Cum scapi de tusea productiva?

Cum scapi de tusea productiva?

Redactor Divahair.ro

Raceala este deseori vinovata pentru tuse, mai ales in sezonul rece, cand modul de contaminare este foarte facil: pe cale aeriana, prin stranut. Tusea este modul prin care organismul incearca sa se apere de "inamici", eliminand materialele straine sau secretiile mucoase din plamani si gat. 

Pe langa cea seaca si latratoare, cea mai dificila categorie de tuse este cu siguranta cea productiva. Aceasta se produce atunci cand caile respiratorii devin foarte stramte, din cauza mucusului adunat pe trahee, iar organismul incearca sa-l inlature cat mai repede. Astfel apare tusea productiva, care este insotita de mucozitati, flegma sau sputa. Urmarile nu sunt deloc placute: inflamari ale gatului, iritatii, dureri in piept sau stari de ameteala.  

Cum poti calma tusea productiva? 

Pentru ca modul de manifestare a tusei productive este chinuitor si dureros, iata cateva metode la indemana oricui pentru calmarea cailor respiratorii: 

- Mierea de albine este un excelent antiviral si anti bacterian, putand fi consumata cu un ceai cald, cu putin usturoi maruntit sau cu piper
- Consumul de cat mai multa apa ajuta organismul la procesul de hidratare, dar si la alinarea inflamatiei gatului; se poate bea atat apa calda, cat si apa rece, dar cu inghitituri mici

- Evitarea produselor lactate este esentiala in cazul unei tuse, deoarece acestea cresc riscul producerii mucusului
- Prepararea in casa a siropurilor naturale de tuse: se curata trei cepe, se taie marunt, se adauga miere si 150 ml apa. Amestecul se fierbe cinci minute, apoi se lasa la racit. Se filtreaza si, din siropul format, se iau patru-cinci linguri pe zi. 

De asemenea, pentru mentinerea starii de sanatate a cailor respiratorii la copii si adulti, dar si pentru functionarea normala a sistemului imunitar, Laboratoarele Fiterman au creat gama IMUNOTUS .

Prin continutul sau de fructe si flori de soc, cimbru, si ciubotica cucului, IMUNOTUS ajuta la  fluidificarea secretiilor mucoase si favorizeaza expectoratia.

In plus, continutul de vitamina C si acetilcisteina fac ca acest produs sa fie o formula complexa, de mare ajutor in sezonul rece.

Plantele sunt considerate a fi o sursa inepuizabila de solutii la problemele de sanatate. Statistic, 80% din populatia globului inca se bazeaza pe efectele terapeutice ale plantelor.

Socul ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Cimbrul are actiune mucolitica si expectoranta, recomandat impotriva tuturor inflamatiilor de la nivelul cailor respiratorii.

Vitamina C a fost considerata mereu un remediu natural esential in sezonul rece, cand apar racelile si gripa, fiind un foarte bun imunostimuator.

Ciubotica cucului stimuleaza secretia de mucus, avand rezultate excelente in sezonul rece.

Gama IMUNOTUS  se gaseste in farmacii si plafare in 3 forme de prezentare:  plicuri, sirop si capsule.

- Imunotus plicuri 2+ (pentru copii de peste 2 ani) au gust placut de soc si sunt usor acceptate de catre micuti.
- Imunotus plicuri 8+ (pentru copii de peste 8 ani si adulti) - Inainte de administrare, continutul fiecarui plic se dizolva in 50 ml apa.
- Imunotus sirop (pentru copii de peste 2 ani) are actiune rapida si se administreaza foarte usor datorita seringii dozatoare cadou. Fiind un produs natural, in compozitia acestuia nu se regasesc aromatizanti, coloranti sau conservanti sintetici.
- Imunotus capsule (pentru copii de peste 8 ani si adulti. 

Mai multe informatii despre gama IMUNOTUS poti gasi accesand site-ul www.fitermanpharma.ro .

Articolul urmator
Injecții pentru slăbit: cum funcționează și ce efecte adverse există
Injecții pentru slăbit: cum funcționează și ce efecte adverse există
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (47)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.