swipe

Ce nu ar consuma niciodată cardiologii: fereşte-te de aceste alimente!

Mâncăruri procesate sau congelate

Nu ştii ce să găteşti în această seară, aşa că te îndrepţi spre raionul de semipreparate şi „adopţi” cu mărinimie o pungă cu cartofi congelaţi şi o plăcintă „îngheţată”, pe care le combini cu o pizza pe care trebuie „doar” să o încălzeşti? Te paşte un risc ridicat de afecţiuni cardiovasculare. Pe lângă faptul că nu au nicio valoare nutriţională, aceste mâncăruri conţin aditivi, potenţiatori de arome, conservanţi şi o colecţie frumoasă de E-uri, dar şi sare şi zahăr! Cu greu ai fi putut găsi opţiuni „mai bune” pentru masa de seară!

Ce nu ar consuma niciodată cardiologii: fereşte-te de aceste alimente!

Chipsuri

Ce ar fi un episod din serialul tău preferat fără o pungă mare şi aromată de chipsuri? Cu siguranţă, NU un pericol pentru sănătate. Dacă te amăgeşti şi tu cu ideea că mănânci cartofi, deci legume, află că adaugi tone de sare, potenţiatori de aromă şi calorii cât cuprinde. Multe sortimente de chipsuri conţin şi un aditiv alimentar intitulat olestra, cu conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol. Te freci la ochi uimită, pentru că nu descoperi pericolul ascuns? Un studiu a relevat că olestra inhibă capacitatea organismului de absorbţie a vitaminelor, îmbătrânindu-te înainte de vreme.

Ce nu ar consuma niciodată cardiologii: fereşte-te de aceste alimente!

Sucuri acidulate

Sucurile acidulate nu sunt considerate doar „prieteni” la cataramă ai cancerului, dar şi cardiologii le evită cu înţelepciune. Ce şi-ar dori medicul tău să ştii? Că aceste sortimente sunt pline de calorii şi de arome artificiale, dar că şi mai periculoşi sunt îndulcitorii din variantele „diet”, adevărate binecuvântări la prima vedere! Ele contribuie la obezitate şi la probleme cardiace, care apar încă de la vârstele tinere.

Ce nu ar consuma niciodată cardiologii: fereşte-te de aceste alimente!

Prăjeli

Din păcate, românii sunt mari amatori de prăjeli, iar consumul de carne sau cartofi rumeniţi în tone de ulei se numără printre principalele cauze ale instalării bolilor de inimă. Atunci când sunt supuse la temperaturi ridicate, uleiul şi alimentele „scufundate” în baia sa fierbinte încep să formeze radicali liberi, cu risc ridicat pentru organism. De asemenea, aceste mâncăruri sunt pline de grăsimi trans, care, spre deosebire de cele sănătoase, cresc colesterolul „rău” şi înfundă în timp arterele!

Ce nu ar consuma niciodată cardiologii: fereşte-te de aceste alimente!

Alcool

Un pahar cu vin pe săptămână este chiar benefic pentru sănătate, strugurii conţinând resveratrol, care împiedică tulburările cognitive şi prelungeşte durata de viaţă. Atunci când te abandonezi în fiecare zi „deliciilor” alcoolului, rişti să dezvolţi afecţiuni cardiovasculare. Consumat în exces, alcoolul poate provoca aritmii cardiace, crescând cu până la cinci ori riscul de infarct!

‹ Vezi si