Cum tratezi iritațiile de pe față apărute de la soare

Cum tratezi iritațiile de pe față apărute de la soare

Redactor Alexa Galgau

În plin sezon estival, pielea noastră este expusă la tot felul de factori iritanți, iar soarele este principalul nostru prieten și dușman în același timp, pentru că el ne oferă bronzul mult dorit, dar ne și arde și irită pielea dacă nu suntem atenți. În plus, există multe persoane care au o formă mai mult sau mai puțin serioasă de alergie la soare, alegându-se cu iritații serioase pe față si pe corp.

Astăzi te învățăm cum să tratezi iritațiile de pe față apărute în urma expunerii la soare!

 

Cum să scapi de iritația de pe față

Tenul este mult mai sensibil decât restul pielii de pe corp, așa că trebuie să avem mereu grijă de el, în special pe timp de vară, când soarele este atât de arzător. Dacă te-ai ales cu o iritație pe față și nu știi ce să faci ca să scapi de ea mai repede, iată câteva remedii care te vor ajuta să o tratezi eficient:

1. Gel de aloe vera

Gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru aproape orice tip de afecțiune a pielii. Nu trebuie neapărat să cumperi produse pe bază de aloe vera din farmacie, pentru că acelea conțin de regulă și alte substanțe chimice. În schimb, este suficient să ai planta în casă și să tai o bucățică de frunză atunci când ai nevoie, pentru a extrage gelul. Aplică-l direct pe iritație și masează ușor zona. Efectul antiinflamator puternic va face să dispară roșeața, durerea sau disconfortul.

2. Mască cu iaurt și miere

O iritație pe față cauzată de expunerea la soare poate să fie ameliorată sau chiar să dispară complet dacă aplici o cremă făcută din iaurt și miere, două ingrediente „sfinte” pentru piele. Iaurtul are efect răcoritor și hrănește pielea, crescându-i capacitatea de regenerare. Mierea este benefică datorită efectului antiinflamator și antimicrobian, curățând zona și calmând iritația. Aceste două ingrediente sunt foarte sigure, indiferent de tipul de piele pe care îl ai, așa că folosește-le cu încredere. Amestecă o lingură de iaurt cu o jumătate de lingură de miere și aplică pasta pe zonele afectate, lăsând-o să acționeze circa 20 de minute. La final, clătește-ți fața cu apă călduță.

3. Comprese cu ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este una dintre cele mai sigure soluții pentru iritațiile pe față, indiferent de cauza acestora. Mușețelul are efect calmant și antiinflamator, așa că te poate scăpa de senzația de arsură a pielii iritate. Nu trebuie decât să îți faci un ceai de mușețel și să folosești pliculețele pe zonele iritate de pe față. Descoperă AICI efectele incredibile ale ceaiului de mușețel pentru ten!

4. Mască cu ovăz

Ovăzul este recomandat dacă iritația de pe față îți provoacă mâncărimi greu de suportat. Nu trebuie decât să amesteci 2 linguri de ovăz integral cu iaurt și miere, apoi să aplici masca pe zonele iritate și să o lași să acționeze circa 10 minute. Acest remediu te va scăpa rapid de simptomele iritației, așa că repetă-l de două ori pe zi.

5. Castraveți

O piele iritată are nevoie de multă hidratare, pentru a se putea reface rapid. Castraveții sunt folosiți în cremele antiîmbătrânire pentru că hrănesc pielea și, în plus, o calmează, fiind foarte buni și pentru iritații și umflături. Nu trebuie decât să tai câteva felii de castravete și să le aplici pe zonele afectate, de câte ori vrei pe zi. De altfel, nu ți-ar prinde rău să faci acest lucru chiar dacă nu ai fața iritată!

 6. Cremă de gălbenele

Unul dintre cele mai eficiente leacuri folosite în tratarea iritațiilor și arsurilor este crema de gălbenele. Aplică de 2-3 ori pe zi pe zona afectată și vei observa îmbunătățiri chiar din prima zi de folosire. Aceste flori grăbesc vindecarea pielii și se folosesc în foarte multe produse cosmetice de pe piață. 

Ce să nu faci dacă ai iritație pe față:

- nu ieși din casă fără să aplici cremă cu factor de protecție solară, dar nu înainte de a verifica dacă aceasta îți agravează sau nu iritația;

- nu te clăti cu apă fierbinte pe față, pentru că aceasta afectează pielea deja iritată;

- nu folosi niciun produs cosmetic parfumat pe față cât timp ai pielea iritată. De fapt, ar fi mai bine ca pentru câteva zile să nu mai aplici deloc produse cosmetice, pentru a nu risca o agravare;

- dacă problema nu dispare în 2-3 zile, nu amâna vizita la medicul dermatolog.

Nu este greu să scapi de o iritație pe față apărută în urma expunerii la soare, mai ales că ai la îndemână atât de multe remedii naturiste care să te scape de problemă.

Descoperă și cum să previi iritațiile din zona intimă de după epilare!

Articolul urmator
Cura cu tărâțe de psyllium: cum se ține corect
Cura cu tărâțe de psyllium: cum se ține corect
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?
Incepe quiz
Stii sa faci fata stresului sau te lasi doborata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.