Greșeli care îți provoacă dureri de articulații. Uite cum scapi de ele

Greșeli care îți provoacă dureri de articulații. Uite cum scapi de ele

Redactor Alexa Galgau

Durerile de articulații sunt în general cauzate de bolile reumatice, la care poți să ai o predispoziție genetică. Aceasta nu înseamnă că persoanele care nu au cazuri în familie nu au absolut nicio problemă cu articulațiile. Dacă faci anumite greșeli de-a lungul vieții, încheieturile ajung să se slăbească. Disconfortul la nivelul articulațiilor poate să afecteze calitatea vieții, de aceea ar trebui să fim mai atenți când suntem tineri, ca să nu regretăm la bătrânețe.

Află care sunt greșelile care provoacă durerile de articulații și cum le poți ameliora cu ajutorul unor tratamente naturiste simple!

Greșeli care provoacă dureri de articulații

Articulațiile corpului nu sunt nici pe departe fragile, dar pot fi sensibilizate dacă faci anumite lucruri. Cel mai adesea, când nu este vorba despre o moștenire genetică, durerile de articulații sunt provocate de următoarele greșeli:

  • realizarea exercițiilor fizice cu impact mare la sol fără protecție adecvată. Poate ai observat că sportivii poartă benzi protectoare la încheieturi și genunchi, tocmai pentru a nu-și afecta articulațiile în timp ce fac efort. Chiar dacă doar alergi prin parc, ar trebui să porți astfel de benzi, iar corpul tău îți va mulțumi mai târziu.

  • efortul fizic prea mare dintr-odată. Atunci când îți forțezi corpul, nu doar mușchii „plâng”, ci și încheieturile.

  • purtarea încălțămintei greșite atunci când alergi. Aceasta este cea mai comună greșeală care duce la afectarea gleznelor și a genunchilor.

  • statul pentru perioade lungi în poziții care forțează încheieturile;

  • practicarea pozițiilor de yoga.

Cum scapi de durerile de articulații

Gelatină

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea durerilor articulare este gelatina și există pe piață sub formă de supliment de mulți ani. Ea este făcută din colagen de origine animală, o proteină care nu se află doar în piele, ci și în oase, tendoane, cartilagii și țesuturi conective. Gelatina conține o cantitate foarte mare de prolină și glicină, doi aminoacizi care joacă un rol important în producția de colagen.

Echivalentul proteinelor din gelatină în alimente ar fi: 43 g de albușuri de ou uscate sau 89 g de carne de vită slabă. Desi corpul creează acești aminoacizi de unul singur, studiile arată că producția este insuficientă pentru nevoile organismului, iar consumul de gelatină poate să fie o soluție în acest sens. Numai 10 g pe zi de gelatină contribuie semnificativ la reducerea durerilor de articulații și la creșterea mobilității. Poți găsi suplimente în magazinele cu produse naturiste sau îți poate recomanda medicul un produs potrivit pentru tine.

Ceai de turmeric și ghimbir

Aceste două rădăcinoase, turmericul și ghimbirul, au un puternic efect antiinflamator. Deși ceaiul făcut din ele nu va acționa imediat, ci pe termen lung, după un consum regulat, el poate fi o soluție bună pentru persoanele care au doar un ușor disconfort la nivelul articulațiilor.

Pentru a face ceaiul, ai nevoie de:

- 500 ml apă;

- o jumătate de linguriță de pudră de ghimbir;

- o jumătate de linguriță de pudră de turmeric;

- miere pentru gust.

Lasă cele două tipuri de pudră să fiarbă înăbușit 10-15 minute, pe foc mic. Strecoară ceaiul, apoi pune mierea, după ce se mai răcește puțin, pentru că devine toxică la temperaturi foarte înalte.

Află și care sunt beneficiile laptelui auriu!

JOINTACE capsule - 38,24 lei

Există studii care arată că persoanele care au o dietă bogată în magneziu au oase și articulații mai sănătoase, iar bolile reumatice au o incidență mai mică în cazul lor. Suplimentul alimentar Jointace, de la vavianpharma.ro, oferă doza zilnică necesară de magenziu și vitamina D. Jointace contribuie la mentinerea supleții și flexibilității articulațiilor, ideal pentru toate vârstele.

Suplimente cu magneziu

Există foarte mulți oameni care au insuficient magneziu în organism, un mineral folosit în nu mai puțin de 300 de procese chimice și răspunsuri biomecanice din corp. Magneziul relaxează nervii, mușchii și încheieturile, astfel că o carență in acest mineral poate să agraveze durerile articulare și să grăbească evoluția bolilor care le provoacă. 

Magneziul poate fi asimilat de corp prin suplimente alimentare, însă cel mai eficient este să îl obții prin dietă. Alimentele cele mai bogate în magneziu sunt legumele crucifere, spanacul, fructele oleaginoase și leguminoasele. Există inclusiv un ulei de magneziu care poate fi aplicat direct pe piele, pe articulații, pentru a ameliora durerile.

Durerile de articulații trebuie, în primul rând, prevenite pe cât posibil, iar dacă deja s-au instalat, pot fi ameliorate cu ajutorul unor tratamente naturiste simple!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.