Orez cu lemongrass, turmeric și anason

Orez cu lemongrass, turmeric și anason

Redactor Divahair.ro

Mâncărurile tradiționale de Crăciun au farmecul lor, dar dacă vrei să impresionezi pe toată lumea cu talentul tău culinar, poți aduce ceva nou și special pe masă. Orezul cu lemongrass, turmeric și anason este un preparat delicios, care îl va cuceri și pe cel mai pretențios musafir. Lemongrassul potențează foarte puțin gustul, dar are o aromă minunată și numeroase beneficii pentru sănătate. Amintim doar câteva dintre ele, care te vor convinge să incluzi acest ingredient în meniul de sărbători: ajută digestia, menține colesterolul în limite normale și întărește imunitatea, pentru ca tu să te bucuri de o vacanță fără griji.

Ingrediente:

- 2 căni de orez basmati;
- 4 căni de apă rece;
- 1 lemongrass;
- o bucată de 4 cm de ghimbir proaspăt, decojit și tăiat în felii groase;
- 125 g germeni de fasole;
- 60 g de muguri de germeni de mazăre;
- sare;
- turmeric;
- anason.

Mod preparare:

Se combină orezul cu apa, lemongrassul și ghimbirul într-o cratiță și se aduce la fierbere la foc mare. Se reduce focul la cel mai mic grad și se fierbe acoperit timp de 10-12 minute sau până când orezul este fraged. Se condimentează după gust. Se mută orezul într-un castron, se presară cu germeni de fasole și mazăre. Se servește imediat.

Secret Bucate pe Roate: acest preparat se servește cald, pentru a nu-și pierde din aromă, și merge de minune alături de frigăruile de somon și sos sweet chilly.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.