#pebune despre igiena intimă la menopauză

#pebune despre igiena intimă la menopauză

Redactor Divahair.ro

Noi, femeile, când ne întâlnim, am avea nevoie de o viață întreagă și încă puțin să ajungem să ne povestim tot. Timpul se dilată când începem să analizăm în detaliu fiecare eveniment din viața noastră, fie că e vorba de carieră, pasiuni, călătorii lungi și frumoase, nuntă de poveste sau copil. Toate par a fi subiecte inepuizabile. Asta pentru că noi, femeile… vorbim #pebune despre orice.

Și cum detaliile și picanteriile ne plac cel mai mult, de ce să refuzăm o discuție despre igiena noastră intimă? Mai ales că îngrijirea zonei V este la fel de importantă ca îngrijirea tenului, a dinților sau a părului. În plus, cu cât trece timpul, cu atât învățam să prețuim mai mult sănătatea noastră și starea generală de bine. Haideți să vorbim azi despre menopauză.

Menopauza începe în jurul vârstei de 50 de ani, însă poate apărea și mai devreme sau mai târziu, în funcție de moștenirea genetică a fiecăreia. Această etapă presupune reducerea treptată a nivelului de estrogen din organismul feminin – ceea ce înseamnă, practic, că femeia începe să nu mai fie fertilă din punct de vedere reproductiv.

Totodată, perioada de tranziție înspre menopauză poate genera un disconfort pentru orice femeie, de la bufeuri, dureri de cap și până la schimbări frecvente de stare. Dacă înțelegi că simptomele sunt temporare (în special prezente în perioada de tranziție) și că e nevoie de noi ritualuri de îngrijire ale zonei intime, menopauza e o perioadă firească, nicidecum o tragedie.

De fapt, iată ce se întâmplă cu organismul feminin și cu zona V în timpul menopauzei!

Se produc schimbări la nivel emoțional

Furtuna hormonală se accentuează în această perioadă de debut a menopauzei, iar acest lucru are consecințe și asupra emoțiilor și stărilor tale. Dacă realizezi că-ți „sare mustarul” mai repede, din orice nimic, sau dacă simți că ești chiar mai tristă, nu-ți face griji – e un efect normal al schimbărilor de la nivelul organismului. O ieșire în oraș cu prietenele sau o comedie bună la cinema te-ar putea înviora.

Se produc multe schimbări și la nivel fizic

Mai exact, la nivelul zonei V. Mucoasa devine mai subțire, deci și mai sensibilă și mai susceptibilă la sângerări, numărul de straturi de celule scade și el, apar usturimile vaginale și, în general, durerile la contactul sexual. Flora lactobacilară e mai săracă și, deseori, absentă. Infecțiile urinare și modificările de la nivelul mucoasei vaginale pot să apară mult mai frecvent. Nu te îngrijora!

Chiar dacă lucrurile nu sună tocmai roz, important este să știi și să conștientizezi toate aceste modificări, ca să știi cum să intervii în privința lor. Primul pas pe care îl poți face este să te informezi cu privire la produsele de îngrijire intimă.

Spre, exemplu, știai că gelul de duș nu e suficient? În această perioadă a vieții tale este cu atât mai important să alegi cu atenție produse de igienă intimă cu un pH cât mai apropiat de cel vaginal și să le folosești pentru a preveni orice dezechilibru local.

Lactacyd are o gamă de produse care se găsesc atât în farmacii, într-o gamă dedicată, cât și în supermarket – loțiune intimă zilnică, loțiune sensitive, gel fresh și șervețele umede. Produsele sunt testate clinic, conțin acid lactic natural și au un pH fiziologic echilibrat, respectând astfel aciditatea naturală a zonei intime. Formula delicată fără săpun este atât de blândă. încât poate fi utilizată în fiecare zi.

Dacă vrei să continuăm discuția #pebune, te așteptăm pe pagina de Facebook Lactacyd Romania. Îți răspundem la toate întrebările pe care le ai!

Cu Lactacyd, încrederea în tine vine dintr-o stare de bine și grijă pentru sine. #pebune!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.