Afla cum recunosti simptomele infectiei in gat! Descopera tratamentele-minune!

Afla cum recunosti simptomele infectiei in gat! Descopera tratamentele-minune!

Viorica Ghinea, redactor

Simptomele infectiei in gat nu se numara deloc printre cele care trec neobservate, avand in vedere multimea de senzatii cu care se poate confrunta o persoana pe perioada afectiunii. Totusi, ca sa stii din timp cu ce problema ai de-a face, iata care sunt cauzele si simptomele care iti indica faptul ca ai o infectie in gat, in cat timp vor trece si care sunt remediile la care poti sa apelezi cu incredere.

simptomele infectiei in gat

Cauzele care pot sa declanseze simptomele infectiei in gat

Infectia in gat apare atunci cand un virus ori o bacterie afecteaza faringele, provocand acea senzatie de nod la inghitire. Virusurile care cauzeaza acest tip de problema de sanatate sunt cele care provoaca si:

- raceala (rinovirus, coronavirus);

- gripa (virusurile influenza de tip A si de tip B);

- laringita si crupul sau laringotraheobronsita (virusul parainfluenza).

Si bacteriile pot sa provoace o infectie in gat, cum ar fi, de exemplu, Streptococcus pyogenes, adica grupul A de streptococi.

Poti sa faci o infectie in gat si atunci cand o persoana purtatoare a unui virus ori bacterie stranuta sau tuseste si elibereaza in aer picaturi de saliva. Ele pot fi inspirate de catre cei din jur ori pot fi luate de pe o suprafata contaminata.

Simptomele comune ale infectiei in gat

- roseata si inflamatie in gat;

- tuse;

- durere simtita in special la inghitire;

- durere de ureche;

- dureri de cap;

- febra;

- ganglioni limfatici umflati;

- pete de puroi pe amigdale;

- stare de somnolenta.

Aceste simptome ale infectiei in gat trec, de obicei, intre 3 si 7 zile, insa exista si persoane care se confrunta cu complicatii. Totul depinde de cum reactioneaza sistemul imunitar si de cat de repede reuseste sa anihileze infectia. simptomele infectiei in gat

 

Diagnosticul infectiei in gat

Raspunde cu sinceritate la toate intrebarile pe care ti le pune medicul. In acest mod, specialistului ii va fi mult mai usor sa puna un diagnostic si sa iti recomande tratamentul potrivit. El iti va examina gatul si amigdalele pentru a descoperi semnele afectiunii de care suferi. Spre exemplu, daca durerea din gat este cauzata de o raceala ori de o gripa, te vei confrunta cu tuse, scurgeri nazale abundente si dureri musculare. In schimb, daca este vorba despre streptococcus pyogenes, atunci nu vei avea probleme cu tusea, insa glandele gatului (ganglionii limfatici) vor fi umflate si se vor putea observa pete albe (de puroi) pe amigdale.

Tratament pentru simptomele infectiei in gat

Daca organismul nu reuseste sa lupte singur contra simptomelor infectiei in gat, specialistii iti vor recomanda ibuprofen, paracetamol si chiar antibiotice.

Metode care amelioreaza simptomele infectiei in gat:

- gargara cu apa calduta amestecata cu putina sare;

- apa calda amestecata cu lamaie si miere;

- ceai de musetel si salvie;

- dropsuri pentru dureri in gat.

Trateaza-te inca de la primele simptome ale infectiei in gat, mai ales daca ai sistemul imunitar mai slabit, pentru a preveni eventualele complicatii. Remediile naturale vor fi de un real ajutor, insa daca acestea nu ofera rezultatele dorite, cere sfatul unui specialist!

Articolul urmator
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Ce sunt insectele comestibile și cum pot înlocui carnea
Câte piese din anii '90 mai recunoști?
Incepe quiz
Câte piese din anii '90 mai recunoști?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.