Ce este căpăceala de albine și ce beneficii are

Ce este căpăceala de albine și ce beneficii are

Redactor Alexa Galgau

Se pare că orice produs provenit de la albine este un adevărat leac miraculos ce poate fi folosit pentru vindecarea organismului și promovarea unei sănătăți de fier. Probabil știai că mierea, fagurele, ceara și alte părți ale stupului sunt benefice, dar ai auzit vreodată de căpăceala de albine? Aceasta este o altă porțiune a stupului care poate fi consumată și care are beneficii incredibile pentru sănătate.

Află mai multe despre acest produs și cum se administrează!

Căpăceala de albine: beneficii

Numim „căpăceală” acea parte care închide fagurele, pentru ca mierea să rămână înăuntru, pentru că aceasta este mult mai lichidă la început și abia după un timp devine vâscoasă, deoarece este mutată de către albine dintr-o „cameră” în alta până pierde apă. Datorită acestui capac, ea își păstrează proprietățile cât timp este depozitată, iar apoi el este tăiat, când apicultorul vrea să recolteze mierea. Există două tipuri de căpăceala: uscată și umedă (aceasta din urmă conține mai multă miere).

Căpăceala de albine este o combinație de ceară și propolis, prima fiind utilă la sigilare, iar cea de-a doua substanță contribuind la sterilizarea mierii. În funcție de tipul de căpăceală pe care îl cumperi, aceasta mai poate conține și miere. Din acest motiv, căpăceala este un produs care poate fi consumat cu încredere, pentru că are efecte benefice asupra organismului:

  • Are acțiune antimicrobiană (datorită propolisului) și ajută la tratarea răcelilor și la prevenirea acestora. Căpăceala de albine este foarte utilă ca supliment, dacă vrei să previi infecțiile respiratorii, dar și infecțiile urechii.

  • Ajută la tratarea și prevenirea cariilor dentare și a altor probleme orale, pentru că sterilizează gura și elimină bacteriile care erodează suprafața dinților. Se mai spune despre căpăceala de albine că ar ajuta și persoanele care suferă de parodontoză și boli ale gingiilor, însă îți recomandăm să consulți un medic stomatolog înainte de a aplica orice tratament naturist.

  • Propolisul este un bun tratament pentru paraziți intestinali, pe care îi elimină cu o rată de succes de 60%, conform studiilor.

  • Consumând regulat acest supliment, îți vei regla metabolismul și îți vei menține silueta. 

  • Ajută sistemul cardiovascular și oferă vaselor de sânge mai multă elasticitate, fiind recomandat persoanelor care au tensiune arterială crescută, colesterol mărit sau sunt predispuse la ateroscleroză.

  • Este un antibiotic natural, care previne instalarea infecțiilor de orice tip în organism. Dacă vei consuma căpăceală de albine când ești bolnavă, aceasta va grăbi vindecarea, dacă este administrată în paralel cu tratamentul prescris de medic.

  • Reglează glicemia, fiind o variantă perfectă de tratament pentru prediabetici. Căpăceala de albine poate fi luată și de către diabetici, având un efect pozitiv pe termen lung, alături de tratamentele cu nsulină și medicamentele prescrise de medic.

  • Căpăceala de albine este plină de substanțe benefice și antioxidanți, datorită prezenței propolisului, și ar putea avea efecte anticancerigene. S-a descoperit că propolisul are un efect pozitiv asupra cancerului de prostată, limitând dezvoltarea și înmulțirea celulelor canceroase.

  • Tratează afecțiunile stomacului, calmând hiperaciditatea gastrică și fiind benefic pentru persoanele care suferă de gastrită.

Căpăceala de albine: administrare

Dacă te-ai decis să iei căpăceală de albine ca supliment alimentar, este bine să reții că nu orice produs vândut de comercianți este cel adevărat. De multe ori, se vinde fagure zdrobit în loc de căpăceală. Chiar dacă și fagurii de miere sunt sănătoși, căpăceala este mult mai benefică pentru organism, așa că este mai bine să o cumperi de la surse de încredere.

Adulții pot consuma căpăceala ca supliment alimentar, consumând cel puțin 3 lingurițe pe zi, dar nu mai mult de 7. Poți să ții o cură două săptămâni, după care trebuie să iei o pauză de o lună și să reiei. Niciun supliment alimentar nu se administrează încontinuu, ci trebuie luat la anumite intervale. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani pot lua până la 5 lingurițe pe zi.

Căpăceala de albine este un produs mai puțin popular decât mierea, dar ar trebui să te interesezi de unde ai putea cumpăra un asemenea dar de la natură, pentru că are nenumărate beneficii!

Află și ce se întâmplă în corp dacă mănânci miere cu usturoi timp de 7 zile!

Articolul urmator
Ce este rambutan și ce beneficii are?
Ce este rambutan și ce beneficii are?
Cât de bătrână este inima ta?
Incepe quiz
Cât de bătrână este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (56)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.