Coaste de porc caramelizate

Sâmbătă, 26.11.2016
de Diva Hair

O rețetă delicioasă, care nu trebuie să-ți lipsească de pe masă, de Crăciun. Coastele sunt foarte bogate în proteine, sunt suculente și se pretează a fi servite cu garnituri la fel de gustoase, cum ar fi sos de merișor, varză acră, cartofi, cârnați, mere sau prune.

Prepararea coastelor este simplă, dar marea provocare pentru multe gospodine este”arta” de a face crustă crocantă. De ce? Pentru că iese perfect dacă este crocantă și în același timp ți se topește în gură.
Multe gospodine spun că este o chestiune de noroc pentru a obține crusta perfectă, dar noi am găsit o metodă prin care crusta ne iese întotdeauna.

Ingrediente: 

2 kg de coaste de porc
1 linguriță de sare
1 ceapă verde
3 căței de usturoi (tocați)
2 linguri de sos de peste
1 linguriță de piper negru
1 lingură de zahăr
2 linguri de sos caramel
3/4 cană apă sau lapte de nucă de cocos

Mod preparare: 

Se umple un vas mic cu apa - suficient pentru a acoperi coastele de porc. Se adaugă sarea și se lasă pe foc până se încălzește apa. Se scurg coastele într-o strecurătoare și se clătesc bine sub jet de apă rece.

Se marinează coastele de porc cu ceapă, usturoi, sos de pește, piper negru și zahăr și se lasă în acest amestec timp de 15 minute. O altă opțiune este să începi prepararea coastelor de cu seara și să dai marinata la frigider peste noapte.

Se adaugă 2 linguri de zahăr direct într-un vas de dimensiune medie, la foc mediu. Se amestecă totul cu lingura de lemn pentru a preveni arderea. Zahărul se va carameliza.

Odată ce zahărul este caramelizat, se adaugă cu atenție coastele de porc marinate în oală și se amestecă uniform.
Se adaugă lapte de nucă de cocos și se lasă la fiert.

Se acoperă oala cu un capac. Se lasă preparatul la foc mic timp de 45 – 50 minute.
Ocazional amestecă în cratiță coastele de porc. Lichidul trebuie să fie cu ¾ îngroșat față de starea lui inițială.
Se transferă coastele de porc pe un platou de servire și se garnisesc cu ceapă verde tăiată rondele și cu piper negru.

Secret Bucate pe Roate: Zahărul caramelizat corect trebuie să aibă culoarea de chihlimbar închis.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!

Ghidul de frumusete DIVA2016