Ce greșeli faci atunci când ești prea stresată

Ce greșeli faci atunci când ești prea stresată

Viorica Ghinea, redactor

Stresul are un impact mare asupra organismului, afectând treptat atât sănătatea fizică, dar și pe cea mintală. Din păcate, puține persoane iau măsurile necesare atunci când se confruntă cu astfel de stări interioare. Mai mult decât atât, chiar realizează anumite greșeli care nu fac altceva decât să agraveze situația.

Comiți și tu următoarele greșeli atunci când ești prea stresată? Dacă da, iată la ce soluții poți să apelezi pentru a ține situația sub control!

Cinci greșeli pe care le comiți când te confrunți cu stres

1. Ignori problema

Provocările pe care le ai de trecut în fiecare zi pot fi destul de stresante, dar situația se complică atunci când ajungi să ai aceeași stare de neliniște în interiorul tău chiar și când nu este cazul. Dacă stresul a devenit un mod de viață pentru tine, este cazul să tragi un semnal de alarmă. Nu mai ignora această problemă, ci realizează că te afli într-o situație care cere implicare. Cu cât vei realiza mai repede acest lucru, cu atât îți va fi mai ușor să găsești o soluție.

Greseli pe care le faci cand esti stresata

2. Te lași copleșită de moment

Atunci când ai o problemă, te lași copleșită complet de ea, uitând că organismul tău poate reacționa, ținând sub control situația. În loc să te concentrezi asupra respirației, adică să inspiri profund și să expiri lent, tu ai un ritm accelerat. În acest mod nu faci altceva decât să îți agravezi și mai mult starea interioară.

3. Efectuezi exerciții fizice intense

Sportul are multe beneficii pentru organism, însă numai dacă este practicat moderat. Mișcarea fizică favorizează eliberarea endorfinelor în organism, ceea ce conduce la instalarea unei stări de bine, devenind un mod eficient de a controla stresul. La polul opus, din dorința de a alunga această senzație neplăcută, poți să faci exerciții fizice intense, care îți pot afecta sănătatea. Ele pot să aibă efecte negative la nivelul sistemului muscular, osos, articular și endocrin.

Exercitii fizice

4. Practici mâncatul emoțional

Deși ai impresia că anumite alimente te ajută să ții sub control stresul, ele pot să contribuie la creșterea nivelului lui. Într-adevăr, zahărul stimulează receptorii de plăcere din creier și îți oferă, cel puțin pe moment, o senzație plăcută, dar efectele ulterioare sunt dezamăgitoare. Profesorul David Diamond, de la Departamentul de Neuroștiințe din cadrul Universității de Sud, Florida, spune că este vorba despre un cerc vicios. Oamenii încearcă să scape de stres prin consumul de zahăr, dar nu realizează că astfel nu vor face altceva decât să își creeze o dependență, una care le va produce și mai multe motive de stres când se vor confrunta cu kilograme în plus.

Mananci cand esti stresata

5. Nu ești conștientă de schimbările emoționale prin care treci

Atunci când ești conștientă de tipul de emoții cu care te confrunți, îți este mult mai ușor să faci primii pași către combaterea stresului. De câte ori nu ai preferat să eviți confruntarea sentimentelor pe care le aveai din dorința de a nu cunoaște exact sursa durerii tale? Ei bine, nu ai procedat corect în acele cazuri. Este mult mai bine să îți înfrunți temerile și să fii conștientă de efectele lor, pentru a putea combate mai ușor stresul.

Soluții pentru combaterea eficientă a stresului

Pentru început, ca să combați stresul, învață să gestionezi emoțiile negative (frustrare, iritare, furie) cu care te confrunți. Nu trebuie să te simți copleșită de intensitatea lor, ci să le accepți, să le înfrunți și să le învingi. Tehnicile de respirație și discuțiile deschise cu cei dragi te pot ajuta să treci mai ușor peste momentele tensionate.

De asemenea, administrarea unor suplimente alimentare cu magneziu te ajută să ții sub control dezechilibrele emoționale, să combați oboseala și să faci față mai ușor provocărilor de zi cu zi. Ia în considerare că stările nrvoase, oboseala, memoria slabă, anxietatea și depresia sunt doar câteva dintre semnele care indică o carență de magneziu.

Această substanță se găsește în alimente precum banane, spanac, fasole, seminte și cartofi, dar atunci când nu îi poți asigura organismului tău doza zilnică necesară, apelează la ajutorul suplimentelor alimentare care au în compoziția lor acest tip de mineral.

Ultra Magneziu, de la vavianpharma.ro, este un supliment esențial pentru buna funcționare a organismului, fiind recomandat în special persoanelor care duc un stil de viață dezordonat, care se simt mereu obosite ori se confruntă deseori cu dezechilibre emoționale. De asemenea, persoanele care au vâsta peste 50 de ani și cele care suferă de hipertensiune arterială, afecțiuni cardiace, diabet zaharat, osteoporoză, boli psihice, afecțiuni neuromusculare ar trebui să îl includă în dieta lor zilnică.

Se iau două tablete pe zi cu un pahar cu apă ori altă băutură rece, în timpul meselor principale.

Este indicat să ceri sfatul unui specialist dacă ești însărcinată, alăptezi, ai un anumit tip de alergie ori dacă ești sub supraveghere medicală.

Nu lăsa stresul să îți conducă viața, ci luptă pentru a aduce echilibrul în viața ta. Evită să faci greșelile de mai sus, ține cont de recomandările noastre și vei reuși să ții totul sub control!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.