Review: Furnici in copac, un preparat contemporan cu traditie milenara

Review: Furnici in copac, un preparat contemporan cu traditie milenara

Eugenia Dinescu, redactor

“Furnici in copac” este un preparat chinezesc ce se bucura de o traditie milenara, iar odata ce te vei delecta  cu o portie din meniul oferit de Wu Xing iti vei putea da seama ca popularitatea lui perena este complet justificata de mixul de gusturi care abia asteapta sa se desfasoare in toata amploarea boltei tale palatine.


 Furnici in copac cu pui,
300 g, 19.99 lei

Pregateste-te  sa fii intampinata de o portie consistenta din acest deliciu chinezesc, suficienta incat sa astampere chiar si foamea unui prieten, si de o paleta cromatica in tonuri ispititoare de stacojiu si aramiu. Daca pana acum te-ai lasat sedusa te aspectul unui preparat prezentat in mediu doar pentru a avea parte de o dezamagire atunci cand iti este livrat, Wu Xing  merita o mentiune speciala pentru fidelitatea cu care reuseste sa respecte asteptarile formate in mintea unui potential client sau oaspete in restaurantele proprii.

Mai mult decat un preparat delicios cu un nume inedit, o portie de “Furnici in copac” este o oportunitate grozava pentru a-ti dezvolta dexteritatea in manuirea betisoarelor chinezesti: mixul echilibrat de legume taiate in stil julien, bucatelele delicate de carne tocata si taiteii semitransparenti sunt usor de prins pentru o inghititura bine proportionata, iar deliciul abia acum incepe sa se desfasoare, pentru ca “Furnicile in copac” de la Wu Xing isi dezvaluie gusturile treptat si te surprind cu un contrast proaspat de texturi si arome.


 Furnici in copac cu carne tocata mixta,
300 g, 17.99 lei

Gatite cu maiestrie, spaghetele translucide din soia isi pastreaza fermitatea, dar raman suficient de moi incat sa constrasteze placut cu bucatile strasnice de varza, morcovi si ceapa delicata. Wu Xing catalogheaza ambele versiuni ale preparatului drept “foarte iute”, insa trebuie sa stii ca senzatia picanta eliberata de mixul de ingrediente se simte mai degraba ca o incandescenta placuta si energizanta, decat o vapaie mistuitoare care iti atrofiaza papilele gustative.

Gusturile se dezvaluie treptat, asa ca asteapta-te sa experimentezi o senzatie incantatoare cateva secunde mai tarziu dupa ce ai inghitit o portie de vermicelli din soia cu fragmente de carne. Aromele puternice ale cepei, usturoiului si pastei de ardei se combina cu cea mult mai blanda a sosului si spaghetelor subtiri din soia, a caror textura translucida infuzeaza preparatul cu o nota exotica atat in consistenta, cat si in gust. Otetul chinezesc este ingredientul care innobileaza intregul preparat, legand aromele intr-un  mix omogen, fara o aciditate care ar putea dezechilibra armonia aromelor. Prevalenta gustului sarat, in schimb, ramane o senzatie subiectiva, insa fluxul de endorfine pe care o portie de “Furnici in copac” il elibereaza este cu siguranta impartasit de toti cei care au gustat din acest preparat exotic.


 Mini meniu cu "Furnici in copac",
29.99 lei

Potrivit pentru pranz sau cina, “Furnici in copac” de la Wu Xing vine ambalat in cutii practice, in care poti pastra restul portiei ramase pentru mai tarziu. Bineinteles, asta daca vei reusi sa rezisti tentatiei de a devora de indata o portie din acest preparat! Comanda si tu o portie de “Furnici in copac” acasa sau la birou, sau traieste o experienta culinara autentica in restaurantele Wu Xing din centrul comercial AFI Cotroceni sau Pipera!

Din ce copac s-a desprins sufletul tău?
Incepe quiz
Din ce copac s-a desprins sufletul tău?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.