Cum îți faci cel mai bun deodorant natural! Iată ce simplu e!

Cum îți faci cel mai bun deodorant natural! Iată ce simplu e!

Redactor Alexa Galgau

Deodorantul este un produs indispensabil și cu toții ne simțim recunoscători că trăim într-o epocă în care avem atât de multe opțiuni de cosmetice pentru îngrijirea corpului. Din păcate, uneori trebuie să și plătim pentru această ofertă vastă, deoarece cele mai multe produse din comerț sunt pline de chimicale care ne pot afecta sănătatea. De exemplu, știai că multe deodorante sunt bogate în aluminiu, care se poate acumula în organism, îmbolnăvindu-l?

Chiar dacă este simplu să iei un produs de-a gata, noi îți garantăm că există variante foarte simple și eficiente de deodorant făcut în casă. Descoperă care este cel mai bun deodorant natural!

Deodorant sau antiperspirant?

Înainte de a opta pentru un anumit produs pentru transpirație, trebuie să știi că există două tipuri de astfel de produse pe piață: deodorantele și antiperspirantele.

Primele sunt folosite pentru a combate doar mirosul pe care îl produce transpirația și nu blochează glandele sudoripare, ceea ce înseamnă că vei transpira în continuare. Cele mai multe deodorante de pe piață au în componență alcool și sunt ușor absorbite de corp, fiind eficiente până la 12 ore.

Antiperspirantele sunt gândite pentru a preveni transpirația. Ele funcționează prin crearea unui strat protector peste glandele sudoripare, care împiedică formarea transpirației. În general, acest strat este format preponderent din aluminiu. Antiperspirantele sunt mult mai eficiente decât deodorantele, însă nu sunt neapărat opțiunea cea mai sănătoasă.

Fiecare persoană trebuie să își cântărească propriile nevoi și să își dea seama dacă ar fi mai bine să folosească un deodorant sau un antiperspirant. Dacă ai norocul să nu transpiri prea mult, iar transpirația ta nu are un miros pregnant, un deodorant este suficient. Pe de altă parte, dacă ai o problemă cu transpirația excesivă, un antiperspirant ar putea fi mai eficient în cazul tău. În cazul în care transpiri foarte mult și observi că transpirația are un miros foarte puternic, ar trebui să faci și un control medical, pentru a vedea ce anume declanșează acest simptom - ar putea, de exemplu, să fie o cauză hormonală. Fii în special atentă la transpirațiile reci, care arată că ai o problemă mai serioasă!

Cel mai bun deodorant natural

Deși deodorantele din comerț nu sunt pe primele locuri în topul celor mai periculoase produse cosmetice pe care le folosim, nu strică să cunoști și câteva variante de deodorant 100% natural, care nu doar că te scapă de mirosul neplăcut al transpirației, dar îți și hrănește pielea.

Există mai multe ingrediente minune în acest sens, așa că nu e deloc greu să alegi cel mai bun deodorant natural:

  • piatra de alaun: în momentul în care te dai cu el la subraț, acest mineral creează o peliculă invizibilă de săruri care luptă cu bacteriile care se înmulțesc când transpiri și care provoacă mirosul neplăcut. Această piatră nu este periculoasă pentru sănătate - deși se formează oxizi de aluminiu la contactul cu pielea, aceștia nu sunt absorbiți și nici nu eliberează aluminiu.

  • gelul de aloe vera: este un remediu foarte eficient și pentru transpirație, nu doar pentru răni și afecțiuni ale pielii. Nu trebuie decât să te dai cu gelul proaspăt extras din frunzele de aloe vera, imediat după ce te speli la subraț. Acesta este unul dintre cele mai bune deodorante naturale, îți vindecă pielea după epilare și o face mai catifelată.

  • bicarbonatul de sodiu: acest ingredient pe care oricine îl are în bucătărie este foarte eficient împotriva transpirației, deoarece reglează pH-ul pielii și creează un mediu în care bacteriile nu se pot dezvolta, prevenind astfel și apariția mirosului neplăcut. Uneori, bicarbonatul poate să provoace iritații ale pielii, așa că nu te da cu cantități mari dacă nu știi cum reacționează pielea ta în contact cu el.

  • uleiurile esențiale: nu se folosesc singure pe post de deodorant, ci în combinație cu ingredientele de mai sus. Alege uleiul esențial preferat și amestecă 3-4 picături cu puțin gel de aloe sau cu bicarbonat de sodiu pentru a oferi deodorantului un miros foarte plăcut.

  • uleiul din arbore de ceai: poate fi folosit ca deodorant, având un efect antiperspirant, antiseptic și antibacterian. Totodată, este recomandat și pentru pielea sensibilă sau iritată.

Cel mai bun deodorant este cel 100% natural, care nu costă mult și nici nu face rău pielii. De ce să dai banii pe deodorantele pline de chimicale din magazin, când poți să folosești aceste ingrediente minunate?

Articolul urmator
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Semne că ești la o răscruce de drumuri și ce trebuie sa faci
Ce dezastru natural esti?
Incepe quiz
Ce dezastru natural esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.