Afla cum sa iti intaresti imunitatea fara pastile

Afla cum sa iti intaresti imunitatea fara pastile

Diana Tanasa

Venirea toamnei reprezinta debutul unei provocari de proportii pentru imunitatea noastra, intrucat acesta este sezonul in care infectiile virale si infectiile microbiene devin tot mai frecvente si mai amenintatoare pentru sanatatea noastra. Tratarea acestor afectiuni se poate realiza prin mijloace medicamentoase, ceea ce asigura eliminarea simptomelor bolii, dar nu furnizeaza si o restabilire a echilibrului intern al organismului. Astfel, noi iti oferim cateva sfaturi cu privire la modul in care iti poti intari imunitatea, in vederea obtinerii unei stari de sanatate stabile, caracterizata de o armonie la nivelul intregului corp.

1. „Darurile" stupului

Stupul de albine este o adevarata farmacie in miniatura, cu puteri uimitoare de vindecare si regenerare a celulelor organismului, de aceea, mai ales in timpul sezonului autumnal, iti recomandam sa apelezi cu incredere la produsele acestuia.

Propolisul este foarte benefic atat pentru stimularea imunitatii, cat si pentru dezinfectarea cailor respiratorii medii (amigdale, esofag, faringe, laringe) si se poate administra zilnic, combinand 3 lingurite de propolis cu 3 lingurite de miere.

Laptisorul de matca este, de asemenea, un aliat impotriva starilor de slabiciune fizica si de convalescenta, actiunea sa de intarire a functiei de autoaparare a organismului constand intr-o restabilire a activitatii hormonale. O cura cu laptisor de matca dureaza 1-3 luni, timp in care sunt administrate zilnic 3 lingurite de miere, in care se afla concentrat 2% laptisor de matca (aceasta miere se gaseste in magazinele apicole).

miere

2. Plantele medicinale

In categoria plantelor medicinale care te ajuta sa iti fortifici imunitatea se gasesc: tinctura de fructe soc, macesele, catina, busuiocul si echinacea.

Dintre acestea, tinctura de fructe de soc este apreciata drept unul dintre cele mai bune remedii impotriva racelii si a gripei, avand un dublu rol: intareste imunitatea organismului si impiedica dezvoltarea virusurilor care provoaca infectiile virale, atat de frecvente in acest anotimp. Astfel, se recomanda administrarea zilnica a 1-2 lingurite de tinctura de fructe de soc diluata in apa, pe toata perioada epidemiilor de gripa, pentru a preveni aceste afectiuni.

Totodata, in cazul in care deja esti „atacata" de gripa sau raceala, ceaiul fierbinte de busuioc este solutia excelenta pentru a-ti reveni, deoarece el are ca efect o crestere puternica a temperaturii corpului, ceea ce stimuleaza sistemul imunitar si impiedica dezvoltarea anumitor microbi. Pentru o cana din acest ceai minune, ai nevoie de o cana de apa clocotita, peste care adaugi 2 lingurite de busuioc, acoperi amestecul timp de 10 minute si, apoi, il filtrezi si il indulcesti cu miere.

busuioc uscat

3. Inamicii vs. aliatii alimentari

Ceea ce mananci influenteaza in mod hotarator modul in care organismul tau reactioneaza la ofensiva virusurilor, fapt pentru care este important sa te feresti de alimentele prelucrate si sa optezi pentru produse naturale, care contin vitamine si minerale esentiale in procesul de regenerare si intarire a tesuturilor. Pe lista neagra a alimentelor se afla faina alba, uleiul rafinat, zaharul, margarina, preparatele din carne, produsele de patiserie si cofetarie, ciocolata, alcoolul, sucurile, conservele, supele instant si chipsurile. Toate acestea pot fi inlocuite cu produse alimentare mai sanatoase, care vor aduce un plus de savoare in dieta ta: sucuri de fructe si legume facute in casa, nuci, alune, arahide, migdale, seminte de floarea soarelui si de dovleac, fistic, supe calde, imbogatite cu zarzavat prospat (obtinut din telina, marar, patrunjel, tarhon) cereale integrale si mancaruri cu condimente naturale: usturoi, ardei iute, oregano, busuioc, cimbru, ceapa etc.

4. Dusul cu apa rece

Nerecomandat in cazul personelor cu afectiuni cardiace, reumatice sau cu sensibilitate crescuta a anumitor zone ale corpului la rece, dusul cu apa rece, efectuat dimineata, este, totusi, o metoda eficienta pentru marirea rezistentei la boli. Cu o durata de maximum 2 minute, timp in care apa trebuie sa cada uniform pe suprafata corpului, in timp ce tu efectuezi (cu ajutorul unui burete sau cu mana) miscari energice pe toata pielea, dusul cu apa rece stimuleaza imunitatea, mareste rezistenta la frig si regleaza circulatia sangelui. Dupa baie, este recomandat sa te usuci bine, sa te imbraci si sa faci cateva exercitii fizice, pentru a intensifica circulatia sangelui in toate zonele corpului.

femeie care se spala

5. Exercitiile fizice

Nu poti ignora exercitiile fizice, indiferent de anotimp, daca vrei sa iti mentii corpul sanatos si sa iti intaresti imunitatea. Astfel, in cazul in care nu ai timp sa faci exercitii zilnic, asigura-te ca macar de 3 ori pe saptamana iesi in parc sau intr-un spatiu cu aer curat si efectuezi o serie de exercitii fizice care sa iti solicite toate categoriile de muschi. Un excelent mod de a face miscare este sa mergi pe jos, cu bicicleta, cu rolele sau sa alergi impreuna cu prietenii, copiii sau partenerul de viata. Odata cu apropierea iernii, nu renunta la exercitiile fizice facute in aer liber, deoarece sunt foarte importante pentru adaptarea corpului la noile conditii climatice si la fortificarea rezistentei acestuia la actiunea factorilor externi nocivi.

Intareste-ti imunitatea in mod natural, fara a apela la pastile, si vei observa ca armonia din organismul tau se va reflecta in performantele tale profesionale si personale!

Tu ce metode folosesti pentru a face fata cu brio provocarilor toamnei?

Articolul urmator
Cum să spălăm corect fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim
Cum să spălăm corect fructele și legumele ca să nu ne îmbolnăvim
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (34)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    adelina (anonim)
    4 septembrie 2012 18:06

    Un foarte bun articol! M-ati convins sa fac mai mult sport si sa petrec mai mult timp in aer liber, se pare ca e chiar foarte important pt organism. Astept cu interes alte articole!