Harta emoțională a durerii: bolile de care suferi sunt cauzate de emoții

Harta emoțională a durerii: bolile de care suferi sunt cauzate de emoții

Redactor Alexa Galgau

Nu mai este deloc un concept nou acela care ne spune că multe dintre bolile noastre au o bază emoțională. Deși suntem obișnuiți să separăm complet sentimentele de fizic, există o strânsă legătură între cele două. Altfel, cum ar fi posibil ca un om să poată într-adevăr să moară din cauza unei inimi frânte? A venit timpul să înțelegem că ființa umană este mult mai complexă decât credeam și să fim mai atenți la legăturile subtile dintre organism și viața emotională.

Îți prezentăm în continuare o hartă emotională a durerii și o serie de afecțiuni și dureri a căror apariție a fost corelată cu acumularea unor emoții negative!

Harta emoțională a durerii

Chiar dacă ești sceptică în privința legăturii dintre emoții și boli sau dureri, ai putea să negi că ceea ce facem zi de zi, chiar și cele mai mărunte activități, este în mare parte influențat de emoțiile noastre? Din păcate, mulți oameni nu doar că nu sunt conștienți de corpul lor și de simptomele pe care le dă, dar s-au învățat inclusiv să îl ignore, ca și cum ar fi doar un instrument util. Totuși, până și un simplu instrument trebuie întreținut, mai ales corpul, cea mai de preț posesie a unui om.

Există o legătură strânsă între corp și minte. Nu doar mâncatul sănătos și activitatea fizică ne mențin în formă, ci și emoțiile pe care le avem și stările pe care le alimentăm. Cu cât ai o minte mai limpede și mai pozitivă, cu atât corpul tău va fi mai sănătos, iar acesta este un fapt care poate ridica încă sprâncene neîncrezătoare în lumea științei, dar este confirmat de milioane de oameni din lume care au înțeles cum functionează mintea și corpul ca un tot unitar.

 Aceasta este harta emotională a durerii, care îți dezvăluie cauzele emoționale ale bolilor și durerilor din corp!

Așadar, conform acestei hărți, putem identifica următoarele cauze emoționale pentru durerile și afecțiunile din corp:

  • durerile și afecțiunile gâtului sunt cauzate de lipsa de flexibilitate în atitudine și de încăpățânare sau refuzul de a privi problema din alte unghiuri;
  • problemele localizate în zona umerilor reprezintă efectiv tendința ta de a duce prea multe griji în spate - din acest motiv, această zonă este permanent încordată și poate deveni foarte dureroasă;
  • afecțiunile coloanei pot fi și ele asociate cu emoțiile și atitudinea noastră față de viață, pentru că această parte a corpului reprezintă stâlpul de susținere a corpului și vieții. Problemele localizate în partea superioară a coloanei au legătură cu sentimentul că nu ești iubită suficient și cu restricționarea propriilor sentimente. Problemele în partea de mijloc a coloanei sunt legate de vinovăție și de inabilitatea de a te desprinde de trecut. Cât despre problemele din zona lombară, acestea sunt legate de grijile financiare.
  • încheieturile corpului sunt influențate de capacitatea noastră de a schimba direcția în viață și de a fi flexibili. Cu cât o persoană se adaptează mai greu și este mai încăpățânată, cu atât va avea mai multe probleme cu aceste părți ale corpului.

Emoțiile și cancerul

Cele două emoții asociate cel mai adesea cu cancerul sunt depresia și stresul cronic. Desigur, nu sunt excluse nici anxietatea, frica, lipsa de speranță, singurătatea și stima de sine scăzută. Mulți bolnavi de cancer nu au parte de relații benefice cu cei din jur și sunt mai degrabă izolați.

S-a dovedit științific că emoțiile negative cronice afectează direct sistemul imunitar, adică principalul nostru scut când vine vorba despre boli. El joacă un rol esențial atât în prevenția, cât și în tratarea celor mai grave boli. Atât timp cât nu acordăm atenție și sănătății emoționale, nu avem cum să obținem sănătate fizică. Iată cum îți afectează hormonii stresului organismul si cum să te relaxezi prin câteva metode simple!

Emoțiile și bolile de inimă

Se știe ca bolile de inimă sunt mult mai frecvente printre oamenii care sunt foarte ambițioși și nu reușesc niciodată să se relaxeze. Aceste persoane sunt permanent stresate și au o viață emoțională foarte haotică, fiind adesea predispuse la anxietate.

Cele trei emoții principale care conduc la instalarea bolilor de inimă sunt: furia, anxietatea și nerăbdarea. Dacă ai adesea asemenea emoții, trebuie să înveți să le gestionezi corespunzător, pentru că ele pot fi de-a dreptul fatale în timp.

Harta emoțională a durerii ne arată că bolile și sentimentele sunt strâns legate, motiv pentru care trebuie să începi să ai mai multă grijă de tine și din punct de vedere emoțional!

Surse foto: pinterest.com

Articolul urmator
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
8 comportamente care arată că cineva suferă de depresie ușoară
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?
Incepe quiz
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (37)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.