Cel mai popular tratament pentru sciatică

Cel mai popular tratament pentru sciatică

Redactor Alexa Galgau

Sciatica este o problemă care poate să cauzeze foarte multă neplăcere celor care suferă de ea, însă există multe variante de tratament sau cel puțin de ameliorare a simptomelor, care în mod normal încep să dispară după o perioadă de circa 6 săptămâni. Pentru a evita episoadele viitoare, este nevoie de fizioterapie și de un stil de viață activ, precum și de schimbarea posturii astfel încât să protejeze coloana. 

La momentul actual, există un tratament pentru sciatică tot mai popular datorită efectelor lui rapide! Citește mai multe despre această variantă terapeutică!

Cel mai bun tratament pentru sciatică

Sciatica nu este o boală propriu-zisă, ci mai degrabă un grup de simptome care afectează regiunea nervului sciatic, iar cel mai comun astfel de simptom este durerea care radiază, precum și senzația de amorțeală și de furnicături la nivelul piciorului. Problema apare atunci când ceva presează nervul sciatic, putând fi vorba despre o multitudine de cauze, de la spasme musculare până la hernia de disc. Dacă durerea persistă, este nevoie de părerea unui specialist. 

În ultimii ani, tratamentele pentru diverse boli au evoluat, iar acum nu ne mai orientăm imediat către medicamente, ci suntem mai deschiși la medicină alternativă, care de multe ori dă rezultate uimitoare. 

Acupunctura, tratament pentru sciatică

În medicina chineză, toate părțile corpului sunt interconectate în cele mai subtile moduri și nicio parte nu poate fi separată de alta. Problemele apar atunci când există dezechilibre la nivelul mușchilor sau organelor, iar tratarea dezechilibrului nu presupune doar o mascare sau diminuare a simptomelor, ci o rezolvare a acestuia de la rădăcină, corpul fiind încurajat să se vindece singur. Conform medicinei chineze, cea mai comună cauză a sciaticii este stagnarea energiei qi și blocarea canalelor energetice din zona spatelui. 

Tratamentul prin acupunctură pentru sciatică este adesea combinat cu alte tipuri de tratamente, precum Tui Na (masaj chinezesc al spatelui), stimulare electrică sau întinderi musculare. Spatele, șoldurile și pelvisul sunt interconectate, iar tratamentul trebuie să le cuprindă pe toate trei, scopul lui fiind de a relaxa și de a întinde tendoanele, dar și de a întări musculatura. 

Acupunctura ajută mușchii să rămână relaxați, ceea ce favorizează vindecarea corpului. Masajul chinezesc sporește efectul acupuncturii prin eliberarea tensiunii din țesuturile conective și din jurul mușchilor. După ce durerea dispare, este esențial ca pacientul să continue să își trateze corpul prin exerciții de întindere, pentru a menține mușchii sănătoși si relaxați. 

Alte tratamente pentru sciatică

Scopul tratamentelor nonchirurgicale pentru sciatică este de a elimina durerea și simptomatologia cauzată de presarea nervului sciatic. Câteva dintre cele mai populare tratamente sunt:

  • aplicarea compreselor calde sau reci, deoarece diminuează foarte mult disconfortul, în special în faza inițială. Compresele sunt aplicate, de obicei, timp de 20 de minute, iar terapia se repetă o dată la două ore, putându-se alterna între comprese reci și comprese calde.

  • administrarea medicamentelor analgezice, o variantă rapidă de a scăpa de durerile provocate de sciatică, dar nu și cea mai sănătoasă. Este mai degrabă o soluție temporară, la care poți apela când disconfortul intervine în activitățile de zi cu zi.

  • injecții epidurale cu steroizi, atunci când durerea este foarte puternică, deoarece aceste reduc imediat inflamația, substanța fiind direct injectată în zona cu probleme;

  • manipularea manuală a zonei, la un chiropractician, ajută prin faptul că este realiniată coloana;

  • terapia cognitiv-comportamentală, atunci când durerea este cauzată de un comportament dăunător pe care pacientul nu reușește să îl controleze cu ușurință;

  • terapia prin masaj, care ameliorează durerile de spate și stimulează circulația la nivelul acestuia, grăbind vindecarea. 

Atunci când sciatica este o problemă recurentă, trebuie să discuți cu medicul despre variantele de tratament. Nu te oprește nimeni să încerci un tratament pentru sciatică alternativ, atât timp cât observi cu atenție simptomele și apelezi și la ajutor specializat dacă este nevoie. 

Descoperă cinci exerciții simple care te ajută să scapi de sciatică!

Articolul urmator
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
Sindromul persoanei rigide: cauze, simptome și tratament
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?
Incepe quiz
De ce tratament ai nevoie în funcție de tipul de ten?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.