poate ajuta pe cel mic sa se simta mult mai bine. Fie il asezi in poala ta, fie il pui cu burtica pe o perna. Nu uita ca miscarile tale trebuie sa fie delicate si blande cu pielea lui. Freaca-ti palmele intre ele inainte de a-l atinge, astfel le vei incalzi. Poti sa folosesti si putin ulei pentru a facilita procedeul.

Solutia salina, o salvare pentru copiii care au nasul infundat

Solutia salina este un remediu minunat in caz de nas infundat la copii si bebelusi. Fie cumperi lichidul din comert, fie il prepari in gospodarie. Ai nevoie de: o lingurita de sare de masa neiodata, un varf de cutit de bicarbonat de sodiu si o jumatate de cana de apa calda. Administreaza cateva picaturi in nari cu ajutorul unei pipete, de preferat seara, inainte de culcare, pentru un somn linistit. Nu uita sa fierbi apa inainte de a o folosi si sa cureti pipeta dupa fiecare utilizare. Daca nasul nu da semne ca se va desfunda, apeleaza la ustensilele de absorbtie a mucusului.

Atentie! Spray-urile sau picaturile nazale din comert care au compozitie complexa nu sunt recomandate copiilor.

Lichidele calde, de nelipsit in caz de nas infundat la copii si bebelusi

Lichidele calde, cum ar fi supa, ciorba, ceaiurile, laptele, etc, favorizeaza decongestionarea mucoasei nazale, ajutandu-l pe cel mic sa respire mai bine si chiar sa scape mai repede de raceala. Opteaza pentru supe sau ciorbe preparate in casa, lapte din comert bio sau matern, ceaiuri din plante care nu au efecte adverse la copii (musetel, tei).

bebelus cu nasul infundat

* Ofera-i copilului tau sa bea multe lichide pentru a preveni deshidratarea cu care se confrunta oamenii in perioadele in care sunt raciti.

Motive pentru care copilul tau are nasul infundat

Micutul tau are nasul infundat frecvent si nu stii care ar putea fi motivul? Iata care sunt cele mai intalnite cauze!

Copilul este prea mic ca sa sa isi sufle singur nasul. Este normal ca un copil sa aiba nasul infundat la varste fragede, in special daca nu stie si nu poate sa scape singur de mucozitati. De aceea, trebuie sa te ocupi personal de curatarea cailor nazale.

Micutul tau a racit. Apeleaza la ajutorul unui specialist sau incearca cateva remedii naturiste.

Copilul tau sufera de o alergie. Consulta un specialist pentru a afla la ce anume este sensibil nazdravanul tau si ce poti sa faci in acest sens.

Aerul din incapere este prea rece sau prea uscat. Asigura-te ca micutul tau sta intr-un mediu placut. Un vaporizator de aer cald sau un umidificator de aer te poate ajuta in acest caz.

Apeleaza si tu la trucurile de mai sus in caz de nas infundat la copii si bebelusi. Desi solutiile prezentate sunt sigure, eficiente, ieftine si tot timpul la indemana, nu ezita sa apelezi si la sfaturile unui specialist daca starea micutului tau nu se imbunatateste dupa cateva zile.

Ce fel de copii vei avea?
Incepe quiz
Ce fel de copii vei avea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.