Furunculul inghinal: cauze si tratamente naturiste

Furunculul inghinal: cauze si tratamente naturiste

Redactor Alexa Galgau

Vara este sezonul in care femeile investesc mult mai mult timp si bani in epilare, ceea ce este, intr-adevar, o corvoada, dar si o necesitate. Pentru ca mai mult ca sigur ca vrei sa arati perfect in acel costum de baie pe care tocmai ti l-ai luat, epilarea inghinala devine un must, insa e posibil ca pielea ta sa se "revolte". In afara de iritatia inghinala , care poate fi tratata cu usurinta cu ajutorul catorva ingrediente de prin casa, te poti confrunta cu o problema si mai dureroasa: furunculul inghinal.

Inestetic si chinuitor, el iti poate zgudui increderea in tine cand vrei sa fii sexy in costumul de baie sau, si mai rau, daca urmeaza sa ai parte de o noapte incinsa alaturi de partenerul tau.

Afla mai multe despre furunculul inghinal si cum sa il tratezi, ca sa nu iti strice concediul o astfel de problema!

furuncul inghinal

Furuncul inghinal: principalele cauze

Furunculul este o infectie acuta a unui folicul de par. Acest abces dureros poate sa apara oriunde, dar este mult mai probabil sa se dezvolte in zonele de piele sensibilizate de epilare, in urma contactului cu stafilococi. De aceea, te poti trezi cu un furuncul in zona inghinala, in special in timpul verii, cand epilezi excesiv zona, iar temperaturile sunt foarte ridicate, crescand riscul de infectie.

De obicei acesta este un semn al sistemului imunitar deficitar, dar poate avea legatura si cu o igiena precara, o alimentatie nesanatoasa sau cu boli cronice, precum diabetul. 

O sa deosebesti cu usurinta un furuncul de un simplu cos, pentru ca este mult mai mare si are in interior puroi. Oricum, durerea pe care o provoaca nu se compara cu cea a unui cos. Este important sa nu incerci sa il storci, ci doar sa astepti, pentru ca la un moment dat puroiul va fi eliminat. 

Furunculii nu sunt o problema grava de cele mai multe ori, ci doar neplacuta. Ei pot fi tratati acasa, prin cateva remedii naturiste. Daca, insa, in decurs de 2 saptamani nu dispare abcesul, faci febra sau te doare mult mai mult decat la inceput, va trebui sa te consulti cu un medic, pentru ca s-ar putea sa fie nevoie de antibiotic.

Tratament furuncul inghinal

Iti prezentam doar cateva sugestii de tratamente pentru furunculi inghinali pe care sa le incerci pentru a ameliora simptomele si a scapa mai repede de abces:

- uleiul de arbore de ceai: are proprietati antiseptice, antifungice si antibacteriene. Imbiba putina vata in ulei, apoi tamponeaza cu blandete furunculul. In cateva zile ar trebui ca acesta sa inceapa sa se retraga;

cele mai frecvente cauze pentru furuncul inghinal

- turmericul: probabil ca stii deja despre proprietatile miraculoase ale turmericului, care se dovedeste a fi vindecator nu doar cand este ingerat, ci si cand este aplicat pe rani, iritatii si, in acest caz, furunculi. Amesteca pudra de turmeric cu putina apa, astfel incat sa formezi o pasta, pe care apoi trebuie sa o aplici pe suprafata furunculului. Las-o sa actioneze 20-30 de minute, apoi clateste zona cu apa calduta. Repeta procedura de 2-3 ori pe zi;

- ceapa: pe cat de banal acest ingredient, pe atat de util in vindecarea furunculilor. Zeama cepei actioneaza ca agent iritant, dar si antimicrobian, incurajand eliminarea puroiului, in timp ce reduce inflamatia si combate durerea. Taie o ceapa mica in felii groase, pune-le pe furuncul, apoi acopera-l cu o bucata de material textil si schimba feliile de ceapa odata la 2-3 ore pana cand erupe furunculul;

- otetul de mere: are proprietati antiseptice si antimicrobiale, curatand zona infectata si grabind vindecarea acesteia. Dilueaza otetul de mere cu putina apa, apoi aplica solutia pe furuncul cu ajutorul unei bucati de vata. Repeta de cateva ori procedura, pana iese puroiul;

- usturoiul: aproape ca nu exista afectiune pe care usturoiul sa nu o poata vindeca, iar zeama din aceasta planta medicinala grabeste coacerea furunculului si eliminarea puroiului.

Propolis pentru furuncul

Propolisul poate fi utilizat in ameliorarea sau chiar tratarea totala a furunculului. De exemplu, se pot aplica tamponari locale sau comprese cu tinctura de propolis 20% sau cu unguent de propolis. La aplicare se poate produce usturime.

Spre periferia ranii se aplica unguentul de propolis timp de 4-12 saptamani, pana la cicatrizarea si vindecarea completa.

Bicarbonat pentru furuncul

O alta metoda de a trata furunculul este folosirea bicarbonatului. Iata cum putem proceda: se prepara o pasta din trei parti de bicarbonat de sodiu si o parte de apa. Se aplica apoi, pe furuncul, avand grija sa-l acoperiti com­plet.

Lasam aceasta pasttasa actioneze cel putin 30 de minute si repetam aplicarea si a doua zi.

Atunci cand iti apare un furuncul inghinal, deja iritatia in aceasta zona nu ti se mai pare cine stie ce. Abcesul este dureros si se poate complica daca nu ai grija sa igienizezi bine zona si sa incerci cateva tratamente naturiste care sa te ajute sa te vindeci mai repede. Nu uita, daca starea ta se inrautateste sau au dureri tot mai mari, apeleaza la un medic specialist!

Articolul urmator
Mielopatie cervicală: cauze, simptome și tratament
Mielopatie cervicală: cauze, simptome și tratament

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (44)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.